Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΙΔΗΨΟΥ: να μας βοηθήσετε και να δράσετε

                                                                                                          ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ
Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ
Κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ
Κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ  ΜΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  
 & ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ
Κύριοι και κυρίες,
Μετά από επαφή που είχαμε και με τους άλλους επαγγελματικούς και τουριστικούς συλλόγους των Λουτρών Αιδηψού και με ομόφωνη γνώμη, πήραμε την πρωτοβουλία να συναντηθούμε με τον Δημάρχου & του Τοπικού Συμβουλίου του Δήμου, ώστε να του παραθέσουμε τις σκέψεις και
ανησυχίες των συλλόγων και κατ’ επέκταση των πολιτών της περιοχής μας.
Απευθυνόμαστε σε εσάς για να μας βοηθήσετε και να δράσετε ανάλογα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα παρακάτω προβλήματα:
  1. Στην παραλία Λ. Αιδηψού – Αγ. Νικόλαου προϋπάρχουν σκαλιά για την πρόσβαση των λουόμενων-πολιτών, τα οποία δυστυχώς είναι σε πολύ κακή κατάσταση και χρήζουν επισκευής.
  2. Καθ' όλη την έκταση της παραλιακής οδού στα Λουτρά Αιδηψού τα προστατευτικά κάγκελα προς τη θάλασσα είναι σε μεγάλο βαθμό σκουριασμένα και κατεστραμμένα και πρέπει να αντικατασταθούν εξολοκλήρου.
  3. Στην Αιδηψό, μια πόλη για ευεξία και υγεία, πόλη για ιαματικό τουρισμό και αποθεραπεία ατόμων με κινητικά προβλήματα, δεν υπάρχουν ράμπες για αναπήρους στις παραλίες, πράγμα ανεπίτρεπτο για μία τουριστική περιοχή.
  4. Καθαριότητα.
    1. Τόσο η πόλη της Αιδηψού όσο και οι άλλες περιοχές θα πρέπει να καθαρίζονται & να γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών σε καθημερινή βάση.
    2. Πρέπει να γίνει οπωσδήποτε αντικατάσταση των παλαιών κάδων και πλύσιμο αυτών σε τακτικά χρονικά διαστήματα, θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους επαγγελματίες των επισιτιστικών επαγγελμάτων και για τα μεγάλα σουπερ μάρκετ και συνεργασία μαζί τους.
    3. Να καθαριστούν & να διαμορφωθούν τα πάρκα.
    4. Καθώς και να καθαριστούν οι παραλίες και να τοποθετηθούν σε αυτές καλαθάκια σκουπιδιών τα οποία να αδειάζοντας τακτικά.
    5. Πλέον σημαντικός είναι ο καθαρισμός των φρεατίων & η χρήση φαρμάκων μυοκτονίας & απεντόμωσης, διότι  λόγω του βιολογικού εμφανίζονται παράσιτα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.
    6. Πρέπει να γίνει άμεση αντιμετώπιση της μυρωδιάς από το αποχετευτικό στον συλλεκτήρα στο λιμάνι, δεν νοείτε τουριστική πόλη με τέτοιο πρόβλημα.
    7. Επιστολή ενημέρωσης προς όλους τους πολίτες της Αιδηψού που θα αφορά:
      1. Την ώρα που θα βγαίνουν τα σκουπίδια
      2. Ότι πρέπει όλοι να έχουν τον ιδιωτικό τους κάδο
      3. Τις συγκεκριμένες μέρες που θα επιτρέπεται να βγάζουν μπάζα
      4. & μετά από κάποιες ειδοποιήσεις, την επιβολή χρηματικών προστίμων όπως προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας της πόλης.
      5. Επίσης η απαγόρευση εργασιών σε οδόστρωμα & πεζοδρόμια χωρίς απαιτούμενη άδεια.
Σαν σύλλογος Ξενοδόχων, θέλοντας να συμβάλουμε και εμείς να διατηρηθεί η πόλη μας καθαρή, θα αποστείλουμε στα μέλη μας τον κανονισμό λειτουργίας της πόλης που αφορά τα θέματα καθαριότητας.
  1. Σε παλαιότερη συνάντησή, είχαμε θέσει το πρόβλημα με τις λακκούβες στους δρόμους και το μεγάλο πρόβλημα με  την καταστροφή του βράχου των ιαματικών από αμέλεια ρίψης του περισσευούμενου ιαματικού ύδατος πάνω σε όλη την επιφάνειά του. Πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα προβείτε στις άμεσες και απαραίτητες ενέργειες.
  2. Αιτούμαστε την αλλαγή όψης του παραλιακού δρόμου, με την εκδίωξη των παρανόμων & νόμιμων μικροπωλητών & την απαγόρευση παιχνιδιών και τοποθέτησή τους σε άλλο σημείο της πόλης πλην της παραλιακής οδού. Το περσινό παζάρι – Λούνα Παρκ της παραλίας δεν πρέπει να ξαναεμφανισθεί. 
  3. Τέλος στην προσπάθεια που κάνουμε να αναδείξουμε την Αιδηψό ως τόπο πολιτισμού και διασκέδασης, αιτούμαστε την επέκταση του ωραρίου στα κέντρα διασκέδασης.
  4. Ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση για το φετινό καλοκαίρι πρέπει να πάρει σοβαρές πρωτοβουλίες για πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή μας, καταρτίζοντας από τώρα πρόγραμμα,  και οικονομικό πλάνο, και σε συνεργασία με όλους τους συλλόγους, να πραγματοποιηθούν. Επίσης πρέπει να λειτουργεί γραφείο πληροφοριών και εξυπηρέτησης των επισκεπτών της περιοχής , στα Λ. Αιδηψού, πρωί και απόγευμα.

Με αυτή μας την επιστολή, όλοι οι σύλλογοι της περιοχής μας, παρακαλούμε όπως δώσετε λύση στα παραπάνω προβλήματα για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα πολιτών και τουριστών της περιοχής μας καθώς και σχόλια τουριστών που θα βλάψουν τον τουρισμό της περιοχής.
Είμαστε στη διάθεσή σας να βοηθήσουμε όσο και σε ότι μπορούμε και θεωρούμε ότι ο Δήμος έχει την δυνατότητα και τη θέληση να μας στηρίξει. Θα εκτιμούσαμε την γραπτή σας απάντηση.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Σύλλογος Ξενοδόχων Λ. Αιδηψού
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Αιδηψού
Σύλλογος Εμπόρων Αιδηψού
Σύλλογος Υδροθεραπευτών
Σύλλογος Αγ. Νικολάου
Ομοσπονδία Καταλυμάτων Εύβοιας
Σύνδεσμος Ανέλιξη


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν