Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ανωνυμία, η "Βόρεια Εύβοια", και σεις.

Κατ αρχή το παρακάτω είναι νομικό, όσοι το ξέρουν ας το πηδήξουν (=προσπεράσουν), όσοι δεν το ξέρουν ας το διαβάσουν:
...Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες με  γνωμοδότησή του (12/2009) απαντάει σε ερώτημα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), σχετικά με την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας μέσω Internet, στις περιπτώσεις που αναρτούν υβριστικά κ.λπ. κείμενα.

Το διευκρινιστικό ερώτημα της ΑΔΑΕ τέθηκε μετά την γνωμοδότηση (9/2009) του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά με την οποία τάχθηκε υπέρ της άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας μέσω Internet σε περίπτωση που διαπράττουν τα αδικήματα της εξύβρισης, δυσφήμισης κ.λπ.

Ο κ. Τέντες αναφέρει στη γνωμοδότησή του ότι για την επικοινωνία μέσω Internet «δεν συντρέχει δικαιολογητικός λόγος προστασίας του απορρήτου» στις περιπτώσεις που αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα.

Ειδικότερα, ο Τέντες αναφέρει, μεταξύ των άλλων, στη γνωμοδότησή του ότι «οι περιπτώσεις στις οποίες οι ανακριτικές αρχές για την εντόπιση του δράστη εξυβριστικών, συκοφαντικών, απειλητικών, εκβιαστικών τηλεφωνικών κλήσεων ή μηνυμάτων, κατά την διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, προανακρίσεως ή κυρίας ανακρίσεως, κατόπιν εγκλήσεως κατά κανόνα του παθόντος, δέκτη των εν λόγω κλήσεων κλπ., ζητούν την ανακοίνωση εκ μέρους των παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στοιχείων σχετικών με την ταυτότητα ή τη θέση της συνδέσεως ή του χρήστη, εκφεύγουν του προστατευτικού πεδίου της διατάξεως του άρθρου 19 § 1 του Συντάγματος. Στις προαναφερόμενες περιπτώσεις δεν πρόκειται για επικοινωνία ή ανταπόκριση κατά την έννοια της συνταγματικής διατάξεως. Οι επαφές αυτές ως, εκ του σκοπού και του περιεχομένου τους, το οποίο είναι ευθέως εγκληματικό, αφενός δεν συνιστούν «ανταλλαγή απόψεων, διανοημάτων κλπ.» και αφετέρου δεν γίνονται στο πλαίσιο σχέσεως οικειότητας και εμπιστευτικότητας».

Και συνεχίζει στην γνωμοδότησή του ο Τέντες ότι «οι ανακριτικές αρχές, ανταποκρινόμενες στο προστατευτικό καθήκον του Κράτους, εκδηλούμενο ως θετική υποχρέωση αυτού προς διασφάλιση της ανεμπόδιστης και αποτελεσματικής ασκήσεως των δικαιωμάτων του ατόμου, κατ' άρθρο 25§1 του Συντάγματος, και ενεργούσες σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή για παροχή έννομης προστασίας (άρθρο 20 του Συντάγματος) και τιμωρήσεως των εγκλημάτων (άρθρα 96§1 και 87§1 του Συντάγματος) μπορούν, στα πλαίσια του δικαιώματός τους να συγκεντρώνουν τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη βεβαίωση του εγκλήματος, να ζητούν τα προαναφερόμενα στοιχεία, χωρίς την προηγούμενη τήρηση της διαδικασίας άρσεως του απορρήτου του εκτελεστικού της διατάξεως του άρθρου 19 § 1 εδ. β΄ του Συντάγματος Ν. 2225/1994, αφού, όπως ελέχθη, δεν πρόκειται για απόρρητο.

Είναι αυτονόητο, ότι πρέπει να διενεργείται κυρία ανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση ή προανάκριση μετά από παραγγελία εισαγγελέα καθώς και ότι ο τακτικός ανακριτής ή ο παραγγέλλων εισαγγελέας, σύμφωνα με βασική αρχή ισχύουσα επί των ανακρίσεων, θα ζητήσει τα στοιχεία για τα οποία γίνεται λόγος αφού, μετά τήρηση των αρχών της αναλογικότητας, κρίνει ότι, βάσει των στοιχείων που μέχρι τη στιγμή εκείνη διαθέτει, είναι δυνατόν να υποτεθεί ευλόγως ότι μόνο με αυτό το μέσο θα γίνει δυνατή η βεβαίωση του εγκλήματος και η ανακάλυψη του δράστη».
..
--
Η "Βόρεια Εύβοια" αναδημοσιεύει τα στοιχεία για θέματα ηλεκτρονικού εγκληματος όπως τα αντιλαμβάνεται η πολιτεία σήμερα.Πιστεύουμε στην ελεύθερη έκφραση αλλά πιστεύουμε ότι από το να εκφράζει κάποιος ανώνυμες επιθετικές κριτικές με την ουσιαστική υπογραφή της εφημερίδας,( που θα μας φέρουν σε νταλαβέρια με τη δικαιοσύνη που δεν τα έχουμε επιδιώξει), είναι πολύ πάνω από τις δυνάμεις μας.
Στην δημοσιευμένη μέχρι σήμερα αρθρογραφία και σχολιογραφία δεν υπήρξε ουσιαστική λογοκρισία.Με άρθρα σχολιαστών μέσω ημέιλ,που έχουν ενδιαφέρον προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την επικοινωνία μαζί τους, έτσι ώστε να υπάρχει ένα τηλέφωνο, ένα ιμειλ κάτι που μπορεί να βρει και η ΚΥΠ αν χρειαστεί.Οι επιστολές προς την εφημερίδα δημοσιεύονται και άν ο επιστολογράφος το ζητήσει μπορεί να τηρηθεί η ανωνυμία του, με τη σύμφωνη γνώμη μας.
Θέλουμε  γνωστό ότι ακόμα και στους ανώνυμους σχολιασμούς υπάρχει συγκεκριμένο ΙΡ το οποίο διερευνάται από την ασφάλεια άσχετα αν για μας είναι αδύνατον να γνωρίζουμε ποιός μας στέλνει κάθε τι.Έτσι η άνεση της ανωνυμίας πρακτικά δεν υπάρχει αν θέλει η δικαιοσύνη να παρέμβει.
Ας πούμε για τους αδαείς ότι ο τελευταίος που έκανε ...παράπονα εμείς του βλέπουμε το νούμερό του: Otenet S.a. (85.75.225.200) -voriaevia.blogspot.com/2009/10/blog-post_5208.html ενώ η αστυνομία μπορεί να φτάσει μέχρι το βρακί του!
Η κίνηση μετριασμού προσπαθεί να προφυλάξει εμάς και όλους εσάς που έχετε κάποιο πρόβλημα με την επωνυμία αλλά δεν καταλαβαίνετε που μπορούν τα πράγματα να φτάσουν.
Προχωράμε από δω και πέρα στον έλεγχο -μετριασμό σχολίων.
Η εφημερίδα δεν λειτουργεί με επαγγελματικά στελέχη και οικονομικούς επενδυτές.Για τις παρανομίες, τις αδικίες κλπ υπάρχει η δικαιοσύνη , ο εισαγγελέας και η αστυνομία.
Για την πολιτική περιφρούρηση του τόπου αυτοί που εκλέγετε.
Ας πούμε το ότι βάζετε έναν πρόεδρο αθλητικού συλλόγου που έχει κουσούρια, μπορείτε να στείλετε μια επώνυμη επιστολή με το τηλέφωνό σας , θα την θέσουμε υπ'οψιν του και θα γράψουμε και τις δύο απόψεις.Δεν έχουμε όμως τα μέσα τις διερεύνησης, γιατί σαν επαρχιακή εφημερίδα ο ρόλος μας είναι διαφορετικός.
Εξ άλλου αν δεν συμφωνείτε με αυτό το πλαίσιο είναι πολύ εύκολο να φτάξετε ένα μπλογκ ας πούμε "μαντούδι.μπλογκσποτ.κομ" και να καταγγέλετε όποιον και όπως εσείς θέλετε.Εμείς όμως σας έχουμε ήδη ...προειδοποιήσει.
Με φιλικους χαιρετισμούς για όσους καταλαβαίνουν και όσους θα καταλάβουν.

Υ.Γ.1(το μπλογκ λειτουργεί ακόμα χωρίς διαφημήσεις, για όσους νομίζουν ότι βγάζουμε και λεφτά από αυτό και δεν φταίει  κάτι πιο ...ηθικά απλό)

Υ.Γ.2(υπογράφω με το όνομά μου για να με βρίσκετε)

Για την Βόρεια Εύβοια
http://voriaevia.blogspot.com/
Πάνος Βασιλόπουλος
Λίμνη Ευβοίας 34005


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν