Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΜΕ Ευβοίας:Συνέχιση της απεργίας

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 
η Γενική μας Συνέλευση που συγκλήθηκε την Πέμπτη 18/9/2013 στο Εργατικό Κέντρο αποφάσισε τα παρακάτω:
-Απεμπλοκή από την πενθήμερη απεργία
-Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας με:
α) συνέχιση της λειτουργίας και διεύρυνση των επιτροπών αγώνα και διεκδίκησης σε κάθε σχολείο
β)συνέχιση και πύκνωση συζητήσεων στους συλλόγους μας
γ) τακτική επικοινωνία-συζήτηση με τους γονείς των μαθητών μας και κοινές δράσεις
-Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και στο επόμενο βήμα-κίνηση του Υπουργείου που θα στοχεύει στην «ολοκλήρωση» της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, όπως αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, απολύσεις-διαθεσιμότητες, αξιολόγηση, κ.λ.π., απαντάμε με μαζικές γενικές συνελεύσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στη Γενική συνέλευση των προέδρων όλων των ΕΛΜΕ της χώρας, που συγκλήθηκε στις 20-9-13 στην Αθήνα, η πρόταση αυτή μειοψήφησε. 
Συγκεκριμένα η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας διάρκειας με νέα 48ωρη απεργία στις 23 και 24/9, νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ στις 24/9 και νέα ΓΣ πρόεδρων στην Αθήνα την Τετάρτη 25/9 για την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
 

Συγκεκριμένα υπέρ της πρότασης αυτής ψήφισαν 65 από τις 79 ΕΛΜΕ (82,3%), 3 κατά και 11 λευκό. Αυτό αντιστοιχεί σε 320 ψήφους υπέρ (81,8%), 24 κατά και 47 λευκό, σε σύνολο 391 ψήφων."

Άρα μαζί και με την 48ωρη που προκήρυξε η  ΑΔΕΔΥ για Τρίτη 24 και Τετάρτη 25/9 ο κλάδος συνεχίζει τις απεργιακές του κινητοποιήσεις για τις επόμενες 3 ημέρες. Την Τρίτη 24/9 στις 7 μ.μ., ημέρα γενικής απεργίας και για την ΓΣΕΕ, καλούμε σε νέα Γ.Σ. στο Εργατικό Κέντρο (αν υπάρξει αλλαγή του χώρου θα ενημερωθείτε αύριο με νέο mail) για να αποφασίσουμε για την συνέχιση των κινητοποιήσεων μας. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μετά και την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Πέτρο Φύσσα, που είναι ουσιαστικά δολοφονική επίθεση ενάντια στην ίδια τη Δημοκρατία,  και την αξιοποίησή της από τα ΜΜΕ για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων, εμείς θα ξαναγυρίσουμε στην ρουτίνα μας προφασιζόμενοι ότι όλα βαίνουν καλώς; 
Συνεχίζουμε δυναμικά τον απεργιακό μας αγώνα και τις 3 επόμενες ημέρες με πύκνωση των απεργιακών επιτροπών σε κάθε σχολείο. Αύριο Δευτέρα είμαστε έξω από τα σχολεία μας όλοι οι απεργοί εκπαιδευτικοί, στις 9:30 συγκεντρωνόμαστε έξω από το 5ο Γυμνάσιο και αρχίζουμε επισκέψεις και εναλλακτικές δράσεις σε όλα τα σχολεία. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου μόλις τώρα ξεκίνησε!    

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν