28 Μαρτίου 2015

Ημερίδα, Λευκορώσοι και Αδελφοποίηση στις δράσεις του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

1.ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ 


Ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού σε συνεργασία με τις εταιρείες ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ ΕΠΕ - ALFAWARE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΕ διοργάνωσε την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015  εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «οι προμήθειες των δήμων και των δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου βάσει των νέων εξελίξεων (νόμος 4281/2014)».
Η ημερίδα διάρκειας 5 ωρών που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, στην Ιστιαία, απευθυνόμενη στα μέλη της διοίκησης και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και από τους δύο όμορους δήμους, Ιστιαίας - Αιδηψού και Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη διοικητικών συμβουλίων νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, προϊστάμενοι διευθύνσεων - τμημάτων και υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών, καθώς και δημοτικοί υπάλληλοι που εκτελούν χρέη υπεύθυνων για την οικονομική - διοικητική υποστήριξη των συνδέσμων και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.
«Παρουσίαση νέων θεσμικών εξελίξεων», «αναλήψεις υποχρεώσεων - απαιτούμενες ενέργειες στην αρχή και κατά την διάρκεια του έτους», «οι δημόσιες συμβάσεις προμηθειών αγαθών και υπηρεσιών και οι διαδικασίες εκτέλεσης τους βάσει των νέων θεσμικών εξελίξεων», «ειδικές κατηγορίες δαπανών - νομολογία ελεγκτικού συνεδρίου - η υπηρεσία προμηθειών» και «ανοιχτές τεχνολογίες και καινοτομία» ήταν οι ενότητες που παρουσιάστηκαν, στο τέλος της κάθε μίας να ακολουθεί αναλυτική συζήτηση.
Βασικός ομιλητής ήταν ο οικονομολόγος Αθανάσιος Καραγιλάνης της Σ. ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ ΕΠΕ (ειδικοί - οικονομικοί - λογιστικοί σύμβουλοι ΟΤΑ - ΝΠΔΔ - επιχειρήσεων). Την επιμέλεια είχαν οι: Κωνσταντίνος Αγγέλου (οικονομολόγος, υπεύθυνος υλοποίησης έργων δημοσίου τομέα της Σ. ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ ΕΠΕ) και Γεώργιος Γιακουντής (ηλεκτρολόγος μηχανολόγος μηχανικός, υπεύθυνος υλοποίησης έργων στο δημόσιο τομέα της ALFAWARE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ).
2.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ
Ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού στα πλαίσια της τουριστικής - πολιτιστικής - αθλητικής ανάπτυξης του τόπου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς και την Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας, οργανώνει επισκέψεις μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτόρων και έγκριτων δημοσιογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε την περιοχή μας ομάδα από την Λευκορωσία αποτελούμενη από, τρεις ταξιδιωτικούς πράκτορες, τρεις δημοσιογράφους, δύο τηλεοπτικούς παραγωγούς και λοιπό βοηθητικό προσωπικό, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τον ιαματικό και θρησκευτικό τουρισμό.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πευκί, παρευρέθησαν οι: ο Σύλλογος Υδροθεραπευτηρίων Αιδηψού, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Αιδηψού, το Τουριστικό Γραφείο Traditional Tours , οι ιδιοκτήτες της μονάδας «Hotel Altamar», ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «40 Πλατάνια» και ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου σε θέματα τουρισμού Κωνσταντίνος Βλαχοστέργιος.
Στις δύο ημέρες παραμονής της, η ομάδα ξεναγήθηκε σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (ιαματικές πηγές, μοναστήρια, κ.α.) δείχνοντας ιδιαίτερο ενθουσιασμό, ενώ παράλληλα συναντήθηκε με φορείς και συλλόγους της περιοχής.
Έγινε ανταλλαγή συμβολικών δώρων και τοπικών προϊόντων που πρόσφεραν η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Ελένη Ευσταθίου και ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνους Φώτου, με την ομάδα να αναχωρεί στη συνεχεία για την εκτέλεση του προγράμματος της.
Η νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή ευχαριστεί για την συνεργασία τους όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, τονίζοντας πως ενέργειες σαν αυτές θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

3.ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΒΡΑΤΣΑΡ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ ΣΕΡΒΙΑΣ

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, στο ξενοδοχείο IRIS της Λουτρόπολης της Αιδηψού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Δημάρχου  Ιστιαίας- Αιδηψού  Ελένης Ευσταθίου και του αντιπροσώπου του ταξιδιωτικού γραφείου Falcon Art Tours της Σερβίας Zivorad Davidovic.
Ο κ. Davidovic έφερε μήνυμα αδελφοποίησης του Δήμου Βράτσαρ (σερβικά: Врачар), ενός από τους δεκαεπτά ισχυρούς Δήμους του Βελιγραδίου Σερβίας και από τους τρεις που αποτελούν την κεντρική περιοχή της πόλης, με τον Δήμο μας.
Αντηλλάγησαν πληροφορίες για το έντονο ενδιαφέρον του ταξιδιωτικού γραφείου Falcon Art Tours και του Δήμου Βράτσαρ, ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι πρώτες εργασίες και οι στοχευμένες επαφές με σκοπό τον Μάιο να πραγματοποιηθεί η αδελφοποίηση των δύο Δήμων.
Επίσης στη συνάντηση παρευρέθησαν οι, ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Kοκαλιάρης Άκης, η γραμματέας του συλλόγου ξενοδόχων  Κάπα Στρατούλα, η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αιδηψού Μαραβέλλη Δέσποινα, η ταμίας του εμπορικού συλλόγου Αιδηψού Θεοδοσίου Γιάννα, ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού σε θέματα τουρισμού Βλαχοστέργιος Κώστας και δύο μεταφραστές του ταξιδιωτικού γραφείου.
Με έκταση μόλις 734 στρέμματα ο Δήμος Βράτσαρ είναι ο μικρότερος Δήμος της πόλης και της Σερβίας, αλλά και ο πιο πυκνοκατοικημένος. Είναι από τις πιο ακριβές περιοχές του Βελιγραδίου, και έχει το υψηλότερο ποσοστό των κατοίκων με πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε σύγκριση με όλους τους άλλους Σερβικούς Δήμους. Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Βελιγραδίου ο Ναός του Αγίου Σάββα που βρίσκεται εκεί. Το όνομα Βράτσαρ προέρχεται από τη σερβική λέξη Vrac που σημαίνει «θεραπευτής». Η Βράτσαρ βρίσκεται στην κορυφή του οροπεδίου Βράτσαρ και παρά τη μικρή της έκταση απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το κέντρο του Βελιγραδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.