23 Φεβρουαρίου 2017

Ρετσινάδες και εργατοϋπάλληλοι σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου στη Λίμνη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ –
       ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

Μετά τη γνωστοποίηση από το ΥΠΕΚΑ της ενίσχυσης της ρητίνης για το 2016 σε 0,15 €/κιλό (από 0,64 €/κιλό το 2010) και την υποχρέωση για τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων και φορολόγηση 26%, ο κλάδος μας αποφάσισε κινητοποιήσεις.
Οδηγούμαστε στον αφανισμό και την ανεργία!!!
Προχωράμε σε κατάληψη των Δημαρχείων της περιοχής:

1) Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 10.00΄ - 12.00΄στην Ιστιαία και
2) Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 10.00΄ - 12.00΄
 στη Λίμνη.
Καλούμε τους κατοίκους, τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς της περιοχής και τις Δημοτικές Αρχές Ιστιαίας – Αιδηψού, Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας και Διρφύων - Μεσσαπίων να στηρίξουν τον αγώνα μας.
Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους, γιατί 1.000 τουλάχιστον οικογένειες καταδικάζονται στην ανεργία και τη φτώχεια.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!   ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

......
 
Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Β. Εύβοιας, προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ :
α) την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ από τις 09:30΄ μέχρι τις 12:30΄, για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού και
β) την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ από τις 09:30΄ μέχρι τις 12:30΄, για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και τους καλεί να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας (καταλήψεις  Δημαρχείων τις αντίστοιχες μέρες και ώρες), εκφράζοντας τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους.
Ένα συνεχιζόμενο αγώνα για την επιβίωση των ρετσινάδων, που διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί και οξύνει η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε. Ε., και οδηγούν τον κλάδο, που στην περιοχή μας απασχολούνται περισσότερες από 1.000 οικογένειες, στον αφανισμό και την ανεργία.
Ο αγώνας είναι κοινός. Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και στις καταλήψεις των Δημαρχείων σε Ιστιαία και Λίμνη.
Πρέπει να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην πολιτική που μας πλήττει όλους, που οδηγεί στον αφανισμό των ρετσινάδων, στο ξεκλήρισμα των μεσαίων και μικρών αγροτών, στην ανεργία ή την κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα εργασία των εργατών, στο λουκέτο των καταστημάτων των αυτοαπασχολούμενων, στην εξαθλίωση των συνταξιούχων,  στο μαύρο μέλλον των παιδιών μας!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 09:30΄ - 12:30΄ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ &
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 09:30΄ - 12:30΄ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.