12 Οκτωβρίου 2015

Μεταφράσεις


Του Πάνου Β.
Τα «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» κυριαρχούν στο καθημερινό μας κόσμο, που τον απολαμβάνουμε μέσα από την ενημέρωση. Τα πιο τρανταχτά νέα των τελευταίων ημερών  θα μπορούσαν να έχουν μεταφρασθεί όπως παρακάτω, στα καθομιλούμενα «ελληνικά»:

---Αντίθετοι οι γιατροί στην πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα.
Επανεξέταση του μέτρου ζητά ο ΙΣΑ
Μετάφραση: Ωχ! Μας πιάσανε!
---Συνελήφθησαν εφοριακοί σε πανηγύρι στο Αμύνταιο όταν μετά από έλεγχο εντόπισαν παράνομη ταμειακή μηχανή και προπηλακίστηκαν προφορικά από επαγγελματίες τις περιοχής.
Μετάφραση: Που είναι εκείνα τα ωραία χρόνια που ούτε γάτα ούτε ζημιά, ο καταστηματάρχης κερνούσε τους εφοριακούς με ένα μιγφέϊ , δεν ανακατευόταν κανείς εκεί γύρω και μετά πήγαιναν όλοι μαζί στο πανηγύρι.
---Συνελήφθησαν οι επιχειρηματίες Λιακουνάκος και Δαφέρμος για μίζες ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ , που πήραν από την προώθηση οπλικών συστημάτων στο υπουργείο εθνικής άμυνας.
Μετάφραση: Εάν τους τα έδινε τα μαύρα το κράτος, αντί να τους λαδώνουν οι  εταιρείες,  τα οπλικά συστήματα θα ερχόντουσαν σίγουρα φτηνότερα αυτοί θα ήταν σήμερα άρχοντες.
---Καταψήφισε ο Βασίλης Λεβέντης τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Μετάφραση: Δεν αρκούν οι γνωριμίες με τους πατεράδες των πρωθυπουργών , χρειάζονται και άλλα για να αγαπήσει κανείς τσάμπα, ακόμα και μια  κυβέρνηση.
---Η εσωτερική αντιπολίτευση της πλειοψηφούσας παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΗ Δημοτική Κίνηση»  εξέλεξε με 8ψήφους έναντι 6 πιστών, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Λίμνης.
Μετάφραση: Η ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ κίνηση υπερίσχυσε τελικά της ΕΝΩΤΙΚΗΣ και η τελική ονομασία θα είναι: «άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας» για τους ευτυχισμένους δημότες του νότιου Δήμου της Βόρειας Εύβοιας.
---Άδωνις για πρόεδρος.
Μετάφραση: Για φαντάσου!
---Ο Σίμος Κεδίκογλου υποστηρίζει την εκλογή του Τζιτζικώστα.
Μετάφραση: Να ένα καλό στάνταρ.
---Ένα μπουκάλι νερό πέταξε στο δολοφόνο ναζί του γιού της, η μάνα του Παύλου Φύσσα στη δίκη της χρυσαυγής. «Για να με θυμάσαι…» του είπε.
Μετάφραση: Ο φασισμός είναι ένας μεγάλος λεκές,  που χρειάζεται εκτός από νερό, σαπούνι και ζωντανή μνήμη,  για να καθαρίσει.
---Έρχονται από τις 12 Οκτώβρη τα φετινά εκκαθαριστικά του παραλίγο καταργημένου ΕΝΦΙΑ.
Μετάφραση: Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει ,μας διοικεί μας τυραννά, μας γονατίζει μας χαλά….κι αυτή μας ανασταίνει!

 Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 10-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.