...των μεταλλευτικών επιχειρήσεων ΜΑΡΜΕΤΑΛ – ΚΟΙΣΕΛΙΚ
Κατατέθηκε στις 18 Απριλίου τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με την οποία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, καθώς και ζητήματα σχετικά με την απασχόληση , όπως είναι η παράταση των ειδικών επιδοτήσεων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν κλείσει.Στην τροπολογία αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι απολυμένοι των μεταλλευτικών επιχειρήσεων ΜΑΡΜΕΤΑΛ και ΚΟΙΣΕΛΙΚ.
Ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου είχε βρεθεί στο πλευρό των πρώην εργαζομένων, που αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης και με πρωτοβουλία του είχαν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις στο αρμόδιο Υπουργείο με τη συμμετοχή και του δημάρχου Κηρέως, προκειμένου να ζητήσουν την ικανοποίηση του αιτήματος για την παράταση της ειδικής επιδότησης ,που είχε σταματήσει από το 2004.
Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε, μετά την εξέλιξη αυτή, πως δίνεται πλέον τέλος σε μία περιπέτεια ,που επί σειρά ετών ταλαιπωρούσε τους απολυμένους στις εν λόγω επιχειρήσεις, καθώς με την τροπολογία για την παράταση, τους παρέχεται η δυνατότητα να συμπληρώσουν τα έτη για τη συνταξιοδότησή τους.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται το εξής:
«Με την παρ.1 παρατείνεται άπαξ για πέντε(5) έτη αφότου έληξε η ισχύς της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 3144/2003, με την οποία παρατάθηκε η ειδική επιδότηση λόγω ανεργίας, που προβλέφτηκε αρχικά στην παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 2388/1996 και στην παρ. 2 του άρθρου 19 του Ν. 2458/1998 και αφορούσαν μισθωτούς που απολύθηκαν χωρίς υπαιτιότητά τους από τις Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις «Μακεδονικοί Λευκόλιθοι Α.Ε» , «Μεταλλευτική – Εμπορική- Βιομηχανική (ΜΕΒ) Α.Ε», «Α.Ε Επιχειρήσεων» ΜΑΡΜΕΤΑΛ και ΚΟΙΣΕΛΙΚ, κατά την περίοδο 1990-1995 και μισθωτούς που απολύθηκαν από την επιχείρηση κατά την περίοδο 1992-1997».
Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)» Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - αν...