11 Νοεμβρίου 2014

Τζόκερ


Του ΠΒ


Αστεία λες; Φυσικά και παίζω κάθε βδομάδα! Θέλω να πάρω τα λεφτά και να τους δείξω.
Τι να τα κάνω τόσα;
 Δες: Θα δώσω κάτι στα παιδιά να εξασφαλίσω το μέλλον τους. Θα φύγω από τη δουλειά γιατί  δεν αντέχω να περιμένω τη σύνταξη. Θα ξεπληρώσω το δάνειο. Θα αλλάξω αυτοκίνητο. Θα δώσω λίγα για τους φτωχούς. Θα πάρω 100 iphone να μοιράσω δώρο στους
συγγενείς. Θα αγοράσω μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών από την airtickets και θα αρχίσω τα ατέλειωτα ταξίδια. Θα αγοράσω πετρέλαιο στη μάνα μου για 100 χειμώνες. Θα πάρω ένα ελικόπτερο να πετάω κάθε μεσημέρι πάνω από το σπίτι του καλοκαιρινού μπάρμαν, καθώς θα κοιμάται. Θα αποζημιώσω τη σύζυγό μου (ελπίζω να μη το διαβάσει γιατί εδώ παίζουμε με βεβαιότητα το τι θα γίνει, όχι με πιθανότητες….) .Θα …..
Τώρα υπάρχει και η περίπτωση να μη πάρω τίποτα. Και να τα πάρει όλα κάποιος γνωστός. Ελπίζω τότε να με θυμηθεί. Όπως θα τον είχα σκεφτεί πρώτος πρώτος εγώ, αν κέρδιζα. Ήδη έχω ξεσκονίσει τις φωτογραφίες γνωστών και φίλων από τότε που πήγαινα δημοτικό να τις έχω έτοιμες. Όλο και κάποιος θα έπαιζε για τα 17 μύρια. Ελπίζω να μη φανεί αχάριστος ενώ είχε τη πρωτοκαθεδρία στις δικές μου επιλογές.
Τώρα σκέφτομαι ότι με 17 μύρια θα χάσω όλους τους φίλους μου, επειδή θα ζητάνε και δεν θα τους τα δίνω. Δεν θα βρω καινούργιους, γιατί μισώ όλους όσους με αγαπούν για τα λεφτά μου. Πρέπει να φύγω από την Αριστερά γιατί θα μου ζητάει συνέχεια να αγοράζω κουπόνια. Να μη ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα μας φέρει στη δραχμή και θα μου τα εξανεμίσει. Άσε τη ψεύτικη πραγματικότητα των ερώτων που θα μου εκμυστηρευθούν, όλες και όλοι.
Πρέπει μάλλον να το κρατήσω μυστικό, γιατί οι κλέφτες θα κάνουν ουρά και δεν φτάνει η κλειδαριά ασφαλείας, ούτε το μονόκανο του παππού μου. Για να μείνει μυστικό πρέπει να συνεχίσω να ζω με τον ίδιο τρόπο. Φουκαράς, καρμίρης και να αποφεύγω να κερνάω τα ούζα. Να συνεχίσω να πηγαίνω στη δουλειά και να μιλάω για τα λειψά λεφτά και τη σύνταξη που δεν έρχεται ακόμα. Να φοράω τα παλιά και μισότριβα.
10.000.000 έλληνες στην ουρά του πρακτορείου. Επιτέλους όλοι μαζί για μια ιδέα. Αυτή που θα ξεχωρίσει εμένα από τους άλλους 9.999.999!Ούτε μνημόνια, ούτε κρίση, ούτε αγωνία πια. ΕΓΩ θα λύσω το πρόβλημά μου, θα περάσω στη χρυσή όχθη του ποταμού αφήνοντας τους άλλους στα λύματα. Τι δουλειά είχα άλλωστε με τη πλέμπα; Ωραίος έξυπνος και σχετικά νέος, θα ζήσω τη ζωή των άλλων. Αυτή την αστραφτερή με βίλες, γυναίκες, αμάξια, δόξα και ταξίδια, χωρίς έννοιες.
Με 50 λεπτά το εμπόριο της ελπίδας γίνεται τσάμπα. Η μπάνκα πάντα κερδίζει χωρίς να παίζει. Η ελπίδα της ακούραστης επιτυχίας είναι το βάλσαμο των κουρασμένων. Οι κουρασμένοι έχουν χάσει τη μάχη εδώ και καιρό. Οι μπάνκες δεν έχουν τίποτα πια να φοβηθούν.
Πάω να προφτάσω το γκισέ κι απόψε,  γιατί έχει μεγάλη ουρά. Καληνύχτα σας.

Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 8/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.