Μετά την παραχώρηση από το Δασαρχείο Λίμνης στο Δήμο Νηλέα, του καταπληκτικού τόσο σε σχεδιασμό όσο και σε φυσική θέση ,δασικού χωριού των Παπάδων, έγιναν το πρωί της Τετάρτης παρουσία πολλών επισήμων και πλήθους κόσμου , τα εγκαίνια του χώρου από τον Περιφερειάρχη Κο Αθανάσιο Σκορδά.
Με την πανέμορφη θέα ενός ηλιόλουστου Αιγαίου και την πρασινάδα του βορειοευβοϊκού δάσους να το περικυκλώνει , το δασικό χχωριό ,μετάα παό χρόνια επιτέλους ολοκληρωμένο, φαντάζει πια σαν εναλακτική λύση τουριστικής ανάπτυξης τόσο για το Δήμο Νηλέα όσο και για την ευρύτερη περιοχή.
Ο Επικεφαλής του έργου, δασολόγος του δασαρχείου Λίμνης Κος Σπύρος Ζίγκηρης αναφέρθηκε στο χρονικό του έργου και την σημασία του, ενώ ακολούθως ο περιφερειάρχης Κος Σκορδάς έπλεξε το εγκώμιο της δασικής υπηρεσίας και της σημασίας των αειφόρων παρεμβάσεων στο δάσος προς όφελος της ανάπτυξης.
Ακολούθησε παράθεση γεύματος στο μεγάλο εστιατόριο του δασικού χωριού προς τιμή των επίσημα προσκεκλημένων ενώ ο υπόλοιπος κόσμος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του δασικού χωριού και τους προσφέρθηκαν εδέσματα.
Πρόβλημα του χώρου που δεν έχει ακόμα διευθετηθεί είναι η απαλλοτρίωση 19 στρεμμάτων γης που αντιστέκεται ακόμα γνωστός Παπαδιανός, που ελπίζεται να διευθετηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Τον χώρο ήδη διεκδικεί για εκμίσθωση Αγιαννιώτης επιχειρηματίας , ενώ υπάρχει και ενδιαφέρον επενδυτών από εσωτερικό και εξωτερικό.Τις διαδικασίες θα επιβλέψει φορέας υπό την επίβλεψη του Δήμου Νηλέα.
Ανάμεσα σε άλλους παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν Ο μητροπολίτης Χαλκίδας κ.Χρυσόστομος, οι βουλευτές του νομού,οι δήμαρχοι της βόρειας Εύβοιας, διοικητές και διευθυντές υπηρεσιών , ο αντινομάρχης Κος Καλαβρής,
εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.
Υπήρχε έκθεση τροφίμων από τοπικούς παραγωγούς, ενώ με τις υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας και τον συνωστισμό σημειώθηκαν κάποιες μικρολιποθυμίες.
Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)» Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - ανέπτυξε κα