19 Νοεμβρίου 2015

Μπλέ, άσπρο, με κόκκινους κόκκους.


Πάνος Β.
Πολλοί συγκινούνται αλλά λίγοι καταλαβαίνουν ότι ο παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη αρχίσει. Απουσιάζουν οι πολεμικοί ανταποκριτές σε απευθείας μετάδοση όπως στην αλησμόνητη εισβολή στο ΙΡΑΚ, αλλά θέση έχουν πάρει χιλιάδες κινητά σμαρτφον και ο πανικόβλητος κόσμος σαν φαντάρος.
Το αίμα των αθώων είναι τυχερό ή άτυχο. Μπορεί να ρέει στη Βηρυτό τη μια μέρα και σαν είδηση περνάει στα ψιλά, μπορεί την άλλη να ρέει στο Παρίσι και να γίνεται παγκόσμιο θέμα. Ο Τζιχαντοφασισμός έχει προλειάνει το έδαφος , βρίσκει τα ιδεολογικά συμφέροντα
του ιμπεριαλισμού απέναντί του και με έξυπνα μεθοδευμένο τρόπο εξαπολύει μια παγκόσμια επίθεση. Πιθανά και αντεπίθεση.
Τα 1-2 άθικτα διαβατήρια των μεταναστών πλάι σε διαμελισμένα πτώματα δείχνουν ότι η στρατηγική είναι της «ανωμαλίας».1-2 στους 500.000 που πέρασαν από τη χώρα μας πιθανά ενεπλάκησαν στη σφαγή του Παρισιού. Ο Άδωνις και λοιποί φερέλπιδες ζητούν να κλείσουν τα σύνορα για να μη περνούν οι τζιχάντ, αλλά να μη περνούν και οι 99.9% αθώοι. Δε πα να το ζητάει ο Άδωνις, η επίθεση γίνεται ευκαιρία για τα αντιδραστικά, αντιουμανιστικά κινήματα και κυβερνήσεις τις Ευρώπης, να αποκλείσουν τα Ευρωπαϊκά σύνορα, αποκλείοντας τους πρόσφυγες στα σύνορά μας ή μέσα από αυτά.
Παράλληλα στο φέισμπουκ εξελίσσεται μια ενδιαφέρουσα σύγκρουση:Να βάψουμε ή όχι τη φωτογραφία μας στα χρώματα της γαλλικής σημαίας; Αυτοί τη βάψανε με την Ελληνική σημαία τόσα χρόνια που υποφέρουμε;Οι δυτικοί χρηματοδότες των Τζιχάντ γίνανε ξαφνικά εχθροί τους;
Οι κοντές μνήμες και η απουσία της ιστορίας από τη βιβλιοθήκη του καθενός, έχουν σβήσει από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις συμπαράστασης στα κινήματα κατά της λιτότητας στην Ελλάδα ,ακόμα και  στο Παρίσι , έσβησαν τη στοιχειώδη συμπαράσταση σε μας , ακόμα και του Ολάντ, στα γερμανικά σχέδια του γκρέξιτ. Φυσικά δεν θυμάται κανείς ότι στη χούντα το Παρίσι ήταν καταφύγιο για πολλούς δημοκράτες, αλλά και εφαλτήριο του αντιχουντικού αγώνα. Να μη πω για τους χιλιάδες Έλληνες διανοούμενους από τη Γλύκατζη Αρβελέρ μέχρι την Εύα, που φιλοξενήθηκαν ,σπούδασαν και διέπρεψαν στα παριζιάνικα πανεπιστήμια. Να μη πω για τη πόλη του φωτός και το τι σημαίνει διαφωτισμός για τον παγκόσμιο πολιτισμό.
Η ανακοίνωση των τζιχάντ μιλάει για πλήγμα στον τρόπο ζωής των απίστων, για «θεϊκή» παρέμβαση αλλά «σόδομα και γόμορα» στη καρδιά της Ευρώπης. Δεν έπληξαν τίποτα στρατιωτικό αλλά μπαράκια, συναυλιακό χώρο και παραλίγο ένα γεμάτο γήπεδο. Τίποτα ιμπεριαλιστικό   για να φανούν αντιιμπεριαλιστές, όσο κάποιοι δικοί μας που ερμηνεύουν τα πάντα σύμφωνα με άστοχες παραδοσιακές πεπατημένες λογικές.
Ήδη η Ευρώπη στρατοκρατείται, ήδη συμμετέχουμε στον πόλεμο της ισοπέδωσης των φανατικών ισλαμιστών. Και εδώ θέλω να ακούσω τις λογικές που θέλουν να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μείνουμε μόνοι και ανεξάρτητοι, να υποδεχτούμε άλλο ένα εκατομμύριο  πρόσφυγες με κλειστά σύνορα και χωρίς οικονομική βοήθεια. Πολύπλοκα τα πράγματα, έ;!
Το γαλανόλευκο εδώ και μήνες ποτίζεται από το αίμα παιδιών και αθώων που πνίγονται στο Αιγαίο. Ανθρώπων που θέλουν να ξεφύγουν από μια ζωή που η μικρογραφία της παίχτηκε στη τιβι μας από το Παρίσι. Ο Πόντιος Πιλάτος ένιψε τα χέρια του αλλά δεν γλύτωσε κανέναν. Η Γαλλική σημαία είναι αλλιώς και Γαλανόλευκο με κόκκινο αίμα, και μοιάζει με το προφίλ των Ελλήνων του σήμερα. Αίμα λίγο ξένο , λίγο δικό μας.

Όσο περισσότερο ζεις τόσο λιγότερο θυμάσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.