Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης, η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη ΓΑΖΑ. Εκεί όπου δεν υπάρχει λογική εξήγηση για την ανεκδιήγητη και επιθετική πολιτική ανθρώπων που έχουν παρελθοντολογικά βιώματα κοινωνικού ρατσισμού και ανελέητης εξόντωσης. Η ένταση, η οποία υφίσταται, δείχνει πόσο αρρωστημένα μυαλά είναι αυτά που κρύβονται πίσω από το συνεχές αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού. Ένας λαός του Ισραήλ που έχει να θυμάται το Άουσβιτς και τα άλλα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, τα βασανιστήρια, την εξόντωσή του. Ένας αδύναμος λαός τότε, ο οποίος σήμερα χάρη στην επεκτατική πολιτική των συμφερόντων έχει γίνει μία μηχανή δυναστείας. Αυτοί οι Ισραηλινοί που κατηγορούσαν με δριμύτητα τον Αδόλφο Χίτλερ και τον χαρακτήριζαν δεινό εγκληματία πολέμου, οφείλουν άμεσα να κοιτάξουν τους καθρέπτες τους. Στη ΓΑΖΑ συντελείται μια γενοκτονία. Στην ταλαίπωρη αυτή γη δοκιμάζονται οι αντοχές του ανθρώπινου είδους στα έξυπνα φωσφορούχα και άκρως καταστροφικά σύγχρονα όπλα που πωλούν ανά τον κόσμο οι βιομηχανίες όπλων της Αμερικής.

Στον κόσμο μας η δικαιοσύνη είναι αόρατη! Και αν κάποιες στιγμές φαίνεται, είναι όταν πρέπει να επιβληθεί στον πιο αδύναμο. Ποιες διεθνείς συμβάσεις, ποια διεθνή δικαστήρια έχουν ασχοληθεί με τους πολέμους που ενεργούν απροκάλυπτα οι προστάτες μας οι Αμερικάνοι; Τους διεθνείς οργανισμούς, από τους οποίους εκπορεύεται το διεθνές δίκαιο, οφείλουν όλοι να τους σέβονται εκτός από την Αμερική και το Ισραήλ.

Αναρωτιόμαστε μετά ποιος οπλίζει τα χέρια των τρομοκρατών. Ποιος εξεγείρει ανθρώπινες υπάρξεις να γίνονται «έξυπνες» κινούμενες βόμβες δίπλα μας και να σκορπίζουν τα άψυχα κορμιά τους και όσων βρεθούν στο διάβα τους για ιερή τιμωρία.

Το δίκαιο που διέπει τις σχέσεις μεταξύ των κρατών, βασίζεται κυρίως στο εθιμικό. Δεν υπάρχει διεθνής νομοθεσία με παγκόσμια ισχύ, κατόπιν τούτου η επιβολή του Διεθνές δικαίου παρουσιάζει προβλήματα. Το διεθνές δικαστήριο είναι δυνατό να μην μπορεί να έχει δικαιοδοσία σε συγκεκριμένη περίπτωση. Η εναλλακτική χρήση κυρώσεων μπορεί να μην είναι ικανοποιητική στην περίπτωση που το θιγόμενο κράτος είναι λιγότερο ισχυρό από εκείνο που διαπράττει το αδίκημα. Το συμβούλιο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει περιορισμένη εξουσία ως προς την επιβολή κυρώσεων υπέρ των κρατών-μελών του… (πηγή των ανωτέρω η εγκυκλοπαίδεια Υδρία).

Το 1945 ξεκίνησε η δίκη της Νυρεμβέργης. Το 2009 οφείλει να ξεκινήσει στο Παγκόσμιο δικαστήριο, η δίκη της Χάγης με κατηγορούμενους τους υπεύθυνους Ισραηλινούς που ξεκίνησαν και έδωσαν το έναυσμα του πολέμου.

Εικόνες διαμελισμένων αθώων μικρών και μεγάλων ψυχών προβάλλονται καθημερινά στις οθόνες μας. Αυτοί οι φονιάδες ειδικά των ανυπεράσπιστων παιδιών, που είναι το μέλλον ενός λαού, δε διαφέρουν σε τίποτα από τον Χίτλερ, ούτε στις ιδέες ούτε στον τρόπο δράσης τους. Είναι φτιαγμένοι από το ίδιο κράμα από την ίδια ποιότητα υλικού. Αυτά τα λάθη της φύσης είναι εγκληματίες πολέμου και πρέπει άμεσα να καταποντιστούν…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ.Σ.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ Ε.Α.Υ.Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ

Γ΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Π.Σ.ΕΥΒΟΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ( Η Αιδηψός στα άρματα και στα γράμματα )

  Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)»  Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - ανέπτυξε κα

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ΚΛΗΜΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ-ΝΕΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ-

ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΡΑΝΤΖΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Ο Αρχ/της Κλήμης Ζώκαρης -εξ Αιδηψού, «ουκ ασήμου πόλεως πολίτης»-, έχει μία ακατάπαυστη πνευματική δημιουργία και παραγωγή στη θεολογική και φιλοσοφική σκέψη. Το τελευταίο χρονικά έργο του ο «Ωριγένης» είναι ένα σύγγραμμα άρτιο και ολοκληρωμένο μέσα στη θεολογική και φιλοσοφική γραμματεία μας. Αποδεικνύει το εύρος των γνώσεων του πάνω στην Αρχαία Ελληνική σκέψη - Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Επίκουρος, Κυνικοί, Στωικοί - αλλά και το βάθος της θεολογικής του παιδείας και το ύψιστο βεληνεκές των ερευνών του και των θεολογικών του μελετών που με τον τίτλο «ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ» ανέρχονται σε 10 τόμους! Αν δε σε αυτούς τους τόμους προστεθεί η λάμψη και η γοητεία του προσωπικού του ύφους, συγκροτούν μία ΑΡΙΣΤΗ πραγματεία πάνω σε θεολογικά θέματα και στους Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας. Μόλις μου έστειλε τον «ΩΡΙΓΕΝΗ» -ήταν καλοκαίρι στην Αιδηψό-τον διάβασα και ένοιωσα μεγάλη πνευματική απόλαυση. Τελώ πράγματι κάτω από τη γοητεία της Νέας αυτής μελέτης του και θ