Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας



Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ανάσχεση της ανεργίας μπορεί να έρθει μόνο από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, ωστόσο, πλήττονται βαρύτατα από τη μεγάλη ύφεση και από την αδυναμία των νοικοκυριών να ενισχύσουν τη ζήτηση.
Η έρευνα έδειξε ότι το χρονικό διάστημα από το 2001 έως το 2011, το 85% των καθαρών νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη αλλά και στην
Ελλάδα, προήλθε από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κατέχουν τα σκήπτρα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το 57% των θέσεων εργασίας προσφέρεται από τις επιχειρήσεις με προσωπικό ως εννέα (9) άτομα.
Κατά το υπό εξέταση διάστημα (2001-2011), η απασχόληση αυξήθηκε στην Ελλάδα κατά 2,8% από τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ μειώθηκε κατά 1,5% από τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Τα προαναφερόμενα στοιχεία, συμπεραίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δείχνουν ότι η ανάσχεση της ανεργίας και το σταμάτημα της καταστροφής θέσεων εργασίας δεν μπορούν να προέλθουν από αλλού εκτός από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Είναι φανερό ότι πρέπει να σταματήσουμε να ‹‹παραμυθιαζόμαστε›› με ελπίδες για επενδύσεις από ξένους μεγάλους επενδυτές και πολυεθνικές. Θα πρέπει να στραφούμε σε δικές μας δυνάμεις. Θα πρέπει να στραφούμε στις εγχώριες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και να δούμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις και, κυρίως, ποιοι κλάδοι θα πρέπει να στηριχθούν για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Πολύ περισσότερο που και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, που έχουν εξαγγελθεί, θα αρχίσουν να λειτουργούν σε επίπεδο προκήρυξης ως τις αρχές του καλοκαιριού, που σημαίνει ότι σε επίπεδο υλοποίησης αφορούν στο 2014.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν