Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όλα τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας.


Μια περιήγηση στα κόμματα που θα λάβουν μέρος στις επόμενες εκλογές. Προσπαθήσαμε να συλλέξουμε στοιχεία για όλες τις πολιτικές οργανώσεις όπου ήταν δυνατό για τυχόν λάθη ή παραλείψεις παρακαλούμε να μας πείτε.
Η τελική ανακήρυξη των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές θα γίνει στις 25 Απριλίου από τον Άρειο Πάγο. Σε επόμενη ανάρτησή μας θα αναφέρουμε και τους υποψηφίους της Εύβοιας.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 συμμετέχουν 22 κόμματα (κάτι που έχει να συμβεί από το 1989 όπου συμμετείχαν 26 κόμματα):
Έχουμε και λέμε:
ΠΑΣΟΚ είχε λάβει 43,92%  με τον Γ. Παπανδρέου και κατεβαίνει με αρχηγό τον Ε. Βενιζέλο. Κόμμα κυβερνητικό όπου στις αρχές του πρεσβεύει την σοσιαλδημοκρατία είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ υπό του Κων. Καραμανλή είχε λάβει 33,48% ενώ τώρα κατεβαίνει με αρχηγό τον Α. Σαμαρά. Είναι κόμμα που τοποθετείτε στην κεντροδεξιά και πρεσβεύει τον νεοφιλελευθερισμό.
ΚΚΕ είχε λάβει 7,54 % με Γ.Γ την Αλέκα Παπαρήγα όπου   είναι η παλαιότερη αρχηγός κόμματος. Έχει αναφορές στον κλασικό Μαρξισμό Λενινισμό και εσχάτως και στον Σταλινισμό.
ΛΑΟΣ είχε λάβει 5,63% και κατεβαίνει με αρχηγό τον Γ. Καρατζαφέρη. Κόμμα που τοποθετείτε στο άκρο δεξιό του πολιτικού συστήματος
ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Είχε λάβει 4,6%  με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα και συμμετέχουν τα κόμματα:  Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ) - Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ) Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ) - Ενεργοί Πολίτες - Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ),  Κόκκινο, Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ). Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας, Ρόζα ,  Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) -  Ανένταχτοι Αριστεροί του Χώρου Διαλόγου της Αριστεράς, Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (ΑΠΟ), Ριζοσπάστες. Ενώ επισήμως ανακοίνωσαν τη στήριξη και συμμετοχή στους συνδυασμούς οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σ. Σακοράφα και Π. Κουρουμπλής και οι πολιτικές  ομάδες Ενωτική Κίνηση,  Νέος Αγωνιστής, Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ), Κοινωνική Αριστερά και η μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Νεολαίας του Άρματος Πολιτών, που διαφώνησαν με την απόφαση Γ. Δημαρά για συμμετοχή στους Ανεξάρτητους Έλληνες . Την στήριξη εξέφρασε και το  ΑΚΕΠ χωρίς την συμμετοχή υποψηφίων.

Η  Δημοκρατική Αριστερά (Φ. Κουβέλης) συμμετέχει αυτόνομα για πρώτη φορά στις εκλογές καθώς αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσχώρησαν σε αυτή βουλευτές που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ και εκσυγχρονιστικές πολιτικές ομάδες του σοσιαλιστικού -δημοκρατικού χώρου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι που στις προηγούμενες εκλογές είχαν λάβει 2,53% και είχαν μείνει οριακά εκτός Βουλής. Με επικεφαλής την Ι. Κοντούλη και τον Γ. Παρασκευόπουλο

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Π. Καμμένος) συμμετέχουν για πρώτη φορά στις εκλογές και οι βουλευτές που συγκρότησαν το κόμμα, προέρχονται κυρίως από το χώρο της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Ανακοίνωσαν εκλογική συνεργασία με τον πρόεδρο και ανεξάρτητο βουλευτή του «Άρματος Πολιτών» Γ. Δημαρά και στελέχη του κόμματος, καθώς επίσης και με πολιτικές ενώσεις αποστράτων κ.α.

Η Δημοκρατική Συμμαχία (Ντ. Μπακογιάννη) μετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές. Δημιουργήθηκε από βουλευτές που αποχώρησαν από τη ΝΔ.

Η Κοινωνική Συμφωνία (Λ. Κατσέλη – Χ. Καστανίδης) μετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές. Δημιουργήθηκε από βουλευτές που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ διαφωνώντας με το Μνημόνιο 2.

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) είναι εξωκοινοβουλευτικό κόμμα που στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 0,36%. Στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμμετέχουν 10 πολιτικές οργανώσεις και ανένταχτοι/ες από όλη την Ελλάδα. Οι 10 οργανώσεις είναι: η Αυτόνομη Κομμουνιστική Οργάνωση Σερρών (ΑΚΟΣ), η ΑΡΑΝ, η ΑΡΑΣ, το ΕΚΚΕ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, το ΝΑΡ, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί, η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και το ΣΕΚ. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συσπειρώνει το σύνολο των οργανώσεων που συμμετείχαν στο ΜΕ.Ρ.Α. και την ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α εκτός από το ΕΕΚ. Η μόνη οργάνωση που δεν ανήκε στο ΜΕ.Ρ.Α. ή την ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. είναι η Κομμουνιστική Ανανέωση, που στο παρελθόν συνεργαζόταν με το ΚΚΕ
Η Δράση (Στ. Μάνος) δεν συμμετείχε τελικά στις προηγούμενες εκλογές αλλά είναι πολιτικά ενεργό κόμμα και για τις εκλογές της 6ης Μαϊου, προχώρησε σε εκλογική συνεργασία με την πολιτική Κίνηση «Φιλελεύθερη Συμμαχία» του Γρ. Βαλιανάτου. Ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στις παρούσες εκλογές με ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος) στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 0,29% . Εκφράζει φιλοναζιστικές, φιλοχουντικές, ρατσιστικές θέσεις.

Οι «Πειρατές» συμμετέχουν για πρώτη φορά στις εκλογές, έχουν όμως αυξανόμενη διεθνή παρουσία στο χώρο του διαδικτύου, αιτήματα ελευθερίας του οποίου εκφράζουν πρωτίστως.

Το ΟΧΙ, είναι το νέο κόμμα που δημιουργήθηκε προεκλογικά από την ένωση των δυνάμεων της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» (Σ. Παπαθεμελής) το οποίο συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές και είχε λάβει 0,45% και του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου με επικεφαλής την τέως πρύτανη Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη. Συνεργάζονται εκλογικά δυνάμεις του  ΣΚΕΠ, οι  Οικολόγοι Ελλάδος, η  Ελλήνων Πολιτεία, και του Ε.Λ.Α.Δ.Α

Η «Δημιουργία, Ξανά!» (Θ. Τζήμερος) ανακοίνωσε ότι παίρνει για πρώτη φορά μέρος στις εκλογές «όχι σαν κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά σαν κόμμα δημιουργίας». Δήλωσε εκλογική συνεργασία το κόμμα των «Δημοκρατικών» (Θεόδ. Πολυζωίδης).

Oι Έλληνες Οικολόγοι – Βεργής απέκτησαν ως «γκεστ σταρ» την σεξοκαλλιτέχνιδα Τζούλια Αλεξανδράτου. Στις προηγούμενες εκλογές το κόμμα είχε λάβει 0,29%.

Το ΚΚΕ (μ-λ) ανακοίνωσε εκλογική συνεργασία με το Μ-Λ ΚΚΕ και συμμετέχουν στις εκλογές. Στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει το ΚΚΕ (μ-λ) 0,15% και  το Μ-Λ ΚΚΕ 0,08%.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ( ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ) της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές 0,07%. Ανακοίνωσε ψηφοδέλτια με υποψηφίους σε 56 εκλογικές περιφέρειες.

Η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), ανακοίνωσε ψηφοδέλτια σε 26 εκλογικές περιφέρειες.  Παλεύει για την «οικοδόμηση μιας αταξικής σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας».
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Ν. Αλικάκος) δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις εκλογές, με «κύρια πολιτική αρχή την φιλοπατρία». Είναι κόμμα που αποτελείται κυρίως από πρώην αξιωματικούς του στρατού.  Ανακοίνωσε ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.

Η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), ανακοίνωσε ψηφοδέλτια σε 26 εκλογικές περιφέρειες.  Παλεύει για την «οικοδόμηση μιας αταξικής σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας». Κόμμα με σαφείς τροτσκιστικές αναφορές.
.
Το Ο.Α.Κ.Κ.Ε. (Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ) στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 0,02% και στην ιστοσελίδα του δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στις εκλογές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν