Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απαντήσεις σε ερωτήσεις του βουλευτή, Σίμου Κεδίκογλου

Στις 20.04.2007 εκδόθηκε η με αρ. πρωτ. 3948 Απόφαση απόρριψης της πράξης «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση αρδευτικών δικτύων περιοχής κάμπου  Ωρεών- Ιστιαίας, γιατί δεν πληρούσε την κατηγορία κριτηρίων Δ «Ωριμότητα Πράξης».

Επίσης, δεν έχει υποβληθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αίτημα είτε από την Περιφέρεια ,είτε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας για χρηματοδότηση του έργου από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ για το έτος 2008.

Την απάντηση αυτή δίνει  ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ Παπαθανασίου σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής, Σίμος Κεδίκογλου αναφορικά με την ολοκλήρωση του έργου για την άρδευση του κάμπου του Δήμου Ωρεών, το οποίο είχε ενταχθεί στο αντίστοιχο μέτρο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και εν συνεχεία απεντάχθηκε με απόφαση της Γραμματείας της Περιφέρειας.

Πιο αναλυτικά επισημαίνονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο του Μέτρου 1.2 «Ορθολογική Αξιοποίηση Υδάτινων πόρων» του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2000-2006, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ, εξέδωσε την με αριθμό πρωτ. 12197/18-11-2005 Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για ένταξη στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, συνολικού Π/Υ 10.000.000 ευρώ. Το έργο «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση αρδευτικών δικτύων περιοχής κάμπου Ωρεών- Ιστιαίας» υποβλήθηκε με την υπ' αριθμ. πρωτ. 539/18-01-2006 πρόταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας.

Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων σύμφωνα με τα εγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης , διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν υποβληθεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις. Με το αριθμ. πρωτ. 11095/18-09-2006 έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας η πρόταση τέθηκε σε αναστολή αξιολόγησης.»

Απάντηση δόθηκε και στην ερώτηση του βουλευτή σχετικά με τις αποζημιώσεις για απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών προς κατασκευή έργων στην Εύβοια, καθώς και στην αναφορά που είχε καταθέσει σχετικά με την κατασκευή του έργου «Ιστιαία- Βουτά».

Για το θέμα των αποζημιώσεων επισημάνθηκε πως οι τιμές καθορίζονται αποκλειστικά  από τα δικαστήρια , στα οποία παρίσταται το Δημόσιο μέσω των Δικαστικών Γραφείων.

Οι δε αποφάσεις των δικαστηρίων είναι υποχρεωτικά εκτελεστές από τις Υπηρεσίες που συντάσσουν τους απαιτούμενους  πίνακες παρακατάθεσης , για τη συντέλεση της απαλλοτρίωσης.

Για την κατασκευή του έργου Ιστιαία- Βουτά, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δόθηκε η εξής απάντηση:

«Οι εργασίες του υποέργου «Εκτέλεση εργασιών πλήρους κατασκευής της οδού Ιστιαίας- Βουτάς από χ.θ,0+00 έως χ.θ 5+112 του έργου Ιστιαία – Βουτά, περαιώθηκαν την 5-7-2005 από την ανάδοχο εταιρεία ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ με συνολική δαπάνη 1.987.056,00 ευρώ ισόποση του αρχικού υπογραφέντος συμφωνητικού.

Όλες οι εργασίες του υπόψη έργου κατασκευάσθηκαν σύμφωνα με την εγκεκριμένη οριστική μελέτη, τη μελέτη εφαρμογής και τα συμβατικά τεύχη της εργολαβίας πλην του τελευταίου τμήματος μήκους 65 μέτρων.

Στο εν λόγω τμήμα των 65 μέτρων παρουσιάσθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα και μετά την εκτέλεση διερευνητικών γεωτρήσεων προέκυψαν εργασίες μη δυνάμενες να αντιμετωπισθούν οικονομικά με την εγκεκριμένη πίστωση της υπόψη εργολαβίας. Εν τούτοις κατασκευάσθηκε μέρος των απαιτούμενων χωματουργικών εργασιών καθώς και η οδοστρωσία αυτού ώστε να υπάρχει προσαρμογή της ανακατασκευασθείσας οδού με την υφιστάμενη.

Για το υπόλοιπο τμήμα της οδού Ιστιαίας- Βουτά εκτός της προαναφερθείσας εργολαβίας το οποίο χρήζει βελτίωσης, δεν υπάρχουν στοιχεία στην υπηρεσία μας για την ένταξή του σε εγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα». 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν