Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαρία Καλυβιώτου-Αντώνης Σκούρας:Η πορεία του τόπου μας, μπορεί και πρέπει να αλλάξει.


Οι επερχόμενες περιφερειακές εκλογές πραγματοποιούνται με φόντο το Μνημόνιο και τον Καλλικράτη και εμείς καλούμαστε να ψηφίσουμε έχοντας μειωμένα εισοδήματα, όντας άνεργοι και σε καθεστώς πλήρους εργασιακής επισφάλειας.

Σίγα - σιγά όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι τα μεγάλα και περισπούδαστα λόγια για την «διοικητική επανάσταση» στην πραγματικότητα είναι η εφαρμογή του Μνημονίου, που πρακτικά σημαίνει, χιλιάδες θέσεις εργασίας χαμένες, υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, περισσότεροι φόροι για εμάς, περισσότερες δουλειές στους εργολάβους.


Το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο έχει κάθε λόγο να μετατρέψει αυτές τις εκλογές σε «μη πολιτικές» και να περιορίζει το διακύβευμα στα πρόσωπα και μόνο. Έχει κάθε λόγο να εγκλωβίσει τους ψηφοφόρους ώστε να συνεχίσει να εξουσιάζει ανενόχλητα.

Όμως εμείς ξέρουμε.

Η επίθεση που δεχόμαστε δε μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό της περιφέρειάς μας, σε κάθε γειτονιά. Στα νεανικά στέκια. Στις ομάδες, στους συλλόγους, στα σωματεία. Στα σχολειά, στις ουρές των γραφείων του ΟΑΕΔ, στους χώρους δουλειάς.

Στα κινήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, των εργαζομένων, των ανέργων, των εμπόρων, των μικροβιοτεχνών, των αγροτών.

Μέσα σε όλα αυτά και σε όλες τις συλλογικότητες, ενδημεί η λύση.

Το έχουμε αποδείξει. Όποτε είχαμε δράση, όποτε είχαμε αλληλεγγύη και βγήκαμε στους δρόμους, είχαμε και αποτελέσματα. Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία. Το είδαμε στο Μαντούδι, στο Αλιβέρι, στον Ασωπό στη Γκιώνα...

Ο ασφυκτικός κλοιός του Μνημονίου, στην ουσία αφαιρεί τη δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Γι' αυτό χρειάζεται να μετατρέψουμε το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε πεδίο αγώνα μια άλλης πολιτικής. Αγώνα για τους πολίτες, για την καθημερινή τους ζωή, για μια νέα ελπίδα απέναντι στα σημερινά ασφυκτικά προβλήματα.

Ο αγώνας αυτός συνδέεται άμεσα με τη πορεία της κοινωνίας, με την πολιτική σε εθνικό επίπεδο, με την ανάγκη να υπάρξει εναλλακτικός δρόμος, απέναντι στην πολυδιάστατη κρίση του συστήματος που μας επηρεάζει καθοριστικά. Γι αυτό, μαζί με τους ανθρώπους του τόπου μας διατυπώνουμε τις εναλλακτικές μας προτάσεις και τους στόχους για το σήμερα και το αύριο της περιφέρειας. Καταθέτουμε την δική μας αφήγηση, την δική μας προοπτική.
Οι περιφερειακές εκλογές έχουν ένα βαθύτατο πολιτικό περιεχόμενο. Οι πρώτες ελληνικές περιφερειακές εκλογές μπορούν να «εκφράσουν» την αντίθεση και τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές -και γιατί όχι- να σημάνουν και την ανατροπή τους.

Ας παραδειγματιστούμε από τους εργαζόμενους και τους πολίτες στην Ευρώπη, ας βαδίσουμε στα δικά τους βήματα, ας συντονιστούμε μαζί τους. Αλίμονο αν στις περιφερειακές εκλογές επικρατήσει η στάση της απάθειας και της παραίτησης, η αποχή, το άκυρο, το λευκό. Γιατί έτσι θα σταλεί το μήνυμα ότι ο κόσμος της περιφέρειας προσαρμόζεται και συναινεί στην καταστροφική πολιτική, που προωθούν η κυβέρνηση και το Μνημόνιο.
Η ζωή μας δεν μπορεί να υποτάσσεται μονίμως σε «αναγκαστικές» επιλογές και σε
«μονόδρομους».
Πρέπει να ακουστεί η φωνή μας.
Ν΄ αλλάξουμε την ρότα….
Ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός.
Η πορεία του τόπου μας, μπορεί και πρέπει να αλλάξει. 

Μαρία Καλυβιώτου

Αντώνης Σκούρας

 

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Με το Συνδυασμό
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-
ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,