20 Νοεμβρίου 2015

ο Βασίλης Παζάρας για το τεχνικό πρόγραμμα

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, που έγινε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015,ο Βασίλης Παζάρας, είπε τα εξής:
  Κύριε Πρόεδρε
  Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, απευθυνόμενος προσωπικά στο Δήμαρχο, του ζήτησα να απαλλαγεί από τον εγωϊσμό που τον διακρίνει και να συμβάλλει στην κατάρτιση ενός νέου διαμορφωμένου τεχνικού προγράμματος, παίρνοντας υπόψη, τις προτάσεις που έγιναν από πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και από μένα.
  Πράγματι, το τεχνικό πρόγραμμα που έχουμε στα χέρια μας, είναι μερικώς τροποποιημένο σε σχέση με το προηγούμενο. Έγιναν σε αυτό ορισμένες προσθαφαιρέσεις έργων. Στο σημείο αυτό να επισημάνω την αντίφαση αυτών που είπε ο Δήμαρχος σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, απευθυνόμενος σε μένα
- Και μεις θα θέλαμε κ. Παζάρα να βάλουμε πολλά έργα. Για να βάλουμε έργα, απαιτείται να βγάλουμε άλλα. Είναι απλό,τα χρήματα είναι δεδομένα. Δεν είπατε ποιά θα αφαιρέσουμε, για να βάλουμε κάποια άλλα. με την προσθαφαίρεση θα δημιουργηθούν άλλου είδους προβλήματα.
  Κύριε Δήμαρχε, το κάθε τεχνικό πρόγραμμα δημιουργεί προβλήματα. Είστε Δήμαρχος για να λύνετε προβλήματα, αλλά και να αναλαμβάνεται την ευθύνη για τη μη λύση τους.
  Πολύ καλά κάνατε κ. Δήμαρχε και τροποποιήσατε το τεχνικό πρόγραμμα, έστω έτσι και όπως το κάνατε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πιστεύω ότι αυτή η τροποποίηση είναι ένα βήμα για να εγκριθεί. Δεν πρέπει να λέγεται από Δήμαρχο, ότι δεν μπλέχθηκε στη σύνταξή του. Σπανίζει στην Ελλάδα, να υπάρχει Δήμαρχος που να μη βάζει τη σφραγίδα του στην κατάρτισή του.
Πως θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα που υποσχέθηκε στους συνδημότες του;
  Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχα πει, το επαναλαμβάνω και τώρα για να γίνει σαφές το σαφές.
- Η θέση μου πάνω στο θέμα του τεχνικού προγράμματος, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο θέμα, δεν έχει να κάνει, ούτε με το γεγονός ότι είμαι αντιπολίτευση και ως αντιπολίτευση "υποχρεούμαι" να μην το ψηφίσω, ούτε με τη σχέση που έχω μαζί σας κ. Δήμαρχε, ούτε με τη σχέση που έχω με τους συμβούλους της παράταξής σας με τους οποίους είστε σε αντιπαλότητα, αλλά με το εάν αυτή βοηθάει το Δήμο μας.
  Πιστεύω ότι στη σημερινή διαμορφωμένη κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος μας, η ψήφισή του θα συμβάλλει στην ομαλή του λειτουργία.
  Να γνωρίζετε κ. Δήμαρχε και σεις κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ότι εάν δεν ψηφισθεί το τεχνικό πρόγραμμα,το ανάθεμα σχεδόν όλων των συνδημοτών μας, θα πεσει καθολοκληρία πάνω σας. Σε ποιόν θα πέσει το περισσότερο ή το λιγότερο, είναι που δεν θα πρέπει να σας απασχολεί.
  Τελειώνοντας αναρωτιέμαι τι πρέπει τελικά να μείνει από όλη αυτή την ιστορία.
   Πρέπει να μείνει ότι δεν χρειάζονται πέντε ή έξη συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να καταρτισθεί και να εγκριθεί το τεχνικό πρόγραμμα. 
  Πρέπει να μείνει ότι δεν χρειάζονται ανακοινώσεις για να ριχτούν οι ευθύνες στη μία ή στην άλλη πλευρά.
  Εάν αυτά μείνουν, τότε το τεχνικό πρόγραμμα του μεθεπόμενου έτους δηλ του 2017, θα ψηφιστεί και με μεγάλη πλειοψηφία.
  Θα ψηφίσω το διαμορφωμένο τεχνικό πρόγραμμα και με την όποια προσθήκη κάποιου έργου.
  Σας ευχαριστώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.