Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ψήφισμα-Πολίτες Βόρειας Εύβοιας

Σήμερα στις 12 Μαΐου 2008 σύσσωμοι εμείς οι πολίτες της Βόρειας Εύβοιας , παρουσία όλων των Δημάρχων της Βορείου Ευβοίας και του Προέδρου της Κοινότητας Λιχαδας, παρουσία του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτη Χαλκίδος Κ. Χρυσοστόμου και παρουσία των κληρικών της Βορείου Ευβοίας εκφράζουμε το γενικό και αυτονόητο αίτημα για δευτεροβάθμια περίθαλψη και διαδηλώνοντας στο πάνδημο συλλαλητήριο:

  1. Διεκδικούμε και απαιτούμε τη δημιουργία Νοσοκομείου στην επαρχία Ιστιαίας δευτεροβάθμιας περίθαλψης με δύο κλινικές (Παθολογική, Χειρουργική ) και μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

  1. Ζητούμε άμεσα την εγκατάσταση μονάδας Ε.Κ.Α.Β στην περιοχή μας.

  1. Ζητούμε από τον Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους φορείς να διασφαλίσουν επιτέλους τα συνταγματικά μας δικαιώματα στις παροχές υγείας.

  1. Απαιτούμε από τον Κύριο Πρωθυπουργό και Υπουργό Υγείας να εξαγγείλουν άμεσα τη δημιουργία Νοσοκομείου στην περιοχή και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την ασφάλεια της ζωής μας.

  1. Απαιτούμε από τους Κύριους Βουλευτές του νομού, τον Κύριο Νομάρχη και όλους τους αρμοδίους να συντονίσουν τις ενέργειες τους, να σταθούν αντάξιοι εκπρόσωποι μας και να εργαστούν με όλα τα μέσα πέρα από κάθε πολιτική σκοπιμότητα , προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος του αγώνα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας.

  1. Αρνούμαστε να θυσιάσουμε και άλλους συμπολίτες μας καλύπτοντας την αδιαφορία των αρμοδίων.

  1. Αρνούμαστε τα σχέδια ‘’ μεταμφίεσης ‘’ του ήδη υπάρχοντος σε ένα λίγο καλύτερο Κέντρο Υγείας , που όμως δεν πρόκειται να καλύπτει ούτε στοιχειωδώς τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής .

  1. Ζητούμε την τροποποίηση της ήδη εξαγγελθείσας μελέτης αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας σε μελέτη για τη δημιουργία νοσοκομείου δευτεροβάθμιας περίθαλψης στον παρόντα χώρο.

  1. Επιμένουμε να ζούμε και να δημιουργούμε στον τόπο μας που είναι σπάνιας ομορφιάς και φυσικού πλούτου. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το περιβάλλον και τους ανθρώπους ενάντια σε αυτούς που μεθοδεύουν την καταστροφή του.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ : Αρνούμαστε τη δημιουργία μονάδας Λιθάνθρακα στο

Μαντούδι Ευβοιας ,προοπτική που καταστρέφει, υποβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή, και θα επιβαρύνει με επιπρόσθετα προβλήματα την υγεία όλων των κατοίκων.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ : Διεκδικούμε τη χάραξη νέου οδικού δικτύου προς την πρωτεύουσα του νομού -εφόσον το υπάρχον είναι απαρχαιωμένο με χάραξη της επαρχιακής οδού από το 1930 – ώστε να μην καθίσταται χρονοβόρα και επικίνδυνη η διακομιδή των ασθενών στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ : Απαιτούμε τη δημιουργία Νοσοκομείου ως έργου υποδομής, απαραίτητου για την οικιστική , οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Όλοι εμείς οι πολίτες της Βόρειας Εύβοιας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την εγκατάλειψη μας ως πολιτών Β’ κατηγορίας εδώ και 25 χρόνια και συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον αγώνα μας στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κρατικής ολιγωρίας στα θέματα υγείας. Δε θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να ευοδωθεί ο στόχος μας γιατί το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτο.

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί

  • στον κύριο Πρωθυπουργό
  • στον κύριο Υπουργό Υγείας
  • και σε κάθε κατά νόμο αρμόδιο.

Ιστιαία 12/5/2008

ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν