31 Αυγούστου 2015

21 μέρες πριν…


23 (21)μέρες πριν…
Ή θα νικήσουμε ή θα πεθάνετε;

του Πάνου Β.
Το να απαξιώνεις τις εκλογές επειδή δεν μας «κάθισε» το επιθυμητό αποτέλεσμα ή πιο ρεαλιστικά «ντεραπάραμε» δεν είναι λύση. Πόσο μάλλον αν το «πρώτη φορά αριστερά» και «η ελπίδα έρχεται» , ήρθαν αντιμέτωπα με τη σκληρή πραγματικότητα.
Έτσι η Αριστερά της κυβέρνησης, σαν «μωρή παρθένα» σύρθηκε και υπόγραψε μια συνθηκολόγηση, πέρα και ενάντια στις προδιαγραφές και εξαγγελίες της. Στο ερώτημα ηττήθηκε ή πρόδωσε, ήδη απαντά ο Λαφαζάνης και οι λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς με τη
δημιουργία της ΛΑΕ , ότι υπάρχει προδοσία. Απαντούν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με το φευγιό τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέκλινε , απόκλινε ή ναυάγησε. Απαντούν όμως και η απόλυτη πλειοψηφία των μελών και φίλων του που ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ, συνεχίζοντας να ελπίζουν. Ότι ακόμα και κατακρεουργημένοι από την ήττα στις μάχες με τους δανειστές και τους ντόπιους υπηκόους τους, δεν παρατάμε τον πόλεμο. Και άλλο να πολεμάς σαν αριστερός και άλλο να πολεμάς σαν ληξιπρόθεσμος εντολοδόχος.
Η αριστερά πάντα ήταν πολλά κομμάτια γιατί πάντα το έψαχνε περισσότερο. Από τον Λένιν, τον Τρότσκι και τους «αναρχικούς»  του 1917 έως τη σημερινή Ελλάδα των 1002 κομματιών αριστερού και αριστερίστικου λόγου ή ιδέα ότι δεν μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος έδινε πάντα τη πρωτοκαθεδρία στους λιγότερο ή περισσότερο συντηρητικούς να κυβερνούν και να είναι αλαζόνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μοναδικό πείραμα πλατειάς αριστερής ενότητας έδωσε στην αριστερά την ευκαιρία για διακυβέρνηση. Μέχρι που τη πήρε και δεν πέτυχε τη «Θεσσαλονίκη» του ή τις κόκκινες γραμμές του… Νομίζω όχι γιατί δεν ήθελε αλλά επειδή οι «άλλοι» ήταν δυνατότεροι και καλύτερα προετοιμασμένοι.
Τώρα δηλαδή πρέπει να σηκωθούμε να φύγουμε και να πούμε με το μπαρδόν ή συγνώμη δεν το θέλαμε ή δεν θα το ξανακάνουμε; Υπάρχουν ηγετικές ομάδες που κάνουν ότι θέλουν και δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Υπάρχει ο Βαρουφάκης που στο όνομα των προσωπικών του οικονομικών θεωριών αγνοεί επιδεικτικά την ανάγκη της πολιτικής; Υπάρχει η Κωνσταντοπούλου που δεν διστάζει να πηγαίνει με 15 λαφαζανικούς να λειτουργεί εθιμοτυπικά στη βουλή, ενώ ο κόσμος τόχει τούμπανο ότι η βουλή έχει ήδη διαλυθεί και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο;
Η εναλλακτική λύση στη κραταιά αριστερά υπάρχει: Ονομάζεται Μεϊμαράκης, Φώφη, Σταύρος , ονομάζεται υπεκφυγή σαν ΚΚΕ ή ΛΑΕ , ονομάζεται κάνω πλάκα σαν λεβέντης κλπ. Διαλέγεις και παίρνεις!
Ο λαός έχει ωριμάσει περισσότερο στις ουρές των ΑΤΜ που κουβέντιαζε και έβλεπε τι γίνετε , δίνοντας στον ΤΣΙΠΡΑ 61% για τις επιλογές του. Ο λαός πάλι θα αποφασίσει με ΕΚΛΟΓΕΣ και όχι με αυθαιρεσία.
Έχουμε  23 μέρες ακόμα για κουβέντα. Χρειάζεται περισσότερο ή καθόλου;

Δημοσιεύθηκε στις 29/8 στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας
η φωτογραφία του Μάντη αφορά έντομο που τρώει τους ερωτικούς συντρόφους του...Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.