Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παζάρας:κάλλιο αργά παρά ποτέ



   Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου του 2016, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παζάρας για το θέμα της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος έτους 2016 είπε στο σώμα τα εξής:
   Κύριε Πρόεδρε
   Πραγματικά στο τεχνικό πρόγραμμα, που μας στείλατε για συζήτηση και λήψη απόφασης, μπήκαν καινούρια έργα και αφαιρέθηκαν ορισμένα.
   Δεν μπορώ να μην μπω  στον πειρασμό και να μην σας πω ότι, σε προηγούμενο
Δημοτικό Συμβούλιο τα λόγια του Δημάρχου σχετικά με την προσθήκη έργων και την αφαίρεση ορισμένων, απευθυνόμενος σε μένα, ήταν τα εξής «και εμείς θα θέλαμε κ. Παζάρα να βάλουμε πολλά έργα, απαιτείται όμως να βγάλουμε άλλα. Είναι απλό, τα χρήματα είναι δεδομένα. Δεν είπατε ποια θα αφαιρέσουμε για να βάλουμε κάποια άλλα. Με την προσθαφαίρεση θα δημιουργηθούν άλλου είδους προβλήματα».
   Στο τεχνικό πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας, κάνατε κ. Αντιδήμαρχοι προσθαφαιρέσεις και μπράβο σας. Αν υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, μπράβο και σε αυτόν. Λίγο αργά. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.
   Να γνωρίζετε ότι είστε στη Δημοτική αρχή για να λύνετε προβλήματα και να αναλαμβάνετε την ευθύνη για αυτά που δεν λύνετε. Έτσι απλά.
   Σήμερα συνεδριάζουμε για όγδοη φορά, αν δεν έχω χάσει το λογαριασμό, το τεχνικό πρόγραμμα του 2016.
   Θέλω να υπενθυμίσω το Σώμα, ότι σε προηγούμενες συνεδριάσεις του, ακούστηκαν απόψεις, οι οποίες δεν ήταν σωστές. Οι απόψεις αυτές εκφράσθηκαν από το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους που τον στηρίζουν. Όλοι τους θεωρούσαν ότι νόμιμο ήταν να ψηφισθεί το τεχνικό πρόγραμμα μέχρι στις 31 Οκτωβρίου του 2015. Επικαλούνταν δε το άρθρο 208 του νόμου 3463/2006.
   Έλα όμως που το άρθρο αυτό αναφέρει κατά λέξη ότι «τα Δημοτικά Συμβούλια οφείλουν, δύο μήνες πριν την έναρξη του οικονομικού έτους να αποφασίζουν για το ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα».
Το οφείλουν αγαπητοί συνάδελφοι δεν σημαίνει υποχρεούνται. Εάν σήμαινε υποχρεούνται, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που βγαίνει κάθε χρόνο, κατ’ επιταγή του Καλλικρατικού νόμου, δεν θα ανέφερε ότι «τεχνικό πρόγραμμα ψηφίζεται εντός της προθεσμίας ψήφισης του προϋπολογισμού».
   Δεν θα ανέφεραν ακριβώς το ίδιο και τα δύο έγγραφα, που υπογράφει με εντολή του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικού-Οικονομικού και τα οποία το μεν ένα έχει ημερομηνία 16 Νοεμβρίου 2015, το δε άλλο 21 Δεκεμβρίου 2015. Μάλιστα η αναφορά αυτή έχει έντονη γραφή.
   Όλα αυτά τα είχα πει σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια. Είχα ρωτήσει και το Δήμαρχο «αν η άποψή του είναι σωστή, τότε γιατί έφερε το τεχνικό πρόγραμμα στις 10 και 24 Νοεμβρίου 2015, για συζήτηση και απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν παρανομούσε τότε; Απάντηση ποτέ δεν πήρα.
   Τα λέω αυτά τώρα, για να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Ευλογώ βέβαια τα γένια μου και καλά κάνω.
   Προς επιβεβαίωση της ορθότητας των απόψεών μου, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων, ήρθε και το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου 2016, το οποίο πληροφορεί ότι «η όλη διαδικασία ψήφισης και επικύρωσης του προϋπολογισμού εκάστου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί την 31 Δεκεμβρίου 2015».
   Έχω την αίσθηση κ. Πρόεδρε, ότι σήμερα το τεχνικό πρόγραμμα θα εγκριθεί.
   Εκείνο που πρέπει να μας μείνει από όλη αυτή την ιστορία, είναι ότι δεν χρειάζονται οκτώ συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου αυτό να εγκριθεί, αν στην κατάρτισή του συμβάλουν με τις προτάσεις τους όλες οι Δημοτικές παρατάξεις.
   Δεν χρειάζεται να βγαίνουν ανακοινώσεις και κόντρα ανακοινώσεις, για να ρίχνονται όλες οι ευθύνες σε άλλους και καμία σε μας.
   Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να μην το βάζουμε επί των τύπων των ήλων. Και ο τύπος των ήλων είναι η αντιπαλότητα. Αντιπαλότητα, η οποία πρέπει να εκλείψει.
   Τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός θα υπάρξουν το 2016, 2017, 2018 και 2019, όπως και πολλά άλλα θέματα, τα οποία θα αποτελέσουν την αφορμή για να συμβούν πάλι τα ίδια.
   Είναι ευκαιρία σήμερα με αφορμή την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος να τα βρουν μεταξύ τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
   Την ευχή αυτή εκφράζω και θα συνεχίζω να την εκφράζω για το καλό των συνδημοτών μας.
   Όλοι μας να μετράμε τις λέξεις μας, αλλά και να μην τις καταπίνουμε. Γιατί καταπίνοντάς τες, θα χάσουμε τη φωνή μας. Και άμα χάσουμε τη φωνή μας καταλαβαίνουμε τι θα γίνει με την ψυχή μας.
   Προσωπικά θα φροντίζω να μετρώ τις λέξεις, αλλά και να μην τις καταπίνω.

Σας ευχαριστώ. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,