Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ιστιαία, 14/04/2020


Σε απάντηση των προκλητικών δηλώσεων του κου  Κοντζιά και προς αποκατάσταση της αλήθειας προβαίνουμε στην κάτωθι ανακοίνωση.

Για μια ακόμη φορά ο κ.Κοντζιάς διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και πετώντας λάσπη προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκειά του αναφορικά με την διαχείριση και την άμεση λήψη μέτρων με σκοπό την ανακούφιση και την προστασία των συνδημοτών μας από την πανδημία.

Του θυμίζουμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που με έγγραφη επιστολή ζητήσαμε τη λήψη μέτρων προστασίας και οικονομικής στήριξης των δημοτών βλέποντας την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής , καθώς διανύουμε τον δεύτερο μήνα της πανδημίας. Χωρίς να υπάρχουν συνοδευτικές εισηγήσεις από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη λήψη μέτρων για την οικονομική στήριξη των πληγέντων επιχειρήσεων και πολιτών και χωρίς να υπάρχουν πειστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις που διατυπώθηκαν κατά το δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο της 13ης Απριλίου για τη λήψη απόφασης σχετικά με τα δημοτικά τέλη, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η προχειρότητα στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος, το οποίο θα έπρεπε να έχει ήδη αντιμετωπιστεί με ειδική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης , παρουσία όλων των φορέων ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα των προβλημάτων.

Την προχειρότητα δεν την ακολουθούμε.Σε μια περίοδο που άλλοι Δήμαρχοι παίρνουν μέτρα ενίσχυσης του κοινωνικού παντοπωλείου, ενισχύουν την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», παρέχουν αναλώσιμα υλικά προστασίας στους δημότες, προμηθεύονται και χορηγούν δωρεάν ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους μαθητές προς διευκόλυνση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, δημιουργούν νέες δομές κοινωνικών παροχών,όπως τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, απαλλάσσουν τους δημότες από δημοτικά τέλη μέσω συγκεκριμένων προτάσεων, σχεδιάζουν τρόπους αντιμετώπισης και ανάσχεσης των προβλημάτων που θα προκύψουν  στον τομέα του τουρισμού- βασικού πυλώνα οικονομικής στήριξης του τόπου μας και των δημοτών-, παραχωρούν ακόμα και τους μισθούς τους, εσείς αρέσκεστε σε ανακοινώσεις  και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις με σκοπό τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων έχοντας την ευθύνη της διαχείρισης ενός τόσο σοβαρού προβλήματος. Και όχι μόνο αυτό. Δε διστάσατε εν μέσω της πανδημίας να επιχειρήσετε να δεσμεύσετε τους αριθμούς φορολογικού μητρώου συνδημοτών μας . Και αφού σας απαγορεύτηκε αυτό από την ίδια την πολιτεία, τώρα παρουσιάζεστε ως ευεργέτης μοιράζοντας υποκριτικά φορολογικές ενημερότητες.

Σας καλούμε,λοιπόν, εκ νέου, χωρίς να επιδιώκουμε και να συμμετέχουμε σε καμία στείρα αντιπαράθεση να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να κάνετε πράξη τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν γιατί όσο κι αν διατείνεστε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα προτρέποντας τους συμπολίτες μας έμμεσα σε χαλάρωση των μέτρων, οι επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί για το πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες και πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα..

Ας προχωρήσουμε με γνώμονα το καλό του τόπου, ας αφήσουμε στην άκρη τις αψιμαχίες, ας σκύψουμε στις πραγματικές ανάγκες των συνανθρώπων μας. Αν δεν δύνασθε να αναπτύξετε δικές σας ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τουλάχιστον ακολουθήστε το καλό παράδειγμα άλλων Δήμων που σαφώς προπορεύονται και ήδη εφαρμόζουν μέτρα ανακούφισης .

Ως συνδυασμός , δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να μένουμε ενεργοί δίπλα στους πολίτες με συγκεκριμένες προτάσεις. Ας χαμογελούν οι Πόντιοι Πιλάτοι εις βάρος των προσδοκιών μας. Δε θα επιτρέψουμε να καλλιεργήσουν ενοχική ατμόσφαιρα για τις προθέσεις μας. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να νίπτουν τας χείρας τους.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

 

Επισυνάπτουμε την πρωινή ανακοίνωση του Κου Κοντζιά καθώς και την χθεσινή επιστολή μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο με τις προτάσεις μας.

 

«Στη χθεσινή συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ανακουφίσει τους επαγγελματίες που πλήττονται από τους περιορισμούς και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Μεταξύ αυτών η απαλλαγή από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χωρών, η απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη, η άρση της παρακράτησης της φορολογικής ενημερότητας για όλο το 2020 κ.α.Η συντριπτική πλειοψηφία υπερψήφισε την πρότασή μας.
Θλιβερή μειοψηφία η κα Ευσταθίου ακολουθούμενη από δύο συμβούλους της παράταξής της, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την ανακούφιση των επιχειρηματιών και των δημοτών. Συνεχίζουμε ΜΑΖΙ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. ΜΑΖΙ για να πάμε τον τόπο μας ΨΗΛΑ!Καλημέρα σε όλους».

 

                                                                                                                     Ιστιαία, 10/04/2020

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού

Θέμα: Λήψη μέτρων κατά της πανδημίας

 

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Κύριε Δήμαρχε,

Για μια ακόμη φορά παρατηρούμε με απορία την αλόγιστη δράση της Δημοτικής αρχής, η οποία παραγκωνίζοντας το τεράστιο πρόβλημα της εξάπλωσης του κορονοϊού, εμφανίζεται εντελώς άβουλη και ανήμπορη να λάβει μέτρα ουσίας τόσο για την αντιμετώπιση του ιού όσο και για την ανακούφιση των τοπικών επιχειρήσεων και των πολιτών, που πλήττονται κατάφορα. Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει τον δρόμο της επιλεκτικής ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με δράσεις που αφορούν στον ιό και αναλώνεται σε καλλωπισμούς των έρημων πόλεων και χωριών, σε καταστροφές παρτεριών και κατεδαφίσεις εν μέσω πανδημίας, προσποιούμενη ότι δεν συμβαίνει τίποτα,  υποβιβάζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και αδυνατώντας να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο σε μια κρίσιμη για τον τόπο και τη χώρα στιγμή.

Η Δημοτική αρχή αυτή τη στιγμή, λοιπόν, μοιράζει χαμόγελα και φωτογραφίες αντί να μοιράζει αντισηπτικά και φυλλάδια ενημέρωσης στους πολίτες. Ζητά από τους πολίτες να μείνουν σπίτι όταν οι σύμβουλοί της συναθροίζονται χωρίς μέτρα πρόληψης με διάφορους υπαλλήλους  των υπηρεσιών του Δήμου και με πολίτες, αποτελώντας,φυσικά, παράδειγμα προς αποφυγή. Την ίδια ώρα άλλοι δήμοι της χώρας μας προβαίνουν στη λήψη ουσιαστικών μέτρων και την εφαρμογή δράσεων προκειμένου να οχυρωθούν από τον ιό.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε τη Δημοτική αρχή να επιδείξει τη δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα και να επικεντρωθεί στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων που θα προασπίζουν την υγεία των συμπολιτών μας αλλά και τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων.

Προτείνουμε κατά το παράδειγμα άλλων Δήμων:

-Δράση ορισμού Εποπτών για τυχόν συναθροίσεις σε δημοτικούς χώρους (πλατείες, προαύλια σχολείων, πάρκα, παιδικές χαρές, κλπ.).

-Σύσταση ειδικής επιτροπής διαχείρισης κρίσεων για την παρακολούθηση της εξέλιξης του φαινομένου σε τοπικό επίπεδο σε συνεννόηση με φορείς υγείας και την αστυνομία.

-Έγκυρη ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού από ειδικούς σχετικά με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και της ιστοσελίδας του Δήμου καθώς και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.

-Δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης.

-Διαρκή επικοινωνία, συνεννόηση και συνεργασία  με το τοπικό κέντρο Υγείας.

-Επιπλέον προμήθεια υλικού πρώτης ανάγκης ( αντισηπτικά, γάντια, μαντηλάκια, κτλ) στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.

-Συνεχή επικοινωνία με όλους τους ωφελούμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» για παροχή της απαιτούμενης υποστήριξης.

-Εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων πολιτών με παροχή τροφίμων, φαρμάκων και άλλων υπηρεσιών κατ’ οίκον.

-Άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας με έμψυχο δυναμικό.

-Άμεση λήψη μέτρων οικονομικής ανακούφισης των τοπικών επιχειρήσεων και των πολιτών του Δήμου μας. Συγκεκριμένα:

·         Mείωση δημοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού).

·         Μείωση των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

·         Απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει Δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές.

·          Αναστολή  της καταβολής μισθωμάτων στο Δήμο για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Δεν θα έπρεπε ήδη να έχετε καλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων που θα αφορά αποκλειστικά στο θέμα αυτό? Δε θα έπρεπε να έχετε ενημερώσει οργανωμένα τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών και την κοινή γνώμη για τυχόν σχεδιασμούς σας? Αναμένουμε να αναλάβετε ουσιαστικές πρωτοβουλίες τις οποίες δηλώνουμε πως θα στηρίξουμε. Είναι η ώρα της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Είναι ώρα να αντιμετωπίσουμε δραστικά τον κοινό μας εχθρό, που απειλεί την οικονομία του τόπου μας,  τη ζωή των πολιτών και των παιδιών μας .

Αναμένοντας τις ενέργειες σας που θα αποτελούν την αρχή για αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, παρακαλούμε η παρούσα επιστολή να κοινοποιηθεί ηλεκτρονικά στο σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς η Συνεδρίαση της Δευτέρας 13/04 θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

 

 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν