Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

αντιδράσεις για το κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος Αιδηψού.


Σήμερα 18/11/2015 η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου, προσκληθείσα υπό του Υποστρατήγου κ. Ανδρέα Αποστολόπουλου, παρευρέθη στην εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου Αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία. Εκεί πληροφορήθηκε επισήμως για την πρόθεση της Ελληνικής Αστυνομίας να καταργήσει το Αστυνομικό Τμήμα της Αιδηψού, ενισχύοντας ταυτόχρονα το αντίστοιχο τμήμα της Ιστιαίας. 
Η κα. Δήμαρχος έλαβε το λόγο, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στον σχεδιασμό, εκθέτοντας ταυτόχρονα τους πολλούς και σημαντικούς λόγους,που με την απόφαση αυτή, πέραν των κοινών προβλημάτων περιορισμού αστυνόμευσης σε πολύ ευαίσθητες περιοχές, οι εξοικονομούμενοι οικονομικοί πόροι θα είναι υποπολλαπλάσιοι των πόρων που πρόκειται να απολεσθούν.
Μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού τόνισε πως η Αιδηψός ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα σημαντικότερα διεθνώς θερμαλιστικά και τουριστικά κέντρα, αποτελώντας ως εκ τούτου τον βασικό οικονομικό πυλώνα της Βόρειας Εύβοιας. Ως εκ τούτου και με το δεδομένο πως η απόσταση Ιστιαίας-Αιδηψού σε συνδυασμό με την κατάσταση του οδικού δικτύου, καθιστά δύσκολη την ταχεία μετάβαση, θα υπάρξει εμφανής υποβάθμιση της αστυνόμευσης της Αιδηψού, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο. Το γεγονός αυτό θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα με άμεσο αντίκτυπο στην τουριστική εικόνα της πόλης εντός και εκτός Ελλάδος. 
Το πρόβλημα αυτό θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις στο άμεσο μέλλον με το δεδομένο μάλιστα της εξασφάλισης του πλεονεκτήματος της «Πύλης Σέγκεν» για την Αιδηψό. Το πλεονέκτημα αυτό, ως γνωστόν, αφορά την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Αιδηψού και την αποβίβαση των επιβατών τους, που θα προστίθενται στον ήδη μεγάλο αριθμό των τουριστών της πόλης. Υπό αυτές τις συνθήκες και ενώ η υπάρχουσα δύναμη Λιμενικού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δυναμικού της,θεωρείται ανεπαρκής ακόμη και για την λειτουργία των πορθμείων σε περιόδους τουριστικής αιχμής, επιχειρείται αποδυνάμωση επιτήρησης της πόλης, ο πληθυσμός της οποίας δεκαπλασιάζεται κατά την θερινή περίοδο. 
Στα προβλήματα προστίθενται τόσο η απομόνωση της τουριστικής περιοχής της Λιχάδας, αφού διπλασιάζεται η απόστασή της από το αστυνομικό τμήμα, όσο και η ασφαλής μετακίνηση των πολυάριθμων Γάλλων επισκεπτών του κλαμπ Μεντιτερανέ που πηγαινοέρχονται ανά εβδομάδα. 
Καταλήγοντας η κα. Δήμαρχος τόνισε πως η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Αιδηψού, ανεξάρτητα με την ενίσχυση του αντίστοιχου τμήματος Ιστιαίας, θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην προσπάθεια τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, αλλά και γενικότερα της Βόρειας Εύβοιας. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα της, που αντικατοπτρίζει και την ελπίδα της τοπικής κοινωνίας, πως η απόφαση αυτή θα ανατραπεί, αφού, ενώ έχει ληφθεί με στόχο την ενδυνάμωση της εθνικής μας οικονομίας θα επιτύχει τελικά ακριβώς το αντίθετο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ( Η Αιδηψός στα άρματα και στα γράμματα )

  Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)»  Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - αν...

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο...

ΚΛΗΜΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ-ΝΕΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ-

ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΡΑΝΤΖΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Ο Αρχ/της Κλήμης Ζώκαρης -εξ Αιδηψού, «ουκ ασήμου πόλεως πολίτης»-, έχει μία ακατάπαυστη πνευματική δημιουργία και παραγωγή στη θεολογική και φιλοσοφική σκέψη. Το τελευταίο χρονικά έργο του ο «Ωριγένης» είναι ένα σύγγραμμα άρτιο και ολοκληρωμένο μέσα στη θεολογική και φιλοσοφική γραμματεία μας. Αποδεικνύει το εύρος των γνώσεων του πάνω στην Αρχαία Ελληνική σκέψη - Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Επίκουρος, Κυνικοί, Στωικοί - αλλά και το βάθος της θεολογικής του παιδείας και το ύψιστο βεληνεκές των ερευνών του και των θεολογικών του μελετών που με τον τίτλο «ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ» ανέρχονται σε 10 τόμους! Αν δε σε αυτούς τους τόμους προστεθεί η λάμψη και η γοητεία του προσωπικού του ύφους, συγκροτούν μία ΑΡΙΣΤΗ πραγματεία πάνω σε θεολογικά θέματα και στους Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας. Μόλις μου έστειλε τον «ΩΡΙΓΕΝΗ» -ήταν καλοκαίρι στην Αιδηψό-τον διάβασα και ένοιωσα μεγάλη πνευματική απόλαυση. Τελώ πράγματι κάτω από τη γοητεία της Νέας αυτής μελέτης του και θ...