8 Σεπτεμβρίου 2014

Σούφρωσαν την περίφραξη των θαλασσόκρινων της Κρύας Βρύσης


 kireas.org

Ο Kireas.org  φέτος τον Ιούλιο περίφραξε τα απειλούμενα με εξαφάνιση θαλασσόκρινα της παραλίας της Κρύας Βρύσης . Τα κρινάκια έκτος από την οικολογική και αισθητική  τους αξία είναι και ένα σημαντικός τουριστικός πόρος για την περιοχή.

Η περίφραξη προστάτευσε  τα κρινάκια από τους τροχούς των αυτοκινήτων και των τροχόσπιτων την περίοδο αιχμής της  καλοκαιρινής τουριστικής  περιόδου. Δεν πρόλαβαν να φύγουν οι τουρίστες και ένας ασυνείδητος  κλεφταράκος ξάφρισε τους 80 πασσάλους  της  περίφραξης των θαλασσόκρινων
για να τους χρησιμοποιήσει για ιδιοτελής σκοπούς.  Σύμφωνα με μαρτυρίες συγκέντρωσε και αποθήκευσε τους  πάσσαλους προσωρινά  κάτω από ένα μοναχικό αλμυρίκι στην παραλία για να τους πάρει στην πρώτη ευκαιρία.  

Η ευτελής αξία των πασσάλων που ήταν εκεί για ένα ευγενικό σκοπό δεν μπόρεσαν να ανακόψουν την  καρμιριά, ηθική εξαχρείωση και  περιβαλλοντική αγραμματοσύνη  του τιποτένιου δράστη να  αρπάξει μια τόσο εύκολη λεία.   Ο καλύτερος φράκτης για να προστατεύσει  τα κρινάκια  και άλλους φυσικούς πόρους  της περιοχής είναι η συλλογική μας συνείδηση η οποία θα πρέπει να αποδοκιμάσει  τέτοιου είδους κατάπτυστες ενέργειες και να ξεμπροστιάσει τους δράστες.


Σύντομα θα δημοσιευτεί  στο διαδίκτυο το  όνομα του δράστη για να τον κρίνει η τοπική κοινωνία. Ο Kireas.org  δεν πτοείται και θα ξανά-περιφράξει  τα θαλασσόκρινα του χρόνου.


Kireas.org 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.