Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα Δ. Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ καταδικάζουν την επιστράτευση


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίων–Λυκείων
του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Καταδικάζουμε την επιστράτευση των εκπαιδευτικών στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση.
Η επιστράτευση αυτή είναι υπόθεση που αφορά κάθε εργαζόμενο, το σύνολο της κοινωνίας. Γιατί χτυπάνε όποιον κλάδο αγωνίζεται, όποιον σηκώνει κεφάλι!
Αποτελεί πρόκληση ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση νοιάζεται δήθεν για το "καλό" των μαθητών, τη στιγμή που η δική της πολιτική οδηγεί σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολείων, σε τεράστιες ελλείψεις, ενώ το κόστος για τη μόρφωση των παιδιών μας έχει γίνει δυσβάσταχτο.
Όλοι μαζί, γονείς και μαθητές, φτάσαμε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς δίνοντας μάχες, κάνοντας μεγάλες προσωπικές και οικονομικές θυσίες.
Η κυβέρνηση, εκείνοι δηλαδή που μας αναγκάζουν να ξοδεύουμε ένα μάτσο λεφτά
για τη μόρφωση των παιδιών μας, εκείνοι που έχουν φτιάξει το σχολείο εξεταστικό κέντρο, της ημιμάθειας, του ατελείωτου τρεξίματος, της παραπαιδείας, του υποσιτισμού, με συγχωνεύσεις, τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομή, είναι οι ίδιοι που ρίχνουν τώρα ψεύτικα δάκρυα για το τι θα κάνουν οι μαθητές με τις εξετάσεις τους, ενώ τώρα παίρνουν και άλλα μέτρα που θα εντείνουν την άθλια πραγματικότητα που ζούμε.
Είναι οι ίδιοι που έχουν διαμορφώσει τις εξετάσεις του άγχους και των φροντιστηρίων, τις σπουδές επί πληρωμή, την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά. Είναι οι ίδιοι που οδηγούν στην εξαθλίωση και στο μαρασμό το σύνολο των εργαζομένων.
Απευθυνόμαστε και στους μαθητές, τα παιδιά μας και τους καλούμε να ορθώσουν το ανάστημά τους.
Να καταδικάσουν την επιστράτευση των καθηγητών, γιατί επιστράτευση σημαίνει σκλαβιά και υποταγή. Αν το δεχτούν θα το συναντάνε συνέχεια στη ζωή τους, όταν κι εκείνοι θα παλεύουν για τα δικαιώματά σας.
Με μαχητικότητα, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό να δώσουν τη μάχη των εξετάσεων, που ούτως ή άλλως είναι μπροστά τους.
Κανένας φόβος! Μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία με ενότητα, συσπείρωση κι αλληλεγγύη. Μόνο η μαζική πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή. Εδώ είναι η δύναμή μας, εδώ είναι και η ελπίδα μας! Μόνο με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να τους γονατίσουμε.

ΤΑ Δ. Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ, ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ, ΕΠΑ.Λ. ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ,
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ &
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,