Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δραστηριότητες συλλόγου Νεοπυργιωτών



 Δεντροφύτευση  και φωτισμός τμήματος της παραλίας(μικρό πάρκο) του  Δ.Δ  Νέου  Πύργου.           
ΠΡΟΣ. Δήμο ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ   Αντιδήμαρχο Κον Σπυρ. Ζάχαρη                                                                 
Υπενθυμίζοντας, για μία ακόμη φορά, την παραπάνω  επιστολή μας και  μετά την προφορική  επικοινωνία που είχαμε μαζί σας, υποβάλλουμε     (υπό μορφή αίτησης) την παρούσα  επιστολή μας και ζητούμε όπως,μεχρι να υλοποιηθούν τα μέχρι σήμερα
αιτούμενα για την ολοκλήρωση των προσπαθειών μας, της δεντροφύτευσης  και του φωτισμού του χώρου που αναφέρεται στο θέμα ,να εγκρίνετε και να τοποθετήσετε αγωγό ύδατος μήκους 40 μέτρων περίπου με αντίστοιχο  κρουνό  (βρύση),  ώστε να καθίσταται δυνατό το πότισμα των 45 και πλέον δενδρυλλίων που έχουμε φυτέψει πριν δύο έτη.
Σε περίπτωση που λόγω οικονομικής στενότητας του Δήμου(και  τούτο δεν καθίσταται εφικτό )  θα θέλαμε να μας επιτρέψετε να πραγματο- ποιήσουμε την προαναφερόμενη εργασία με έξοδα του συλλόγου μας.         Αναμένουμε απαντησή σας      

                                                                                                                                                                                                                                                                                
      ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ   -  ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο παραθαλάσσιο  γήπεδο του χωριού μας(στις 26-08-2012 ημέρα Σάββατο) η καθιερωμέ- νη  εκδήλωση – γλέντι  της< ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ>, από τον Μορφωτικό-εκπολι- τιστικό  Συλλογο  Νεοπυργιωτών Εύβοιας, που έχει έδρα την ΑΘΗΝΑ.               
Είναι ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην προσπάθεια επιβίωσης των Νέοπυργιωτών στα πρώτα πολύ δύσκολα χρόνια της εγκατάστασης και διαμονής τους σε αυτή την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας που σήμερα είναι το  χωριό μας ο ΝΕΟΣ ΠΥΡΓΟΣ.                                                                                Η προσέλευση των κατοίκων και φίλων ήταν αθρόα και αξιόλογη και τα  εδέσματα  που προσκομίσθηκαν πλουσιοπάροχα και ιδιαίτερα.               
Την παράσταση της εκδήλωσης, όμως, την έκλεψε η< ΦΑΣΟΛΑΔΑ> που  ήταν  προσφορά, και πάλι, του συμπατριώτη μας Θεόδωρου  Καμή ενώ   την φροντίδα και το μαγείρεμα της, ανέλαβε, ξανά, η οικογένεια του  επίσης συμπατριώτη μας Χαράλαμπου Τσελούδη.                                             
Ο σύλλογός μας,που είχε την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης,παρέθεσε  κρασί, ανaψυκτικά, ελιές και επιμελήθηκε του όλου μουσικού    προγράμματος.                                                                                                     
Ο  Πρόεδρος του συλλόγου Κος Αλέξανδρος Τσικιντάς, κάποια στιγμή, πήρε το  λόγο και αναφέρθηκε στο χρονικό του εθίμου της Φασολάδας και στη συνέχεια ενημέρωσε περιληπτικά  τους παραβρισκόμενους, για την επιτυχή επίλυση  και έκβαση  κάποιων  διαχρονικών προβλημάτων  του χωριού μας, όπως. Της αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού στη   θέση κομμένος βράχος, της αποκατάστασης στο  μεγαλύτερο τμήμα,του αλιευτικού καταφύγιου(λιμανάκι) και του ηλεκτροφωτισμού αυτού(έγι- ναν από την περιφέρεια), στην δημιουργία  με δεντροφυτεία και τοποθέτηση  μικρών πάγκων  ξεκούρασης, του μικρού παραλιακού πάρκου    και παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το  Δ.Σ του σημερινού συλλόγου, θα συνεχίσει την προσπάθεια για την επίλυση και των άλλωνπροβλημάτων του χωριού μας που βρίσκονται  σε εξέλιξη,με συνεχείς ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς και τα θεσμικά όργανα της πολιτείας . Κλείνοντας ευχήθηκε καλή διασκέδαση  σε όλους. Το γλέντι που επακολούθησε, με την συνοδεία της μουσικής και η χορευτική δεινότητα των συμπατριωτών μας και φίλων ,έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα σε αυτή την  υπέροχη βραδιά  που κράτησε μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες  ώρες. Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας υγεία σε όλους και πάντα τέτοιες εκδηλώσεις.
                                   ΖΗΤΩ  Η  ΦΑΣΟΛΑΔΑ
          ΤΟ ΔΙΟΙΗΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ   ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ    

καταβολή χρηματικού ποσού (λιμενικά τέλη) για ελλιμενισμό, στο αλιευτικό καταφύγιο του Νέου Πύργου(του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού) μικρών ψαροκάϊκων και βαρκών
1-Σε συνέχεια των  (α) και (β)  σχετικών, μας κοινοποιήθηκε  το (γ) έγγραφο της  Π.Σ.Ε/ΝΟΜΑΡΧΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΕΥΒΟΙΑΣ, όπου  με σαφήνεια  αναφέρεται ,μεταξύ των άλλων ,   ότι στο αλιευτικό καταφύγιο του Νέου Πύργου δεν υφίσταται χερσαία ζώνη Λιμένος και     διαχειριστής είναι ο Δήμος Ωρεών.
2-Με την (δ) επιστολή μας, ζητούμε από  την Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας την ολοκλήρωση της αποκατάστασης και του υπόλοιπου τμήματος του υπόψη αλιευτικού  καταφύγιου    πράγμα που είναι σε εξέλιξη.
3-Τους τελευταίους  τριάντα μήνες  είχε σταματήσει  η καταβολή Λιμενικών τελών στο  Λιμενικό  ταμείο Ωρεών  από τους ελλιμενίζοντες στο  Α/Κ, προφανώς γιατί δεν υφίσταται   χερσαία  Ζώνη Λιμένος. Τους τρείς όμως πρόσφατους μήνες άρχισε πάλι η καταβολή τους.
4-Επειδή θεωρούμε την καταβολή αυτή μη σύννομη  αποστείλαμε την (ε) επιστολή μας στο Λιμενικό Σταθμό Ωρεών  θέτοντας  το σχετικό ερώτημα.
5-Με το (ζ) έγγραφο του Λιμενικού Σταθμού Ωρεών  πληροφορούμαστε ότι   αυτή η χρηματική καταβολή  (Λιμενικά τέλη)  προβλέπεται   και   εισπράττεται  σύμφωνα  με το από 29-  Ιουλίου 1935 Βασιλικό διάταγμα  Φ.Ε.Κ 339Α( προφανώς θα εννοεί ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ  ΔΙΑΤΑΓΜΑ).
6-Αφού μελετήσαμε  τα αναγραφόμενα   στο εν λόγω Φ.Ε.Κ  και το προεδρικό διάταγμα .6.  περί  της Λιμενικής  φορολογίας  Ωρεών, διαπιστώσαμε  ότι πουθενά δεν αναφέρεται  καταβολή  Λιμενικών  τελών.
6-Κατόπιν των παραπάνω , σας αποστέλλουμε συνημμένως  τα προαναφερόμενα σχετικά,  και το Φ.Ε.Κ.  339  και παρακαλούμε όπως,  αφού  τα εξετάσετε , να  έχουμε σχετική  απάντηση ώστε  να κλείσει το θέμα αυτό και να σταματήσουν τα όποια σχόλια.

                    Ο                                                                                                                    Ο
           ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                            ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     ΑΛΕΞ.   ΤΣΙΚΙΝΤΑΣ                                                                                       ΓΕΩΡΓ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
     Τηλ.697-7838335                                                                                       Τηλ. 697-5734053

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν