Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΟΧΥΛΙ, Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ


Μετά τα τελευταία σοβαρά τροχαία δυστυχήματα στην παραλία στο Κοχύλι Λίμνης κάναμε εκτεταμένη έρευνα απόψεων κάτω από την σκιά του μεγάλου Πλάτανου, ανάμεσα σε διακεκριμένους συνδημότες μας και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις-λύσεις για το σοβαρό θέμα της κυκλοφορίας στην περιοχή.
Η πρώτη ομάδα απόψεων θεωρεί υπευθύνους τους οδηγούς και προτείνει να δημιουργηθούν «σαμαράκια», να μπουν φανάρια και πινακίδες με ταχύτητα 20 χιλιόμετρα. Επίσης να γίνει αστυνόμευση της περιοχής.
Η δεύτερη ομάδα απόψεων διαπιστώνει την καταπάτηση της απαλλοτριωμένης ζώνης του εθνικού δρόμου που από 30 μέτρα έχουν μείνει μόνο 10. Οι κόμβοι για τις τουριστικές μονάδες της περιοχής είναι ανύπαρκτοι αφού με πολεοδομικά «τερτίπια» τους ξεπέρασαν. Μόνο τα βενζινάδικα και το Μπελαβίστα τηρούν τις προδιαγραφές έχοντας κόμβο πρόσβασης στο δρόμο. Έχουν γίνει επικίνδυνες περιφράξεις μέσα στη ζώνη απαλλοτρίωσης και επιτρέπεται το παρκάρισμα σε αυτοκίνητα πάνω στην εθνική οδό στενεύοντας ακόμα περισσότερο τον εναπομείναντα δρόμο. Το οικονομικό συμφέρον πάνω στην έκταση της απαλλοτριωμένης περιοχής φαίνεται τεράστιο αν και αυτή είναι του δημοσίου και θα μπορούσε να αναπτυχθούν ασφαλείς προσβάσεις, χώροι στάθμευσης και ασφαλέστεροι όροι διάβασης από την κατοικημένη αυτή περιοχή. Όπως γίνεται κατανοητό η κατάσταση στην περιοχή περιγράφεται με φανάρια αλλά αυτή την φορά αποκλειστικά με τα «κόκκινα φανάρια».
Η Λύση:
Και το ΚΑΤ πρέπει να ζήσει, και οι οικοπεδούχοι να μη χάνουν τα λεφτά τους (που έχουν πληρωθεί), και ο κόσμος να κάνει μπάνια, και οι αρχές (πολεοδομία, αστυνομία, δήμος) να έχουν ησυχία, και δυστυχήματα να μη γίνονται. Άρα μας μένει πρακτικά το ευχέλαιο, αμέσως μόλις ο Χριστόδουλος πάρει εξιτήριο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ( Η Αιδηψός στα άρματα και στα γράμματα )

  Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)»  Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - αν...

υποβολή δηλώσεων για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου μας, ότι στις 21/01/2019 ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Οι δηλώσεις θα κατατίθενται στο Γραφείο Κτηματογράφησης Ευβοίας (ΚΤ5-14), που βρίσκεται στη Λεωφ. Αθηνών 24Β, Χαλκίδα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22210 37398 Ηλεκτρονική διεύθυνση: gr.kt.evia@gmail.com. Ωράριο λειτουργίας: Κάθε ημέρα (εκτός Σαββάτου & Κυριακής) από 08:30 έως 16:30 Κάθε Τετάρτη από 08:30 μέχρι 20:30 Για την υποβοήθηση των πολιτών, στο Δήμο μας λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης της μονάδας

ο λαϊκισμός διαβατήριο για τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά

Β. Αποστόλου : «Όταν ο λαϊκισμός γίνεται διαβατήριο για τα ξενοφοβικά  αντανακλαστικά» Σχολιάζοντας την κοινή δήλωση του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και των τομεαρχών του κόμματος, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Κασαπίδη και Φορολογικής Πολιτικής Απόστολου Βεσυρόπουλου , σύμφωνα με την οποία το εργόσημο των μεταναστών που δουλεύουν σε αγροτικές εργασίες, « δεν μπορεί να γίνει διαβατήριο νομιμοποίησης ή προσκλητήριο για τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες », ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την εξής δήλωση: