Η Πολιτική Κίνηση του Συνασπισμού του δήμου Κηρέως, με ανακοίνωσή της, παίρνει θέση, για το θέμα της εγκατάστασης ναυπηγείου στο Κυμάσι Μαντουδίου. Από την πλευρά του ΣΥΝ εκφράζονται επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη επένδυση, περιμένοντας την κατάθεση μιας πιο συγκεκριμένης πρότασης, ενώ κάνουν λόγο και για βιασύνη από την πλευρά του δήμου να αποδεχθεί την πρόταση. Παρατίθεται το σχόλιο του ΣΥΝ:
"Ο ΣΥΝ έχοντας επανειλημμένα αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα ανεργίας στην περιοχή του δήμου Κηρέως, συμπαραστέκεται στην προσπάθεια του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιμετώπισή της. Αρκεί βέβαια αυτή η προσπάθεια να μην υποσκάπτει το αναπτυξιακό μέλλον και να μη δημιουργεί προβλήματα το περιβάλλον της περιοχής.
Είναι γνωστοί οι αγώνες που έχουν δώσει οι κάτοικοι της περιοχής, χάρη στους οποίους έχουν αναδειχθεί όχι μόνο τα προβλήματα ανεργίας αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος. Δεν έχουν περάσει παρά μόνο ελάχιστοι μήνες από τον ξεσηκωμό ενάντια στην εγκατάσταση λιθανθρακικής μονάδας.
Αν και η περίπτωση της εγκατάστασης ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας δεν φαίνεται να έχει επιπτώσεις ανάλογες με αυτές μιας λιθανθρακικής, πιστεύουμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον όλων μας αν επικρατούσαν στην υιοθέτηση της προτεινόμενης επένδυσης διαδικασίες αναλυτικότερης ενημέρωσης και ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών της περιοχής.
Φοβόμαστε ότι η βιασύνη που επέδειξαν τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του (171/2008) να αποδεχθεί την πρόταση όσο και η Δημαρχιακή Επιτροπή με την απόφασή της (2/2009) να διενεργήσει μια δημοπρασία φωτογραφική, ίσως δημιουργήσουν τις εντυπώσεις στον επενδυτή ότι μπορεί να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει τη μονάδα του ανεξέλεγκτα.
Γι' αυτό και εκφράζουμε κατ΄ αρχήν την επιφύλαξή μας αναμένοντας την κατάθεση πιο συγκεκριμένης πρότασης τόσο για την απασχόληση (είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ πριν ένα μήνα γινόταν γνωστό ότι αφορούσε 300 θέσεις, στην απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής κατέβηκε στις 150 θέσεις και μάλιστα απλής προτεραιότητας για τους κατοίκους του Δήμου), όσο και για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Ο ΣΥΝ θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις τις θέσεις του".
Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)» Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - ανέπτυξε κα