Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

Καταρχάς επειδή γράφω πρώτη φορά στα Λιμνιώτικα θέλω να εκφράσω ένα Ευχαριστώ στο Πάνο Βασιλόπουλο και τους συνεργάτες του καθώς και όλους όσους γράφουνε σε αυτό γιατί μας δίνετε η πληροφόρηση-ενημέρωση για τον τόπο μας που τόσο πολύ αγαπάμε και μας φέρνει τόσο κοντά ιδίως σε άτομα που ζούμε μακριά από αυτόν.Και μην ξεχνάμε ότι περισσότεροι Λιμνιώτες είναι αυτοί που ζούν εκτός Λίμνης. 

Σίγουρα ο κάθε άνθρωπος αγαπά τον τόπο στον οποίο μεγάλωσε και  έχω την εντύπωση ότι ο Λιμνιώτης έχει πιο μεγάλη τοπολατρεία σε σύγκριση με άλλους.

Παρόλο την αγάπη του για τον τόπο ένα είναι σίγουρο ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα σε πολλούς τομείς.

Δεν θα μιλήσω για τις Βραζιλιάνες στο καρναβάλι αν ήταν σωστό η όχι αλλά θα προχωρήσω σε πιο βασικό θέμα.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα που μαστίζει όχι μόνο το μέρος μας αλλά και γενικότερα είναι η ΑΝΕΡΓΙΑ και η δυσκολία σε πολλούς ανθρώπους απλά να επιβιώσουν.

Το άσχημο είναι ότι για να βελτιωθεί αυτό το πρόβλημα περιμένουμε τον δήμαρχο τον βουλευτή τον νομάρχη η τον υπουργό κ.λ.π.

Έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι το πολιτικό σύστημα καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα είναι ανάξια στο να μας προσφέρουν ουσιαστικά πράγματα.

Είναι πολυ ανόητο  από να ζητάς κάτι από ένα ανίκανο!

Είναι ανόητο να περιμένουμε από ένα σάπιο δέντρο με σάπιες ρίζες να βγάλει καρπούς και εμείς να πηγαίνουμε να το κλαδεύουμε να το ραντίζουμε να το περιποιούμαστε γενικά ,ας το πάρουμε απόφαση ΔΕΝ θα βγάλει καρπούς. 

Είναι μάταιο να περιμένουμε ένα Υπουργό στο να δώσει έγκριση για χρηματόδοτηση ενός μεγάλου  έργου στο τόπο μας τουριστική μαρίνα ,δρόμου,νοσοκομείου η οτιδήποτε άλλο και ο μεγαλυτερος λόγος είναι ότι τα ταμεία ΣΤΕΡΕΨΑΝ. 

Εδώ έρχετε και ο λόγος για τον οποίο γράφω. 

Φανταστείτε ένα ταμείο στο οποίο  θα δώσουν ένα χρηματικό ποσό πολλοί άνθρωποι του δήμου μας και αυτό θα λειτουργεί επενδυτικά τουλάχιστον στην αρχή.

Για παράδειγμα 1000 άτομα να δώσουν από 100 € σύνολο 100.000 € τι μπορεί να κάνεις για άρχή? Ότιδήποτε π.χ. μια μικρή βιοτεχνία η οποία σαν στόχο θα έχει να μην μπαίνει μέσα, το κέρδος θα είναι 2 θέσεις εργασίας και 1 η 2 οικογένειες παραμένουν στο τόπο και 2 η 4 παιδιά ακόμα στο σχολείο.Οι ιδέες που μπορώ να βρώ είναι πάρα πολλές και οποιός σκεφτεί θα βρει και άλλες.Φανταστείτε 1000 άτομα πόσες ιδέες όλοι  μαζί  έχουν.

Δεν θέλω να αναφέρω κοινές επιχειρηματικές ιδέες αλλά για να εκβαθύνω για να αντιληφθείτε την δυναμική που μπορεί να έχει φανταστείτε ένα προιόν π.χ. ντομάτα πελτές ,να φτιαχτεί μια βιοτεχνία και 1000 νοικοκυρία του τόπου μας να ψωνίζει το συγκεκριμένο προιόν η βιοτεχνία επιβιώνει και συνεχίζουμε σε άλλο σχέδιο-ιδέα.

Βέβαια αυτός που θα βάζει κάποια χρήματα το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα περιμένει κάτι άμεσα και σύμφωνα με το ποσό που θα βάζει θα έχει και κάποιες μετοχές  από την εταιρεία και αν πάνε πολυ θετικά τα πράγματα μπορεί να έχει και ένα μέρισμα αλλά ο στόχος δεν είναι αυτός ,στην τελική θα κάνει κάτι καλό για την οικονομία του τόπου σαν να ανάβει ένα κεράκι κάθε χρόνο για το καλό του μέρους.

Σίγουρα θα υπάρχει γενική συνέλευση και σίγουρα θα υπάρχει και ένα συμβούλιο το οποίο θα ενεργεί για τα μικρά θέματα.

Αυτή η εταιρεία να μην έχει σχέση με τα οικονομικά του Δήμου και να είναι αυτάρκης.Σίγουρα να υπάρχει ένας εκπρόσωπος του δήμου κα να υπάρχει μια συνεργασία.Να μην έχει σχέση με πολιτικά κόμματα και αυτοί που θα είναι <<μπροστάρηδες >> να λειτουργούν για το κοινό καλό(εταιρεία) και όχι για προσωπικό όφελος.

Στόχος αυτή η εταιρεία να μεγαλώνει συνέχεια και να μπορεί να επιβιώνει.

Μπορώ να γράψω πάρα πολλά για αυτήν ιδέα-όραμα δεν θα το κάνω για την οικομία του χώρου.

Προσπαθήστε να το οραματίστειτε-φανταστείτε χωρίς να σας εμποδίζουν πολιτικές ιδεολογίες η προσωπικές σας αρνήσεις, και εμπλουτίστε το όραμα.

Πρέπει να υπερισχύει το κοινό καλό και ο κοινός στόχος.

Η ιστορία μας δίδαξε ότι σε κάποιες δύκολες στιγμές με την ενότητα κάναμε θαύματα!

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ 

Και σίγουρα βρισκόμαστε σε δύσκολη εποχή με προοπτικές ακόμα πιο βάναυσες. 

Η ιδέα για πολλούς μπορεί να είναι ανόητη η όχι εφικτή και μπορεί να μην είναι ώριμη και να γίνει μετά κάποια  χρόνια.

Δεν παύει να είναι μια ιδέα και είναι καλό να υπάρχουν και να εκφράζονται και να συζητιούνται.

Με σεβασμό θα διαβάσω τις κριτικές σας.

Σας ευχαριστώ που διαθέσατε τον χρόνο να διαβάσετε το άρθρο μου. 

Και πάλι ένα ευχαριστώ στον Administrator του blog και σε αυτούς που συμμετέχουν με την απόψη τους σε αυτό. 

Άγγελος Λειβαδιάς 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,