29 Αυγούστου 2016

Η έκδοση του ΑΜΠΕ για τη Λίμνη Ευβοίας.

του Πάνου Β.
Σε μια σημαντική και καλαίσθητη έκδοση του περιοδικού ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ του Αθηναϊκού Μεκεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων , στις 25 Αυγούστου, το περιοδικό καλύπτει με γνώμες και απόψεις την επόμενη μέρα της μεγάλης φωτιάς στη Λίμνη.

Στην εισαγωγή του ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ψύλος Πρόεδρος του ΑΜΠΕ και σπουδαίος φίλος της περιοχής, μεταξύ άλλων αναφέρει:

"...Στη φωτιά γνώρισα τον παπά Γιάννη να δίνει τη μάχη με τις φλόγες, εκεί είδα τον Γιώργο τον ξενοδόχο να τρέχει να σώσει τις εικόνες από ένα ξωκλήσι. Εκεί συνάντησα τον Γιάννη το Λυκειάρχη κατάμαυρο από την καπνιά να παλεύει όλη τη νύχτα για να μην φτάσουν οι
φλόγες στο σχολείο του.
Στη μάχη αυτή είδα το μεγαλείο, την αυταπάρνηση, την αλληλεγγύη των ανθρώπων της Λίμνης και των γύρω χωριών. Απλοί άνθρωποι, εθελοντές, να αψηφούν τα πάντα για το δάσος τους...
Η Φωτιά μπορεί να άφησε τα σημάδια της για δεκαετίες στην περιοχή, αλλά άλλαξε προς το καλύτερο την όμορφη κωμόπολη της Λίμνης. Γιατί πόλη σημαίνει πολίτες, πολίτες που αντιστέκονται ενωμένοι για την αναγέννησή της… Σε αυτούς τους πολίτες της Λίμνης το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων δίνει τις σελίδες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ –του περιοδικού μας- για να στείλουν το δικό τους μήνυμα...."

Εκτός από τον πρόεδρο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, Μιχάλη Ψύλο και το δήμαρχο Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας Χρήστο Καλυβιώτη στο τεύχος αυτό γράφουν: Η συγγραφέας Ευγενία Φακίνου, η γλύπτρια Βάνα Ξένου, ο συγγραφέας και φωτογράφος Γιάννης Φαφούτης, ο λαογράφος Δημήτρης Αποστόλου, ο ξενοδόχος Γιώργος Μπλουκίδης, η μόνιμη κάτοικος Maria Guadalupe Liera, ο Δρ. Γιάννης Παλάντζας  Πρόεδρος Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», ο καθηγητής Λυκείου Πάνος Βασιλόπουλος, η μαθήτρια Λυκείου Λίμνης Μαρία Παλάντζα και η συνάδελφος Μαρία Σιδέρη.

Το περιοδικό διανεμήθηκε (δωρεάν) τις τελευταίες μέρες και έγινε ανάρπαστο στη Λίμνη.Για τους μακρινούς και όσους δεν το πρόφτασαν το δημοσιεύουμε σε ηλεκτρονική μορφή.
Καλή ανάγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.