Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρωτογενές πλεόνασμα 1.382.062 ανέργων.


Του Π Β 

Πάρε κόσμε!
Εδώ το τσάμπα εργατικό δυναμικό , εδώ οι άσπροι σκλάβοι!
Εδώ οι εργαζόμενοι των 260 ευρώ που δεν είναι άνεργοι, εδώ οι ορδές των πτυχιούχων που τους χαρίζουμε στα ξένα μέρη, για να φτιάξουν την οικονομία τους.
Εδώ τα ερημωμένα χωριά μας, εδώ οι αγέλαστοι άνθρωποι της γης, που ο ιδρώτας τους έγινε ακριβότερος κι από τους καρπούς των χωραφιών τους.
Εδώ η κατάργηση της ιατρικής φροντίδας και της φαρμακευτικής περίθαλψης, για όλους αυτούς που
τόσα χρόνια την πλήρωναν χρυσή με τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Εδώ οι απελπισμένοι πού καίνε τα δάση τους για να ζεσταθούν, εδώ και οι καταδικασμένοι σε θάνατο γέροι.
1.382.062 ψυχές το επίσημο νέο ρεκόρ της ανεργίας, μετά από 10 διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις του χρηματιστηρίου ανήθικων Αξιών. Πλεόνασμα ανθρώπων που η πείνα τους δικαιολογεί τις μετοχές, την ευρωπαϊκή προεδρία και τη  ξεδιαντροπιά.
Σε αυτό το περίγραμμα του πρώην ελληνικού κράτους υπάρχουν όμως και …ελλείμματα:
Τα ψεύτικα νούμερα που καταγγέλλουν ακόμα και οι δανειστές τους,  από τις κομμένες συντάξεις ή τις ανεπίστρεπτες οφειλές του δημοσίου.
Ο Χρυσοχοΐδης δεν ντρέπεται όταν λέει ότι η αύξηση στις τιμές των διοδίων είναι συμβατική μας υποχρέωση (ενώ το κόψιμο μισθών και συντάξεων ήταν νόμιμο)
Η Χαλυβουργική του μπάσκετ απολύει τους εργαζόμενούς της, ενώ (η ποιά;) Ελλάδα πληρώνει 870.000 ευρώ να μπει με μέσον από το παράθυρο, στο μουντομπάσκετ.(άρτος και θεάματα)
Ο Άδωνις στοιβάζει τους γέρους στις ουρές των εικονικών δημόσιων υπηρεσιών υγείας.(κάθε νεκρός συνταξιούχος είναι όφελος για την εθνική οικονομία-πλήρωσε και δεν έλαβε!)
Πληρώνουμε το Μέγαρο Μουσικής 270 μύρια, για να αναπαυθεί η ψυχή του Λαμπράκη (όχι φυσικά του Γρηγόρη)
Η προσπάθεια να «θαφτεί» και πάλι η λίστα Λαγκάρντ αναδείχθηκε μετά την κατεπείγουσα παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Παν. Αθανασίου που ουσιαστικά εγκαλεί τους κυβερνώντες, ότι πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν άλλα , ενώ (συγ)καλύπτονται αυτοί που πρέπει να πληρώσουν.
1.382.062 σαν στρατός θα αρκούσε μόνο με τα ούρα του να πνίξει την αδικία. Μαζί τους και όσοι από τους υπόλοιπους συνεχίζουμε να πληρωνόμαστε και να καταλαβαίνουμε. Μαζί τους και όσοι δεν μπορούν να τους κοροϊδέψουν τα πεντάμηνα της λύπησης, τα δίμηνα των δημαρχιακών εξαρτήσεων. Μαζί τους και όσοι της γης οι κολασμένοι, νοιώθουν την δύναμη του αγώνα και το κάλεσμα των αγωνιστών.
Δεν μπορεί η λύση να είναι η κουβέντα σε ένα πάνελ. Λύση είναι ο δρόμος και η εξέγερση.

Μένει μόνο η οργάνωση της αδικημένης πλειοψηφίας. Έστω κι από ένστικτο.

Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 15-2-2014

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,