Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Βόρεια Εύβοια σε σχέση με την στάση του Βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Πιπεργιά για την λιθανθρακική μονάδα στο Μαντούδι, ο βουλευτής μας είπε τα εξής:
«…αφού ενημερωθεί η τοπική κοινωνία με όλες τις απόψεις σχετικά για την λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου , να παρει θέση για το αν το θέλει ή όχι.
Πολλά από αυτά που ακούγονται όπως ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι καρκινογόνο και το ότι εκλύονται ρύποι θείου ενώ στις σύγχρονες κατασκευές έχουν αποκλειστεί με φίλτρα είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Στο Αλιβέρι θα πάρω θέση υπέρ της δημιουργίας Λιθανθρακικής μονάδας εκεί γιατί θεωρώ ότι εξυπηρετεί το τοπικό και δημόσιο συμφέρον ή ίδρυση τέτοιας μονάδας από την ΔΕΗ.
Στην αγορά καυσίμων παίζεται ένα μεγάλο παιχνίδι για το καλό και κακό καύσιμο ανάμεσα σε συμφέροντα που εξυπηρετούν το ποιος πουλάει το ένα ή το άλλο καύσιμο.»
Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)» Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - ανέπτυξε κα