17 Οκτωβρίου 2013

Μετά απο 38 χρόνια... Αποχωρεί ο Ανέστης Ψαρρός- Αναλαμβάνει ο Γιάννης ΣτεργίουΑποχωρεί από την εκλογική κούρσα ο Ανέστης Ψαρρός. Ηγέτης του συνδυασμού όπου θα διεκδικήσει και τον δημαρχιακό θώκο αναλαμβάνει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Στεργίου.
Η είδηση κυκλοφορεί από καιρό, αυτό που παραμένει άγνωστο όμως είναι αν την ηγεσία ανέλαβε ο κ. Στεργίου έπειτα από συμφωνία των μελών του συνδυασμού ή προχωράει στην συγκρότηση ψηφοδελτίου ανεξάρτητα από τις επιλογές των συναδέλφων του της πλειοψηφείας.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον κ. Ψαρρό να παραιτείται τους πρώτους μήνες του 2014 ώστε ο κ. Στεργίου να πάει στις εκλογές με «τον αέρα» του Δημάρχου. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε δυνατό αφού οι νυν σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν θέλουν να δεσμευτούν για τη στάση τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Έτσι ο Ανέστης Ψαρρός θα παραμείνει στη θέση του Δημάρχου και θα ολοκληρώσει τη θητεία του. 

Ο Ανέστης Ψαρρός ασχολήθηκε με τα κοινά από τις πρώτες εκλογές τις μεταπολίτευσης το Μάρτη του 1975 και ανέλαβε Δημοτικός Σύμβουλος Λίμνης 1 χρόνο μετά, ως πρώτος επιλαχών του συνδυασμού του Δημάρχου κ. Ριτσώνη. Έκτοτε η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αδιάλειπτη. Επανεκλέχτηκε το 1978 με το συνδυασμό του Νίκου Πανταζή όπως και το 1982. 
Το 1986 εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του Μάριου Χρυσομάλλη ενώ το 1990 διεκδίκησε για πρώτη φορά τη Δημαρχεία της Λίμνης, δεν τα κατάφερε όμως και βρέθηκε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Παρασκευά Κυπραίο. Το 1994 εκτέθηκε εκ νέου ως υποψήφιος Δήμαρχος γνωρίζοντας την ήττα αφου δεν κατάφερε να μπει στον 2ο γύρο καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι αυτή θα ήταν η τελευταία πράξη του Ανέστη Ψαρρού στα δημοτικά πράγματα, το 1998 σε ένα εντυπωσιακό came back μπαίνει στο ψηφοδέλτιο του κ. Δημήτρη Κατσίνη -στον Καποδιστριακό πλέον Δήμο Ελυμνίων- και παίρνει πάνω από το 50% των σταυρών του συνδυασμού!

Από τον Μάρτη του 2000, όπου ο κ. Κατσίνης παραιτείται για να κατέβει στις εθνικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αναλαμβάνει τη θέση του Δημάρχου και με αυτή την ιδιότητα επανεκλέγεται στις εκλογές του 2002. 
Το 2006 έχασε τις εκλογές από τον κ. Μάρκου για να επανέλθει και πάλι ως Δήμαρχος στον  Καλλικρατικό Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας κερδίζοντας τις εκλογές του 2010. 

Γεννήθηκε στο Μουρτιά Λίμνης και εξακολουθεί να μένει ακόμη εκεί. Είναι συνταξιούχος τοπογράφος     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.