ΕΛΜΕ Ευβοίας:Συνέχιση της απεργίας

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 
η Γενική μας Συνέλευση που συγκλήθηκε την Πέμπτη 18/9/2013 στο Εργατικό Κέντρο αποφάσισε τα παρακάτω:
-Απεμπλοκή από την πενθήμερη απεργία
-Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας με:
α) συνέχιση της λειτουργίας και διεύρυνση των επιτροπών αγώνα και διεκδίκησης σε κάθε σχολείο
β)συνέχιση και πύκνωση συζητήσεων στους συλλόγους μας
γ) τακτική επικοινωνία-συζήτηση με τους γονείς των μαθητών μας και κοινές δράσεις
-Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και στο επόμενο βήμα-κίνηση του Υπουργείου που θα στοχεύει στην «ολοκλήρωση» της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, όπως αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, απολύσεις-διαθεσιμότητες, αξιολόγηση, κ.λ.π., απαντάμε με μαζικές γενικές συνελεύσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στη Γενική συνέλευση των προέδρων όλων των ΕΛΜΕ της χώρας, που συγκλήθηκε στις 20-9-13 στην Αθήνα, η πρόταση αυτή μειοψήφησε. 
Συγκεκριμένα η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας διάρκειας με νέα 48ωρη απεργία στις 23 και 24/9, νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ στις 24/9 και νέα ΓΣ πρόεδρων στην Αθήνα την Τετάρτη 25/9 για την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
 

Συγκεκριμένα υπέρ της πρότασης αυτής ψήφισαν 65 από τις 79 ΕΛΜΕ (82,3%), 3 κατά και 11 λευκό. Αυτό αντιστοιχεί σε 320 ψήφους υπέρ (81,8%), 24 κατά και 47 λευκό, σε σύνολο 391 ψήφων."

Άρα μαζί και με την 48ωρη που προκήρυξε η  ΑΔΕΔΥ για Τρίτη 24 και Τετάρτη 25/9 ο κλάδος συνεχίζει τις απεργιακές του κινητοποιήσεις για τις επόμενες 3 ημέρες. Την Τρίτη 24/9 στις 7 μ.μ., ημέρα γενικής απεργίας και για την ΓΣΕΕ, καλούμε σε νέα Γ.Σ. στο Εργατικό Κέντρο (αν υπάρξει αλλαγή του χώρου θα ενημερωθείτε αύριο με νέο mail) για να αποφασίσουμε για την συνέχιση των κινητοποιήσεων μας. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μετά και την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Πέτρο Φύσσα, που είναι ουσιαστικά δολοφονική επίθεση ενάντια στην ίδια τη Δημοκρατία,  και την αξιοποίησή της από τα ΜΜΕ για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων, εμείς θα ξαναγυρίσουμε στην ρουτίνα μας προφασιζόμενοι ότι όλα βαίνουν καλώς; 
Συνεχίζουμε δυναμικά τον απεργιακό μας αγώνα και τις 3 επόμενες ημέρες με πύκνωση των απεργιακών επιτροπών σε κάθε σχολείο. Αύριο Δευτέρα είμαστε έξω από τα σχολεία μας όλοι οι απεργοί εκπαιδευτικοί, στις 9:30 συγκεντρωνόμαστε έξω από το 5ο Γυμνάσιο και αρχίζουμε επισκέψεις και εναλλακτικές δράσεις σε όλα τα σχολεία. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου μόλις τώρα ξεκίνησε!    

Σχόλια