Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Γυναίκα ,τη μέρα της Γυναίκας.


ΠΒ
8 Μάρτη για άλλη μια φορά με ευχές και λουλούδια. Με πλούσια ρητορική για τη θέση της γυναίκας στο σπίτι, στη δουλειά στη κοινωνία. Για τη γυναίκα που είτε άνεργη είτε εργαζόμενη στηρίζει τα παιδιά της, κάνει τη λάτρα και κυριαρχεί στη κουζίνα. Για τη γυναίκα που μετά από όλα αυτά πρέπει να περάσει βιαστικά από τον καθρέπτη ή το τζάμι
της μπαλκονόπορτας να φτιάξει τη τρίχα που πετάει. Αν μείνει χρόνος θα βρεθεί για λίγο στο κομμωτήριο. Γιατί ιδρωμένη, σκονισμένη, με χέρια να μυρίζουν κρεμμυδίλα  και ατημέλητη δεν μετράει στο φέις-κοντρόλ του δρόμου. Τι θα πει ο κόσμος; Λες και ο κόσμος αξιολογεί τη γυναίκα μόνο από τη σύγκρισή της με τα μοντέλα του Βογκ. Ή τη πασαρέλα της τηλεόρασης.
Το κυρίαρχο σε πληθυσμό φύλο του ανθρώπινου είδους μάχεται να αναγνωρισθεί από την μειοψηφία. Μάχεται για να επικρατήσει και ανάμεσα στα θηλυκά. Με γνώμονα τη «συνεπή» εμφάνιση παρά το φάρδεμα της γέννας και τον μητρικό θηλασμό. Με γνώμονα το ακραίο μανικιούρ παρά τον κάλο στα δάκτυλα από το πληκτρολόγιο. Με γνώμονα την αναζήτηση της επιλογής του, παρά να επιλέγει το ίδιο.
Αν θέλαμε να αξιολογήσουμε τη γυναίκα θα έπρεπε να απευθυνθούμε σε ειδικούς σαν το εξφάκτορ ή θα ψάχναμε αλλού; Θα βλέπαμε τη γυναίκα σαν μάνα, σαν σύζυγο, σαν κόρη , σαν συνάδελφο , σαν συναγωνίστρια.Τη καθημερινή γυναίκα που περιμένει στα 80της καρτερικά να περάσει η μπόρα του άδωνη, για να πάρει σειρά στα εξωτερικά ιατρεία για το καρδιοτονωτικό της. Τη καθαρίστρια που μένει απλήρωτη γιατί έχουμε πλεόνασμα από αυτά που τις χρωστάνε. Στη χοντρή και άσχημη που πασχίζει να βοηθήσει τον σακάτη που έχει δίπλα της.
Από την Αφροδίτη της Μήλου μέχρι τον τυφώνα Κατρίνα, ο συμβολισμός του θηλυκού για τη παγκόσμια μέρα της γυναίκας έχει άπειρες παραλλαγές. Αναγνωρίζουμε όμως έτσι κι αλλιώς μόνο τη γυναίκα αγωνίστρια. Γιατί η γυναίκα αγωνίζεται για ότι και να χρειαστεί στη ζωή της. Σκληρότερα από όλους τους υπόλοιπους σερνικούς και διαφορετικούς.
Η γυναίκα αγωνίστρια είναι όλες οι γυναίκες του κόσμου. Και χρειάζονται ακόμα και τη μέρα της ανούσιας γιορτής τους μια καλή κουβέντα και την αναγνώριση.
Για τη μάνα μου,τη σύζυγό μου,την αδελφή μου,  τις κόρες μου, την εγγονή μου, τις φίλες μου ,τις συναδέλφισσες μου ,τις μαθήτριές μου, για όλες, χρόνια σας πολλά , επειδή το χρειάζομαι περισσότερο εγώ, από σας.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν