Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ:ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Η ολέθρια συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο στην εκπαίδευση, πλήττει για άλλη μια φορά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που χρόνια τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απ’ άκρον σ’ άκρον της επικράτειας μέσα σε απολύτως επισφαλείς συνθήκες εργασίας.   
Το υπουργείο, στην προσπάθεια του να καλύψει τις χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών, που το ίδιο δημιούργησε με τις πολιτικές που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια και αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια να τις καλύψει σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας (αύξηση αριθμού μαθητών στα τμήματα, αύξηση ωραρίου, κατάργηση –συγχώνευση σχολείων , κατάργηση όλων των
υποστηρικτικών δομών κλπ) , εξήγγειλε διπλή μοριοδότηση για  τις δυσπρόσιτες περιοχές, εξαγγελία που προϋποθέτει άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας προσωρινών αναπληρωτών, που είχαν κλείσει με το Ν. 3848 της Διαμαντοπούλου το 2010.
Ο νέος και πολλά υποσχόμενος υπουργός Παιδείας εφαρμόζει την ίδια παλιά πολιτική της ομηρείας και του εμπορίου ελπίδας στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς , προχωρώντας σ’ ένα επιλεκτικό ξεκλείδωμα των πινάκων προσωρινών αναπληρωτών, όχι όμως από το 2010 αλλά από φέτος (2014-2015) απαξιώνοντας και καταργώντας την προϋπηρεσία 4 ολόκληρων χρόνων (!), δηλαδή από το 2010-11 ως το 2013-14 είτε σε δυσπρόσιτα, είτε οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα με την δικαιολογία, ότι είναι άδικο αυτό το άνοιγμα να γίνει αναδρομικά επικαλούμενος όσους εκείνο το χρονικό διάστημα δεν έκαναν αίτηση (!).
Δεν είναι  απ΄ ότι φαίνεται άδικο για τον υπουργό να χαθεί η προϋπηρεσία δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων, που με ψυχικό και οικονομικό κόστος τα τελευταία τέσσερα χρόνια διέλυσαν την ίδια τους τη ζωή περιπλανώμενοι σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας τα χιλιάδες κενά στα σχολεία και κρατώντας τα όρθια με αυταπάρνηση σε όλες τις ακριτικές περιοχές της χώρας. Και  ενώ οι εκπαιδευτικοί πασχίζουν με σεμιναριακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους ( ποσοστό άνω του 30% σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του Υπουργείου στο σύνολο του κλάδου), για το εργασιακό τους μέλλον και για να προσφέρουν  τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία, πολλοί με αλλεπάλληλες επιτυχίες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ,  αντιμετωπίζουν  τη σταθερά απαξιωτική πολιτική του υπουργείου των απειροελάχιστων έως μηδενικών διορισμών από το 2008 και έπειτα, και μισθό πρωτοδιόριστου 640 ευρώ.
Τα παραπάνω σχέδια θα προκαλέσουν μεγάλες αλλαγές στους πίνακες αναπληρωτών, κατάφωρες αδικίες και τη γνωστή  πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ των αναπληρωτών, με έναν ανταγωνισμό που θα έχει ως μέγιστη απολαβή τη δια βίου αναπλήρωση, αφού τα μόρια που αποκτά κάποιος προσμετρούνται μόνο για τη θέση αναπληρωτή, από τη στιγμή που μόνιμοι διορισμοί δεν γίνονται, παρά τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων χρόνων.
Ως  ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, καθώς αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών και έρχονται να συμπληρώσουν την αντιεκπαιδευτική, αντεργατική  καταιγίδα  μέτρων που προωθούνται από τη Συγκυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ και αποδεικνύουν πόσο δεν σέβονται τον άνθρωπο, τον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας. Η κάλυψη των κενών στα δυσπρόσιτα απαιτεί γενναίες αυξήσεις στους μισθούς για μια αξιοπρεπή διαβίωση και κίνητρα όπως στέγη, σίτιση, μειώσεις στα εισιτήρια  και όχι ψευτοϋποσχέσεις  μοριοδότησης  και νέο εμπόριο ελπίδων.
Δηλώνουμε πως θα ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ με όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο με κάθε τρόπο στην αδικία  της κατάργησης της προϋπηρεσίας  των συναδέλφων αναπληρωτών και καλούμε το Υπουργείο να μην προχωρήσει στο άδικο αυτό μέτρο.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• Διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των οργανικών  κενών και άμεση απορρόφηση των συναδέλφων που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού με βάση  προηγούμενες ρυθμίσεις.
• Άνοιγμα των πινάκων και προσμέτρηση της προϋπηρεσίας όλων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών από τις 30/6/2010 και μετά, ώστε να μην αδικηθεί κανείς.
• Κατάργηση του Ν.3848/2010.
• Δωδεκάμηνες συμβάσεις αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών λειτουργικών θέσεων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Επιδότηση ενοικίου για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Διεύρυνση του επιδόματος παραμεθορίου για αξιοπρεπή διαβίωση.
• Κατάργηση του απαράδεκτου διετούς αποκλεισμού των αναπληρωτών από τους πίνακες σε περίπτωση παραίτησης ή άρνησης ανάληψης υπηρεσίας. Κατάργηση της ωρομισθίας και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
• Άμεση λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας από την έναρξη του σχολικού έτους για πραγματική αντισταθμιστική αγωγή και στοιχειωδώς καλύτερα παιδαγωγικά και μαθησιακά αποτελέσματα. Πλήρης διαφάνεια στις προσλήψεις από τους πίνακες αναπληρωτών.
• Όχι στην αύξηση του ωραρίου που οδήγησε στην απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, υποβάθμισε την εκπαιδευτική διαδικασία και οδήγησε στη χειροτέρευση των συνθηκών  εργασίας και συνθηκών μάθησης.
• Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΣΤΑΘΕΡΗ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.


ΟΛΟΣ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν