Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε ένα μήνα θα έχουμε ψηφίσει...

ΠΒ
...και σήμερα δεν έχουμε ακόμα:
Στόχο,ξεκάθαρους υποψήφιους,ιδέα για το τι γίνεται.
Τυχαίο;Δεν νομίζω!
Λες και όλη η υπόθεση του Καλλικράτη αφορούσε το να είναι ή όχι υποψήφιος ο Ενωτιάδης, λες και οι γνωστοί-άγνωστοι υπόλοιποι υποψήφιοι ξέχασαν το ότι ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ να εκλεγούν για δήμαρχοι στο πιο ψωροκωσταιναίϊκο Δήμο της Ελλάδας.
Λες και είναι κρυφό το ότι πάνω από 8.000.000 ευρώ περιμένουν σαν συνολικό χρέος τον Δήμαρχο της 7ης ή 15ης Νοέμβρη, λες και δεν ξέρει κι αυτός ότι πιθανά να φταίει για το χρέος και ότι λεφτά πριν την δευτέρα παρουσία δεν θα υπάρξουν.

Οι κομματικές φατρίες αναλώθηκαν στον αλληλοσπαραγμό και  στην ενδοσκόπιση που όμως είναι και ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ από την καταιγίδα που έρχεται.
Λύσεις δεν υπάρχουν από πουθενά.Αν στην κατοχή υπήρξε εθνική ενότητα, στην υπόθεση του υπό κατάρρευση νεότευκτου σχήματος Λίμνη -Μαντούδι -Αγία Άννα υπάρχει εθνική ανοησία.
Από τρία χωριά χωριάτες και στη πράξη και στο νοητικό επίπεδο ,ποζάρουμε σαν ταινία με τον Μανέλη ή τον Χατζηχρήστο φερμάροντας μια αθωότητα που ΔΕΝ υπάρχει,διεκδικώντας οφίτσια αντί να κάνουμε σχέδια.
Η υπόθεση του ενός Δήμου για τη Βόρεια Εύβοια ήταν πιο επιτακτική από ποτέ.Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, από το να περιμένουμε τη μοίρα μας, αποκλεισμένοι από Βορά και από Νότο, από όμορους πλουσιότερους Δήμους, που δεν έχουν κανένα πρακτικό συμφέρον από μας.
Όταν λοιπόν η ΕΡΤ κολλήσει το βράδυ των εκλογών  το πράσινο ή μπλε χαρτάκι στη περιοχή μας, όσοι ξέρουν γραφή και ανάγνωση θα βλέπουν και τον μαύρο επικήδειο σταυρό επάνω του.Οι αριστερές μειοψηφίες θα μετρήσουν τα κουκιά τους με ταξική ικανοποίηση, και οι δημότες θα ξεκινάνε  με τα μπουκάλια να ψάχνουν νερό για να πιούνε.
Τότε θα γίνει πιο κατανοητό ότι δεν φταίει το χωροταξικό αλλά η ανικανότητα αντίληψης και αυτών που πασχίζουν για τους Θώκους, αλλά πολύ περισσότερο αυτών που ΨΗΦΙΖΟΥΝ.
Το ψηφοδέλτιο πανδημοτικής ενότητας και πανστρατιάς θα ήταν μια λύση, αλλά για άλλους λαούς.
Επειδή μόνο διαβάζω ,ένα μήνα πριν έχω κάθε δικαίωμα να νοιώθω απελπισμένος.
Την ημέρα των εκλογών θα πλύνω τα χέρια μου στη θάλασσα.







Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,