Βορειοευβοιώτικα αγροτικά σπορ!
(Βγάλτε τον καυμό σας σαν νεοδημοκράτης ή απολαύστε το χρώμα τους σαν
ΠΑΣΟΚτζής.)
Μαζεύτε πράσινες ελιές , αγουροπές, κατά προτίμηση Αμφίσσης.Τις σπάμε
μία μία με πετρούλα, γουδοχέρι (μεγάλο ..πιτσίλιμα) ή την πατέντα ΠΒ
με το εργαλείο που λειώνουμε το σκόρδο, πατώντας ελαφριά.
Τις βάζουμε σε νερό 10 μέρες αλάζοντάς το καθημερινά.
Τις στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με ξύδι, ρίχνουμε χοντρό αλάτι, λίγη
ρίγανη και τις βάζουμε κάτω με ...ούζο, τσίπουρο, με ή χωρίς
γλυκάνισο.
Τις διατηρούμε στο ψυγείο γιατί μουχλιάζουν εύκολα.
Βοηθάνε και σε καταπληκτικές σάλτσες για μακαρόνια.
Μετά τις εκλογές κάντε και κάτι εποικοδομητικό.Τσακίστε τις!
(Βγάλτε τον καυμό σας σαν νεοδημοκράτης ή απολαύστε το χρώμα τους σαν
ΠΑΣΟΚτζής.)
Μαζεύτε πράσινες ελιές , αγουροπές, κατά προτίμηση Αμφίσσης.Τις σπάμε
μία μία με πετρούλα, γουδοχέρι (μεγάλο ..πιτσίλιμα) ή την πατέντα ΠΒ
με το εργαλείο που λειώνουμε το σκόρδο, πατώντας ελαφριά.
Τις βάζουμε σε νερό 10 μέρες αλάζοντάς το καθημερινά.
Τις στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με ξύδι, ρίχνουμε χοντρό αλάτι, λίγη
ρίγανη και τις βάζουμε κάτω με ...ούζο, τσίπουρο, με ή χωρίς
γλυκάνισο.
Τις διατηρούμε στο ψυγείο γιατί μουχλιάζουν εύκολα.
Βοηθάνε και σε καταπληκτικές σάλτσες για μακαρόνια.
Μετά τις εκλογές κάντε και κάτι εποικοδομητικό.Τσακίστε τις!