14 Σεπτεμβρίου 2014

Αγιασμός στο my school Δημ. Σχολείο Ροβιών


Μαμούχα Κατερίνα
Δημ. Σχολείο Ροβιών

 Καλημέρα σας.  Καλή σχολική χρονιά!
Λυπάμαι αλλά τα παιδιά σας δε θα έχουν φέτος το δάσκαλό τους . Δυστυχώς οι μαθητές της Α΄τάξης είναι μόνο 7 και είναι μεγάλη πολυτέλεια να έχουν ξεχωριστό δάσκαλο!
 Μείωση διδακτικού προσωπικού φέτος στο 4/θ Δ.Σ. Ροβιών με συνδιδασκαλίες τάξεων. Το ζούσαμε αυτό και τα προηγούμενα χρόνια με τους μεγαλύτερους μαθητές και δεν ήταν και
το καλύτερο. Τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών δε φτιάχνονται σύμφωνα με τις ανάγκες των ολιγοθέσιων σχολείων, αλλά βασίζονται στον τρόπο λειτουργίας  των 6/θ και πάνω.
  Υπάρχουν όμως νόμοι, που δεν μπορούμε να τους παραβούμε. Οι 40 μαθητές δικαιούνται 3 δασκάλους το ανώτερο. Το 40 είναι ένας αριθμός. Τα πρόσωπα όμως που τον αποτελούν, οι ιδιαίτερες περιπτώσεις, οι τοπικές συνθήκες, οι δυσκολίες κάθε παιδιού, δε φαίνονται μέσα σ’ αυτό τον αριθμό. Τι να κάνουμε όμως; Ο νόμος είναι νόμος. Νόμος θεϊκός, αλάνθαστος και απαραβίαστος. Δεν το ήξερα ότι είμαστε τόσο νομιμόφρονες στην Ελλάδα!
  Δε χρειάζεται όμως στεναχώρια. Το σχολείο και οι δάσκαλοι θα αξιολογηθούν και τότε όλα αυτά τα προβλήματα θα ξεπεραστούν!! Τι πειράζει αν δεν έχουμε δασκάλους. Τι πειράζει που η Α΄και η Β΄τάξη κάνουν μαζί μάθημα και τα 45 λεπτά μαθήματος που δικαιούνται  μοιράζονται στο μισό. Τι πειράζει που οι μαθητές που τελείωσαν τη Β΄τάξη θα κάνουν τα μαθήματα της Δ΄τάξης σύμφωνα με τον κύκλο συνδιδασκαλίας των δύο τάξεων. Τι πειράζει αν τα ολοήμερα κλείνουν. Φτάνει που το σχολείο μας είναι συνδεδεμένο με το πληροφορικό σύστημα του Υπουργείου « my school» όπου καταγράφονται τα πάντα που αφορούν το σχολείο. Καταγράφονται αλλά δε λύνονται τα προβλήματα, γιατί το σύστημα μας συνδέει με ...Κάιρο!
      Τώρα αν εμείς σαν γονείς δεν αντιλαμβανόμαστε τι είναι η «Δωρεάν παιδεία», «ίσες ευκαιρίες για όλους», «το νέο σχολείο», «πρώτα ο μαθητής» και άλλα βαρύγδουπα, είναι δικό μας πρόβλημα!!
                                                                                       Μαμούχα Κατερίνα

                                                                                              Δασκάλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.