12 Μαΐου 2008

Συγκλονιστική η συγκέντρωση στην Ιστιαία για το νοσοκομείο

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Μάη , το συλλαλητήριο στην Ιστιαία με θέμα τη δημιουργία νοσοκομείου στη Βόρεια Εύβοια.

Η πόλη είχε κυριολεκτικά νεκρώσει από κάθε άλλη δραστηριότητα, τα μαγαζιά , σχολεία ήταν όλα κλειστά κι όλος ο κόσμος μαζί με Βορειοευβοιώτες από τους άλλους δήμους πλημύρισαν την κεντρική πλατεία της πόλης.

Με την έντονη παρουσία της νεολαίας με συνθήματα και δεκάδες πανό, η εκδήλωση πήρε γρήγορα το χρώμα της έντονης διαμαρτυρίας και απαίτησης να δοθεί στην Βόρεια Εύβοια , αυτό που δικαιούται: Υπηρεσίες Υγείας , μέσω της δημιουργίας ενός νοσοκομείου στην Ιστιαία.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης και εμπνευστής αυτών των κινητοποιήσεων η «κίνηση πολιτών για την δημιουργία νοσοκομείου στη Βόρεια Εύβοια» με την εκπρόσωπό της Αρχόντω Μπουλάκη , δήλωσε την αποφασιστικότητα των Ιστιαιωτών μαζί με τους άλλους Βορειοευβοιώτες για την δημιουργία νοσοκομείου , σαν ανάγκη ζωής για τους κατοίκους των περιοχών, θυμίζοντας τα θύματα εξ αιτίας της έλλειψης υπηρεσιών υγείας.

Ο Δήμαρχος Ιστιαίας Κος Καπόλος άνοιξε την συγκέντρωση και μίλησε για την ενότητα όλων των δήμων και κοινοτήτων της Βόρειας Εύβοιας , στον αγώνα διεκδίκησης του νοσοσκομείου.

Εντυπωσιακότερη όλων η παρουσία της εκκλησίας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Εύβοιας Χρυσόστομο που επικεφαλής κλιμακίου δεκάδων Ιερέων χαιρέτησε την εκδήλωση και στάθηκα αλληλέγγυος στους σκοπούς της.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν όλοι ο βουλευτές της Εύβοιας Κεδίκογλου, Μακρόπουλοςαπό τη Νέα Δημοκρατία,Περλεπέ,Παπαγεωργίου από το ΠΑΣΟΚ και Μαρίνος από το ΚΚΕ, εκτός από τον Κο Λιάσκο της ΝΔ , ο οποίος προτείνει ένα σχήμα αναβάθμισης του κέντρου Υγείας Ιστιαίας πράγμα που επικρίθηκε από το σύνολο των ομιλητών. Από το ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε ο Βαγγέλης Αποστόλου, και διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης από δεκάδες συλλόγους και φορείς του τόπου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε από το ΛΑΟΣ ο αρχηγός του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είπε ότι ο σκωληκοειδήτης και ο πόνος δεν είναι αριστερός ή δεξιός για να αντιμετωπίζεται με πολιτικές αλλά είναι ανάγκη η δημιουργία νοσοκομείου για την οποία το κόμμα του θα παλέψει και μέσα στη βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.