Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοινώσεις Παπανδρέου-Ευσταθίου για υπόθεση παράνομης αλιείας

Διαμάχη ανάμεσα στην Ουρανία Παπανδρέου και τη Δήμαρχο Λίνα Ευσταθίου ξέσπασε στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού με θέμα το ποιος ανέλαβε το κόστος υπεράσπισης πρώην αντιδημάρχου για παράνομη αλιεία.
Οι επιστολές έχουν ως εξής:

26/2/16



Για μια ακόμη φορά μας εκπλήσσει ‘’ευχάριστα ‘’ η Δήμαρχος Ιστιαίας– Αιδηψού!!!
  Όπως διαβάζουμε στον τύπο γιατί αυτά συνήθως περνούν στα μουλωχτά ,  πρώην αντιδήμαρχος
κατηγορείται για κλοπή δημοτικής περιουσίας και καταδικάζεται αρχές Μαρτίου στην Χαλκίδα. Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω  βραδινές ώρες να αλιεύει ψάρια στην δημοτική ιχθυοκαλλιέργεια Ιστιαίας όπου τότε ήταν και πρόεδρος.
  Η οικονομική επιτροπή στην οποία πρόεδρος είναι Δήμαρχος Λίνα Ευσταθίου- Σπανού  αποφάσισε να πληρώσει ο Δήμος την νομική υπεράσπιση του , καθ΄ ότι η νυχτερινή κλοπή ψαριών περίπου συνιστά υπερωριακή απασχόληση και έτσι πρέπει να ανταμείβεται ο ζήλος του εργαζομένου! Δικηγόρος σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα είναι εξάδελφος της Δημάρχου εξ’ Αθηνών  ….!!
  Μια μικρή ακόμη λεπτομέρεια , ο κατηγορούμενος ήταν  υποψήφιος με τον συνδυασμό της Δημάρχου. Συνέπεια και αλληλεγγύη αδέλφια  αλλά … από την τσέπη σας!!
                                                                      ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
                                                                      ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ΄


27/2/16
Βασιλικόν, καλώς ποιούντα κακώς ακούειν.

Ο λόγος φυσικά για το από 25/2/2016 δελτίο τύπου του «Μετώπου Αναγέννησης» και της κ. Ουρανίας Παπανδρέου σχετικά με την νομική υπεράσπιση πρώην αιρετού, με δαπάνες του Δήμου μας.
Επειδή ωστόσο, όπως και ο τίτλος του άρθρου, είναι μεγαλειώδες να σε κατηγορούν, ενώ κάνεις το σωστό, επιτρέψτε μου να αποκαταστήσω την αλήθεια.
Όντως, πρώην αιρετός, με αίτησή του στο Δήμο μας, αιτήθηκε την νομική του στήριξη, όπως ορίζει το άρθρο 51 του Ν. 3979/2011 και το υπ’ αρ. 35379/2013/17-3-2014 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών. Η οικονομική επιτροπή, όπως όφειλε εκ του Νόμου, συνεδρίασε την 9/2/2016 εξετάζοντας το συγκεκριμένο αίτημα και όρισε δικηγόρο για τη νομική εκπροσώπηση του πρώην αιρετού. 

Ωστόσο, στις 15/2/2016 η οικονομική επιτροπή του δήμου μας, κατόπιν σχετικής εισήγησης του «εξ Αθηνών» δικηγόρου ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση. Την αιτιολογία σας την παραθέτω αυτούσια:

«Επειδή από την ανάθεση της υπόθεση σε πληρεξούσιο δικηγόρο, τη λήψη αντιγραφών της δικογραφίας και την εξέταση αυτής δεν προκύπτει ότι τα διωκόμενα ποινικώς αδικήματα τελούν σε αιτιώδη συνάφεια με την άσκηση των καθηκόντων του φερόμενου ως κατηγορούμενου αιρετού, δηλαδή δεν αφορούν πράξεις ή παραλείψεις που τελέστηκαν εντός του πλαισίου που διαγράφουν οι νόμοι και οι κανονιστικές αποφάσεις για την εφαρμογή μίας προβλεπόμενης αρμοδιότητάς του.
Επειδή η ανάθεση σε δικηγόρο, με δαπάνες του Δήμου, της εκπροσώπησης και νομικής υπεράσπισης αιρετών του Δήμου δεν είναι δυνατή, όταν αυτή προκύπτει εξαιτίας προσωπικής συμπεριφοράς ή ιδιωτικής αντιδικίας ή ατομικής υποθέσεως τους ή εάν αφορά σε αστική ή πειθαρχική δίωξη και όχι σε ποινική.»

Δέκα ημέρες μετά την ανάκληση της απόφασης η κ. Παπανδρέου προκαλεί με το δελτίο τύπου με θέμα «Για μια ακόμη φορά μας εκπλήσσει ‘’ευχάριστα ‘’ η Δήμαρχος Ιστιαίας– Αιδηψού!!!», διότι εγώ μπορεί να την εξέπληξα ευχάριστα, αλλά αντίθετα η ίδια δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη.
Δε μου προκαλεί έκπληξη ότι η κ. Παπανδρέου ενημερώνεται για τις αποφάσεις του δήμου μας από τον τύπο, ενώ είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας.
Δε μου προκαλεί έκπληξη ότι η κ. Παπανδρέου ευαισθητοποιήθηκε 15 ημέρες μετά τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης. 
Μα κυρίως δε μου προκαλεί έκπληξη ότι η κ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμα, μετά την παρέλευση 10ημέρου, λάβει γνώση για την ανάκληση αυτής. Άλλωστε, η συγκεκριμένη ανάκληση δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί από κάποιο μέσο, ώστε να λάβει γνώση.

Σε κάθε περίπτωση, όταν θα λάβει γνώση αναμένουμε τουλάχιστον τη συγνώμη της.
Μέχρι τότε θα την αναμένουμε στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, προκειμένου να επιτελέσει το έργο που της έχουν αναθέσει οι δημότες μας.
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΙΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ


27/2/16       
ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ SITE ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ?

  Και ο δικηγόρος εξάδελφός  ‘’εξ Αθηνών’’ επιβεβαιώνει ότι η απόφαση της Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Ευσταθίου – Σπανού και της οικονομικής επιτροπής στην οποία είναι πρόεδρος στις 9/2/2016 είναι παράνομη….., όπου κατά το σκεπτικό τους η κλοπή ψαριών  κατά τις νυχτερινές ώρες από τον ‘’κολλητό’’ τους και πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης δεν μπορεί να αποτελεί  υπερωριακή εργασία και έτσι ο δήμος και οι δημότες δεν πρέπει για μια ακόμη φορά να πληρώσουν τα σπασμένα τους!!!Για την υπεράσπιση του κατηγορουμένου τα έξοδα θα αναλαμβάνε ο Δήμος.
   Για την παράνομη αυτή απόφαση ,  γιατί δεν συμβουλεύτηκε η Δήμαρχος έναν από τους πολυπληθείς έμμισθους νομικούς της συμβούλους , δεδομένης της γνωστής της συμπάθειας της προς την νομική επιστήμη?
   Για την υποχρεωτική αυτή ανάκληση της γελοίας και παράνομης απόφασης γιατί δεν ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο?
                                                               
                                                                              ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
                                                                               ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,