Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

βούληση της εταιρείας η κατά το δυνατόν άμεση επαναλειτουργία

Εκτάκτως στους Υπουργούς κκ. Βρούτση και Γεωργιάδη 
σήμερα οι κοινοβουλευτικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς

 

Γραφείο Περιφερειάρχη 

Έκτακτες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 8 Μαΐου 2020, στην Αθήνα με τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση και Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι ΑΕ» για παύση της δραστηριότητάς της στην περιοχή Μαντουδίου της Βορειοκεντρικής Εύβοιας.  
Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, οι Βουλευτές Ευβοίας κκ. Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδιτης, ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης-  Αγ. Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων κκ. Γιώργος Τριάντης, Γιάννης Μουργιάς και Παναγιώτης Καραντζούδης.  
Οι φορείς εξέφρασαν τους έντονους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για τις ανακοινωθείσες εξελίξεις και αιτήθηκαν την θεσμική και πολιτική πίεση της κυβέρνησης για την άρση αυτής της απόφασης και σε κάθε περίπτωση την προστασία των εργαζομένων και εν γένει του περιβάλλοντος της εταιρείας (εξωτερικοί συνεργάτες, προμηθευτές, κ.λ.π.).  
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε να εξετάσει διεξοδικά το ζήτημα από πλευράς τήρησης της εργατικής νομοθεσίας και εφ` όσον απαιτηθεί, να προκαλέσει τριμερή διάσκεψη εταιρείας – εργαζομένων και πολιτείας.  
Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης κάλεσε άμεσα σε συνομιλία ανοικτής ακρόασης τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργο Περιστέρη, ο οποίος μετά από σχετικό αίτημα όλων των παρευρισκομένων φορέων δήλωσε ότι είναι στη βούληση της εταιρείας η κατά το δυνατόν άμεση επαναλειτουργία, με πρόσληψη κατά προτεραιότητα των σημερινών εργαζομένων που το επιθυμούν, όπως επίσης και για η λήψη ειδικής μέριμνας για τους συνεργαζόμενους εργολάβους, προμηθευτές και το προσωπικό τους.  Προς αυτό το σκοπό, θα εκδώσει νέα ανακοίνωση η εταιρεία. 
Οι φορείς ευχαρίστησαν τους κκ. Υπουργούς για την άμεση ανταπόκρισή τους, για το ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα της βορειοκεντρικής Εύβοιας.
Επιφυλάχθηκαν να παρακολουθήσουν ενεργά τις εξελίξεις και να συνεχίσουν να παρεμβαίνουν για οτιδήποτε μπορεί να αφορά:
- στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας από μεριάς εταιρείας
- στην τήρηση όσων ενδεχομένως συμφωνηθούν μεταξύ εταιρείας και εργαζομένων
- στην εν γένει υποστήριξη των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας
- στην επαναλειτουργία της εταιρείας
- στη γενικότερη διασφάλιση της εργασίας και της οικονομίας της περιοχής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν