2 Οκτωβρίου 2013

Υπερεκτιμώντας και υπερελπίζοντας.(Αναρχοσυλλογισμοί…)Του Π Β 

Τα πάνω κάτω ήρθαν μετά τη δολοφονία του Παύλου μέσα στις εργατικές κινητοποιήσεις . Η κατραπακιά στους Χρυσοαβγίτες, χρησίμεψε για προσωρινή εξιλέωση της μνημονιακής κυβέρνησης, που είδε τα ποσοστά της στα (πιθανόν φτιαχτά) γκάλοπ να εκτοξεύονται και να υπερκαλύπτει την πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απεργία των εκπαιδευτικών , εκεί που ανέδειξε τα τεράστια προβλήματα του χώρου πέρασε σε δεύτερη μοίρα και το κλείσιμο των πανεπιστημίων, φάνηκε να αφήνει τον κόσμο αδιάφορο. «Και
ανοιχτά που είναι έ!, και τι γίνεται» θα πει κανείς.
Το παραμύθιασμα ότι με τις πρωτοβουλίες του ΔΕΝδια θα γίνουμε δημοκρατική χώρα, αφού πατάχθηκε ο φασισμός στα σώματα ασφαλείας, οι δημοσιογράφοι που πέφτουν μαζικά από τα σύννεφα, αναγνωρίζοντας ότι η χρυσαυγίτικη δοξολογία ματώνει, αφήνουν ακόμα και τη Μέρκελ σε δεύτερο πλάνο, με το ταγιεράκι της επόμενης καγκελαρίας της.
Γυρνώντας σχολείο μετά από 10 μέρες δεν ήξερα πώς να αισθανθώ: σαν αγωνιστής απεργός ή σαν προδομένος ή σαν απλά …βλάκας. Με επανέφερε το χαμόγελο των μαθητών μου με τη καλημέρα τους και το ξαναντάμωμα με αυτούς τους αόρατους συναγωνιστές συναδέλφους, που τις πρώτες μέρες με 100% συμμετοχή είπαν στους τηλεπερσόνες, το αποστομωτικό ΟΧΙ στην πολιτική τους.
Γύρω μας παιδιά ξενιτεύονται, άνεργοι μουτζώνουν στο άκουσμα των ανήκουστων επιτυχιών, άρρωστοι μαζεύουν 25ευρα να έχουν για τα νοσοκομεία της συμφοράς.
Όχι στη βία κατά της εξουσίας, τη στιγμή που η ίδια ,στο όνομα της κρίσης, βιάζει καθημερινά, εκατομμύρια κόσμο γύρω μας.
Όχι πάντα όλους. Αφιερωμένο λοιπόν στους συντοπίτες υπουργούς: Πώς εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ, που προορίζονται για τη βελτίωση της παιδείας, μοιράζονται σε ημετέρους, χωρίς να παράγεται κανένα αναπτυξιακό και κοινωνικό όφελος. Την ώρα που οι εκπαιδευτικοί είναι στους δρόμους, ενάντια σε μια ισοπεδωτική πολιτική που κλείνει τα σχολεία και τους οδηγεί στην απόλυση,  τεράστια ποσά ξοδεύονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης (ΕΠΕΔΒΜ) σε αναθέσεις μελετών, τεχνικών συμβούλων, διαφημιστικών ενεργειών, στο πλαίσιο «του εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος». Συγκεκριμένα, στην Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής του ΕΠΕΔΒΜ έχουν εγκριθεί έργα ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ και μέσω συμβάσεων με αναδόχους έχουν ανατεθεί 14 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του Προϋπολογισμού αφορά τη Δημοσιότητα του Προγράμματος (7 έργα ύψους 10.396.600 ευρώ), αναθέσεις σε Συμβούλους Τεχνικής Υποστήριξης (37 αναθέσεις ύψους 8.792.250) και μελέτες (34 αναθέσεις ύψους 2.998.827).Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ για δημοσιότητα και προβολή  είναι πρόσθετο στα ποσά που δαπανώνται για δράσεις δημοσιότητας στο γενικό πλαίσιο υλοποίησης των έργων του ΕΠΕΔΒΜ, με σκοπό να αναδειχθούν «τα ανύπαρκτα οφέλη» των χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Δηλαδή ενώ κλαίμε από τη χαρά μας για τη δια βίου μάθηση, τα λεφτά πηγαίνουν σε συμβούλους και διαφημιστές κι όχι στην ουσία της εκπαίδευσης (καθηγητές, κτίρια, έξοδα προγραμμάτων).Είναι ήδη γνωστό το τι γίνεται με τα ειδικά σχολεία και την ειδική αγωγή, που αργοπεθαίνουν, ενώ σε μας εξαγγέλλονται…
Έτσι ενώ συνεχίζουμε να πονάμε , να πεινάμε ή και να εξευτελιζόμαστε, κάποιοι γίνονται πλουσιότεροι σε λεφτά ή ψήφους και γελούν εις βάρος μας.
Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει με τίποτα…

Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 26-9-2013

 η παραχάραξη της ιστορίας στη φωτο, ανήκει στον Αντώνη Σ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.