29 Αυγούστου 2013

Ο Φασισμός Είναι Εδώ«Καθαροί Έλληνες» ξυλοκοπούν και ληστεύουν μετανάστες  


Πογκρόμ σε κατοίκους Βουλγάρικης καταγωγής, στο χωριό Ταξιάρχης Ιστιαίας, καταγγέλλει η Κίνηση Αλληλεγγύης Και Αντίστασης Βόρειας Εύβοιας, όπου «καθαροί Έλληνες» ξυλοκόπησαν δύο οικογένειες και στη συνέχεια τις καταλήστευσαν. 
Σύμφωνα με μαρτυρίες, γυναίκες έχασαν ολόκληρες τούφες από τα μαλλιά τους, και ένα παιδί το οποίο έχει την ατυχία να έχει ακρωτηριασμένα άνω άκρα, έφτασε στο σημείο να αιμορραγεί από τα αυτιά του…
Η Κίνηση καλεί τη Δημοτική Αρχή τους Επαγγελματικούς Συλλόγους την Αστυνομία και κυρίως  τους κατοίκους της περιοχής να αντιδράσουν στο ρατσισμό και στη βία.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:   

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ.
ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ;

Ας μην αφήσουμε τον ρατσισμό και τον φασισμό να στιγματίσουν το παζάρι της Ιστιαίας 1 - 7 Σεπτεμβρίου 2013 …

Πέρυσι στα παζάρια της Ιστιαίας, ίσως γίναμε για πρώτη φορά μάρτυρες (και οι πιο πολλοί μάλλον αυτόπτες μάρτυρες) της τραγικής κατάστασης, που έχει φτάσει η κοινωνία μας. Μια κοινωνία με πολίτες που επιλέγουν (άραγε με πλήρη συνείδηση; - αυτό θα ήταν το πιο τρομακτικό) να παίζουν το ρόλο του θεατή στην παράσταση αυτών που το DNA τους είναι τόσο καθαρό όσο και το ποινικό τους μητρώο! . Είδαμε - και παραμείναμε απλοί θεατές – άτομα, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης να υποκαθιστούν τις δημόσιες αρχές και με χρήση βίας να εκδιώχνουν και να βιαιοπραγούν σε βάρος άλλων ανθρώπων. Πολλοί έσπευσαν να τους δώσουν και συγχαρητήρια, οι πιο πολλοί όμως δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να δυσανασχετήσουν για την παντελή εγκατάλειψη της ίδιας μας της ζωής και την ανάθεσή της σε ένα μάτσο αδίστακτους φασίστες!. Με τη συναίνεσή κάποιων , αλλά και της δημοτικής αρχής, της οποίας ο εκπρόσωπος καταδέχτηκε να συνοδευτεί στην τράπεζα από διμοιρία της Χρυσής Αυγής και όχι από την Ελληνική Αστυνομία.

Η ιστορία έχει και συνέχεια. Πριν από λίγες εβδομάδες ομάδα ατόμων της Χρυσής αυγής που παραθέριζε στην περιοχή, επεχείρησε πογκρόμ κατά Βούλγαρων κατοίκων στο χωριό Ταξιάρχης, όπου οι «καθαροί έλληνες» ξυλοκόπησαν δύο οικογένειες, τις οποίες εν συνεχεία καταλήστευσαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, γυναίκες έχασαν ολόκληρες τούφες απο τα μαλλιά τους, και ένα παιδί που έχει την ατυχία να είναι με ακρωτηριασμένα άνω άκρα, έφτασε στο σημείο να αιμοραγεί από τα αυτιά του. Δεν μας απασχολεί αν οι δράστες ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής ή κάποιας άλλης ακροδεξιάς οργάνωσης (μιας που έσπευσαν επίσημα μέλη της Χρυσής Αυγής να διαψέυσουν πως οι δράστες σχετίζονται μαζί τους), αυτό που μας απασχολεί είναι το γεγονός πως ο φασισμός προελαύνει με όπλο το μίσος και όλόκληρη οι κοινωνία δεν κάνει τίποτα για αυτό. Ότι μετά τη διάλυση των ψευδαισθήσεων που επέφερε η οικονομική κρίση, φτάσαμε στο σημείο να χάσουμε και την ίδια την ανθρωπιά μας, να επενδύουμε στο μίσος και το ρατσισμό, λες και αυτά είναι η απάντηση, η λύση στο γεγονός πως μας κλέβουν το μέλλον και την ίδια μας την αξιοπρέπεια!!

Σε ότι αφορά εμάς, αρνούμαστε να συμφιλιωθούμε με την ιδέα πως ζούμε σε μια κοινωνία που διακατέχεται από το μίσος, το ρατσισμό και τη βία. Επιλέγουμε να πιστεύουμε πως η πλειοψηφία των ανθρώπων απορρίπτει το ρατσισμό και πως έχει το σθένος να αντισταθεί στο φασισμό, γιατί ξέρει πως ο φασισμός δεν σταματάει και δεν ξεδιψά αν δεν γευτεί αίμα. Δηλώνουμε πως δεν θα ανεχθούμε πλέον καμία τέτοια συμπεριφορά και θα είμαστε παρόντες για να δηλώσουμε όσο πιο εμφατικά μπορούμε την αντίθεσή μας στο ρατσισμό και την μηδενική μας ανοχή σε έκνομες συμπεριφορές.

Πιστεύουμε πως στην δύσκολη εποχή που βιώνει ο τόπος, όσο ποτέ άλλοτε οι αρχές του τόπου οφείλουν ν’ αντιληφθούν τη σπουδαιότητα του ρόλου τους για την επίτευξη ηρεμίας στην κοινωνία και τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας του κοινωνικού συνόλου. Απευθυνόμαστε μέσω αυτής της επιστολής και κάνουμε έκκληση:

• Στο Δημοτικό συμβούλιο να μην απαξιώσει με τη στάση του το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και να μην εκχωρήσει καμία αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής σε κάθε είδους τυχάρπαστες πολιτικοστρατιωτικές ή μη ομάδες.
• Στους επαγγελματικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής να συγκροτήσουν μέτωπο αντίστασης στα φαινόμενα αυτά και να κάνουν εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.
• Στην ίδια την Ελληνική Αστυνομία να αναλάβει τη δράση που απαιτείται για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της βίας.
• Και κυρίως τους συμπολίτες μας να μην στρέφουν αλλού το κεφάλι από τα εγκληματικά αυτά φαινόμενα αρκούμενοι σε κουβέντες καφενείου. Η αντίδραση δεν πρέπει να είναι ατομική, αλλά συλλογική, μαζική και καίρια.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.