30 Μαρτίου 2016

ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ συμπαραστέκεται στους πρόσφυγες


   Χτες, 29/03/2016 παραδώσαμε την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πηλίου «ΕΝΑΕΡΙΟΣ» και που προσέφεραν οι κάτοικοι του Πηλίου και των γύρω περιοχών, για τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν βρει καταφύγιο στο πρώην στρατόπεδο της Ριτσώνας. Η κίνηση αυτή έγινε στα πλαίσια της αλληλεγγύης αλλά και της εκρίζωσης της ξενοφοβίας και των ρατσιστικών αντιλήψεων που καλλιεργείται  στους Έλληνες από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και που είναι αδιανόητο να πιάνει τόπο σε έναν λαό όπως ο δικός μας, που γνώρισε και ακόμη γνωρίζει τι σημαίνει προσφυγιά και μετανάστευση!
   Κόντρα λοιπόν σε αυτό το ρεύμα, οι κάτοικοι κυρίως του Πηλίου και  της Βλαχιάς έστειλαν
ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης το οποίο πολλοί πίστευαν πως δεν υπήρχε. Τους αξίζουν ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ!
   Από τη μεριά μας, για την δικαιότερη και απ' ευθείας διανομή των πραγμάτων, βοήθεια μας προσέφερε το ΠΑΜΕ Εύβοιας με ένα από τα μέλη του, τη Σάμια Βασιλάκη που επισκέπτεται και βοηθάει σχεδόν καθημερινά τους ανθρώπους εκεί και που γνωρίζει την αραβική γλώσσα. Τα είδη όπως προείπαμε, διανεμήθηκαν άνθρωπο τον άνθρωπο και εκεί που πραγματικά υπήρχε αμεσότερη ανάγκη, παρότι οι συνθήκες και η οργάνωση της καθημερινής διαβίωσης τους, είναι άθλιες. Υπάρχει άμεση ανάγκη έμψυχου προσωπικού να οργανώσει και να διανείμει σωστά και δίκαια τα πράγματα που συγκεντρώνονται από τους συλλόγους, τα σωματεία τους φορείς και μεμονωμένους ανθρώπους. Σίγουρα χρειάζεται υπεύθυνο προσωπικό στο συγκεκριμένο χώρο για την σωστή διαχείριση των υλικών που προορίζονται για τους πρόσφυγες και σίγουρα αν θέλουμε την ανθρώπινη διαβίωση τους πρέπει η κυβέρνηση και η Ε.Ε. να εφοδιάζει τα κέντρα φιλοξενίας με τα είδη πρώτης ανάγκης, τουλάχιστον  ώσπου να καταφέρουν οι άνθρωποι να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Τις βραδινές ώρες χρειάζεται τουλάχιστον ένας γενικός ιατρός για τους σχεδόν χίλιους ανθρώπους, για τα μικρά παιδιά, τις εγκυμονούσες, τους αρρώστους και διαβητικούς που διαβιούν σε αυτές άθλιες συνθήκες, μέσα στο κρύο, την υγρασία, την βροχή, τα κουνούπια, τις λάσπες κλπ. 
   Ζητάμε από τους φορείς και όποιον άνθρωπο νοιώθει την ανάγκη να βοηθήσει, να επικοινωνήσει μαζί μας, καθότι πλέον γνωρίζουμε ως ένα σημείο, ποιες οι βασικές ελλείψεις και ο αμεσότερος τρόπος να φτάσει η βοήθεια, τουλάχιστον στο χώρο φιλοξενίας της Ριτσώνας. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως άμεση ανάγκη για τους πρόσφυγες του συγκεκριμένου κέντρου είναι τα παρακάτω: παπούτσια (ενηλίκων και παιδικά), είδη υγιεινής (σαμπουάν, σερβιέτες, παιδικές πάνες, απορρυπαντικά), παιχνίδια για παιδάκια καθώς και άλλα είδη που χρειάζεται μια οικογένεια για την καθημερινή υγεία και υγιεινή του!
   Να ανοίξουν τώρα τα σύνορα!
   Να υπάρξει μέριμνα ώστε να μεταφέρονται οι Σύριοι πρόσφυγες από την πρώτη χώρα εισόδου (Ιορδανία, Λίβανος, Τουρκία), απ' ευθείας στις χώρες επιθυμίας τους, δίχως την χρονοτριβή, τους κινδύνους και τους πνιγμούς που τους επιφυλάσσει αυτή η Οδύσσεια!
   Δεν εφησυχάζουμε! Την ίδια στιγμή που συνεχίζουμε να μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης, πρέπει παράλληλα να έχουμε ξεκάθαρο στο νου και στην καθημερινή μας πρακτική, πως αν δεν σταματήσουν όλοι αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι με την έμμεση ή άμεση συμμετοχή και της χώρας μας, που ξεριζώνουν όσους τουλάχιστον δεν σκοτώνουν, δεν θα σταματήσουν τα καραβάνια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Οι «ειρηνευτικές και πολιτισμένες» τους βόμβες καταστρέφουν χώρες, πολιτισμούς, λαούς!
Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες:
6974043592 (Τσιμιλιώτης Νίκος), 6982288408 (Ανασέλια Πέρες)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.