Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαμαρτυρία του συλλόγου “ΜΑΚΙΣΤΟΣ'

Διαμαρτυρία κατά του σχεδίου νόμου που χειροτερεύει την προστασία του περιβάλλοντος, των περιοχών NATURA, και  άλλων αρνητικών διατάξεων.


 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ “ΜΑΚΙΣΤΟΣ'

Αγαπητοί συνδημότες και πολίτες όλης της Εύβοιας, από εδώ, τη Λίμνη Ευβοίας στέλνουμε ένα μήνυμα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς για το έγκλημα που επιχειρούν να περάσουν μέσα “στη νύχτα του κοροναίού”.

Το έγκλημα αυτό αποτελείται από τα παρακάτω μέρη που περιληπτικά θα αναφέρουμε:

α. Πονηρά, μέσα στην “καταχνιά” του κοροναϊού, προσπαθούν να περάσουν ένα αντιδημοκρατικό και αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο.

β. Μέσα σε αυτή την άσχημη κατάσταση, βγάζουν ξαφνικά τη “λεοντή” και φανερώνουν τώρα την “αγάπη” τους για το περιβάλλον.

γ. Το περιβάλλον και ο πολιτισμός, όπως ξέρουμε, πάντα ενοχλεί τις εξουσίες, ειδικά όταν έχουν στο νου τους κρυφά σχέδια.

δ. Σήμερα, απ' ότι πληροφορούμαστε, προσπαθούν να καταργήσουν τις περιοχές NATURA 2000 και Τις υπό ένταξη περιοχές.

ε. Θέλουν να νομιμοποιήσουν ό,τι παρανομίες έχουν γίνει σε δάση και υδρότοπους.

στ. Επίσης θέλουν να προωθήσουν την εξόρυξη των υδρογονανθράκων με μεθόδους που ήδη καταδικάζονται στην προηγμένη Δύση.

ζ. Θέλουν να προχωρήσουν στην κατάργηση της αυτοτέλειας των φορέων διαχείρισης προστατευομένων περιοχών.

η. Αλλά και για τις περιβαλλοντικές μελέτες και εγκρίσεις προτείνονται διαδικασίες fast-track.

θ. Τέλος, επιδιώκουν την αλόγιστη επέκταση των ΑΠΕ σε όλη τη χώρα (χωρίς θεσμικά και χωροταξικά πλαίσια), και άλλα πολλά αρνητικά που προτείνονται στο νομοσχέδιό τους.

 

                ---------------------------------------------------------------------------

 

Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο (ΥΠΕΝ), τα κόμματα της Βουλής, την αυτοδιοίκηση και τους βουλευτές του Νομού μας, να πάρουν τώρα θέση διαμαρτυρίας και προτάσεων. Η διαμαρτυρία μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και πολύ γρήγορα, αρκεί να υπάρχει βούληση.

Περιμένουμε το ενδιαφέρον και τις κινήσεις σας σε μια ενωτική προσπάθεια διαμαρτυρίας και αποτροπής του νομοσχεδίου αυτού.

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

“Περιβάλλον-Πολιτισμός, ΜΑΚΙΣΤΟΣ”  του Δήμου μας,

 

Ο πρόεδρος                                                    Η γραμματέας

Γιάννης  Ψαρρός                                           Καραγιάννη Στέλλα


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν