Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημέρωση ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ-Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση



το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ συνεδρίασε εκτάκτως δυο φορές μέσα στις διακοπές του Πάσχα, στις 2 και 9/5/2013, για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο μας μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου, την τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα, να προχωρήσει σε αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών που θα οδηγήσει στην απόλυση 12000 αναπληρωτές συναδέλφους, και τη δημοσίευση του Προεδρικού διατάγματος, που προβλέπει 5000 περίπου υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε όλη την ελληνική επικράτεια. Πριν καν οι τοπικές γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία ο
πρωθυπουργός κ. Σαμαράς προχώρησε σε πολιτική επιστράτευση 88000 εκπαιδευτικών, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και οδηγώντας τη χώρα σε συνταγματική εκτροπή.

Συνάδελφοι/ισσες, επειδή η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή, και διακυβεύεται πια το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα, καθώς και η υπόσταση του δημόσιου σχολείου και το μέλλον μας ως εκπαιδευτικών σας καλούμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 14/5 και ώρα 6:30, στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, προκειμένου να μεθοδεύσουμε την παραπέρα δράση μας.
Με ψηλά το κεφάλι, με αλώβητη την αξιοπρέπειά μας, με ισχυρή την πεποίθησή μας στο δίκαιο των αιτημάτων μας, με αλληλεγγύη για το συνάδελφο και τους  μαθητές  μας, προχωράμε! Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε! 
                         
                         
                          Για το Δ.Σ. 
Η πρόεδρος                               Η Γεν. Γραμματέας
Κολιού Όλγα                             Νίκα Χαρά


Υ. Γ. 1.Προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι/ισσες από την Βόρειο, Κεντρική και Νότιο Εύβοια να συμμετάσχουν στην Συνέλευση η ΕΛΜΕ μας θα ναυλώσει λεωφορεία για την μεταφορά των συναδέλφων στην Χαλκίδα.
Για το λόγο αυτό μπορείτε να επικοινωνείτε με τους παρακάτω συναδέλφους:

Βόρειος Εύβοια: Αλεξίου  Δημήτριος, τηλ. 6973741760  
Νότιος Εύβοια: Γιάννης Θεοδώρου, τηλ. 6974526543
Κεντρική Εύβοια: Νεάκης Δημήτρης τηλ.6973043337

2. Σας επισυνάπτουμε επίσης την επιστολή που συντάξαμε προς τους πολίτες της Εύβοιας, η οποία ανασκευάζει τους μύθους και τα ψέματα εναντίον μας και την οποία ήδη διανέμουμε στην πόλη μας, Την επιστολή μπορείτε να βρείτε και σε διάφορα blogs και sites κοινωνικής δικτύωσης.  Παρακαλούμε τους συναδέλφους διευθυντές και διευθύντριες να την αναπαράξουν και να την μοιράσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, ώστε να ενημερωθούν οι ίδιοι και οι γονείς τους για τις θέσεις μας

3. Η ΕΛΜΕ Ευβοίας προκειμένου να διευκολύνει τους συναδέλφους/ισσσες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα, προτίθεται να ναυλώσει λεωφορείο που θα ξεκινήσει από το Βούρκο στις 5:00 μ.μ.
Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή ως τις 3 μ.μ. τη Δευτέρα στα παρακάτω τηλέφωνα
Κολιού Όλγα: 6932969242
Νίκα Χαρά: 6936192429 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΤΑΞΗ-ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης η οποία δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, 11-5-13, στο ΦΕΚ με αριθμό 1139 και προβαίνει στην «επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών» του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, «καθώς και της χρήσης των ακίνητων και κινητών». Η επίταξη αυτή αφορά όχι μόνο όσους και όσα έχουν σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και για κάθε εκπαιδευτική διαδικασία και για αόριστο χρονικό διάστημα «έως την έκδοση νεότερης απόφασης».
Η προληπτική αυτή επιστράτευση των εκπαιδευτικών είναι μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση που δεν στηρίζεται σε καμία εθνική ή διεθνή νομοθεσία. Αποδεικνύεται πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι, όπως διατείνεται, η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά η στέρηση και η απαγόρευση του δημοκρατικού μας δικαιώματος να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε.
Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς «προληπτικά» και τους απαγορεύει να απεργήσουν, πριν καν  αποφασίσει ο κλάδος την απεργία.  Προφανώς θέλει να απαγορεύσει με την απόφασή της και αυτή ακόμη τη συζήτηση για απεργία! Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τέλος. Αν τους αφήσουμε, θα μας απαγορεύσουν και να σκεφτόμαστε!
Δεν θα περάσει αυτή η αυταρχική και αντιδημοκρατική πολιτική.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13/5/13.
Μετά τις εξελίξεις αυτές, το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους γονείς και τους μαθητές, το σύνολο του λαού να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική που τσακίζει τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και προσπαθεί να επιβάλλει στο λαό μια απέραντη λιτότητα και στέρηση των κοινωνικών αγαθών.
Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την  Δευτέρα 13-5 στις 7 μμ, που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2), αλλά και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική - Πανελλαδική απεργία για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, αλλά και τη στήριξη των κοινωνικών αγαθών που απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή.
Τέλος, καλούμε έστω αυτή την ώρα, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ακυρώσουν άμεσα αυτή την απόφαση.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα καταγγείλει τις αντιδημοκρατικές – αντισυνταγματικές ενέργειες σε όλες τις διεθνείς οργανώσεις και θα προσφύγει άμεσα στην Ελληνική δικαιοσύνη για την ακύρωση αυτής της απόφασης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν