Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Γιώργου Τριάντη

του Γιώργου Τριάντη
Επικεφαλής του συνδυασμού « Αναγέννηση Κηρέως »

Αγαπητοί συνδημότες, άλλη μια Δημοτική περίοδος φτάνει στο τέλος της και μας καλεί να κάνουμε έναν απολογισμό για το πώς πορευτήκαμε τα χρόνια που πέρασαν.
Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω από καρδιάς ότι προσπάθησα τόσο από τη θέση του Δημάρχου, όσο και από αυτή του Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, να κάνω το καλύτερο για τον τόπο μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτή η προσπάθεια δεν είχε τα ανθρώπινα λάθη της, πάντα όμως χωρίς τη σκέψη να αποκτήσω ίδιον όφελος, πράγμα που μου δίνει το δικαίωμα να σας κοιτώ στα μάτια και να σας καλέσω να κάνουμε όλοι μαζί κάτι καλύτερο για τον τόπο.

Από τις 7 Νοεμβρίου 2010 θα ξεκινήσει μια νέα Αυτοδιοικητική περίοδος, όπως ορίζεται από τον νέο Νόμο του κράτους, τον « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Μια περίοδος όμως άγνωστη συγκρίνοντας την με το τώρα, ενδιαφέρουσα όμως αν της δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις κοινωνίες, αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά με λογική αλλά και φιλοσοφία ανθρωποκεντρική.
Υπάρχει όμως μια μεγάλη αλήθεια που λέει ότι τίποτα δεν χαρίζεται και ότι πρέπει να παλεύουμε κάθε μέρα για να κερδίζουμε αυτό το καλύτερο αύριο που όλοι νομίζω ότι επιθυμούμε.
Επίσης, δεν ξέρω πως και με ποια ιδιότητα, γιατί δεν σας κρύβω ότι γίνονται διάφορες συζητήσεις για τις αρχές που πρέπει να διέπουν τα Αυτοδιοικητικά σχήματα, θα ξανασυναντηθούμε, γιατί φαίνεται πια καθαρά ότι οι προσπάθειες μέσω των ομάδων ενεργών πολιτών άρχισαν πλέον να ευδοκιμούν.
Σας καλώ λοιπόν από τη μεριά μου να δημιουργήσουμε άπειρες τέτοιες ομάδες διαφόρων περιεχομένων αναφορικά με το αντικείμενο / στόχο τους π.χ. Περιβαντολογική ομάδα, ομάδα για τον Πολιτισμό, για την Αλληλεγγύη των κοινωνιών, ομάδα για τον Εθελοντισμό όπως κι αν αυτός αναφέρεται, γιατί έτσι θα δείξουμε ότι οι κοινωνίες είναι ζωντανές και όχι παρηκμασμένες ή και πεθαμένες.
Έχοντας αυτά στο μυαλό μου και την καρδιά μου, θέλω να σας γνωρίσω ότι μια τέτοια ομάδα ενεργών πολιτών από το ΠΗΛΙ που την αποτελούσαν εκτός από μένα οι φίλοι: Θανάσης Λεοντής, Νίκος Μπέκος, Γιάννης Δήμου, Γιάννης Μήνες και Νίκος Γυαλός και με την συμβολή των συνδημοτών μας και φίλων Κων/νου Μπατσακούτσα, Φίλιππα Δήμου και Δημήτρη Κυριάκου κατόρθωσε, παίρνοντας στα χέρια της ένα ζήτημα που απασχολούσε το χωριό, και ήταν αυτό της καταπάτησης του χώρου στον «ΑΤΑΛΑΝΤΟ», να το φέρει σε πέρας με την έγγραφη δήλωση του φερόμενου ως ιδιοκτήτη κ. Ιάκωβου Τριαντάφυλλου ενώπιον της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, ότι παραιτείται της κυριότητας, που με κληρονομιά είχε δήθεν λάβει από τον πατέρα του.
Είναι φανερό ότι οι ενεργοί πολίτες μπορούν, αν το πιστέψουν και αγωνιστούν, να κερδίσουν αυτό που κάθε φορά κάποιοι προσπαθούν να τους στερήσουν.
Έτσι τελειώνοντας πρέπει να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά προς το οποιοδήποτε καταπατητή, ότι η κοινωνία είναι παρούσα αντιστεκόμενη.
Για την αλήθεια των ανωτέρω αναφερόμενων, παραδίδω μαζί με την παρούσα επιστολή, σε ανάγνωση και κρίση, τα έγγραφα που τα πιστοποιούν.
Φιλικά και με μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο σας
Γιώργος Τριάντης
Επικεφαλής του συνδυασμού « Αναγέννηση Κηρέως »

Λιμνιώτικα: υπάρχει σχετική αλληλογραφία μαζί με την έπιστολή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν