Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βασίλης Κεδίκογλου προς το Εργατικό Κέντρο

Αγαπητοί φίλοι,

Πληροφορήθηκα την απόφασή σας να διαμαρτυρηθείτε για την εγκατάλειψη της Εύβοιας από κάθε άποψη και ιδιαίτερα στον τομέα της εργατικής πολιτικής και στον τομέα των δημοσίων επενδύσεων, των δημοσίων έργων. Συγχαρητήρια για την απόφαση, συμμετέχω ολοκληρωτικά!
Αν εκδηλωθεί μία φιλεργατική κυβερνητική στάση στα ζητήματα του Νομού μας, αν οι αναγγελθείσες και έτοιμες προς δημοπράτηση δημόσιες επενδύσεις πραγματοποιηθούν είναι βέβαιο, ότι οι κοινωνικές επιπτώσεις από την κρίση θα ελαχιστοποιηθούν και μια νέα προοπτική θα ανοιχθεί για το Νομό μας και για την πατρίδα γενικότερα.
Όμως η μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτική δεν φαίνεται να δείχνει ενδιαφέρον, κάποιο ενδιαφέρον για την Εύβοια, π.χ αναμενόμενες αποφάσεις για δημοπράτηση, όπως η Περιφερειακή της Αιδηψού ή το Νοσοκομείο Χαλκίδας καθυστερούν στα γραφεία των Υπουργών επί μήνες χωρίς λόγο. Δεν έχω την πίστη ότι τα ζητήματα της Εύβοιας γενικά είναι σε γνώση του Πρωθυπουργού.
Με τη μακρόχρονη πείρα μου  και έχοντας όσα συνέβησαν και συμβαίνουν υπόψιν μου σας εισηγούμαι να αναλάβετε δράση, να λάβετε την παρακάτω απόφαση για την οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη του ηθικού και φυσικού αυτουργού και αν την αποφασίσετε θα είμαι παρών και πρώτος στην εφαρμογή της.
Σας εισηγούμαι από τον τόπο της συγκέντρωσης, αμ’ έπος αμ’ έργον, να ληφθεί απόφαση:
Να ηχούν καθημερινά οι καμπάνες των εκκλησιών της περιοχής από την Αυλίδα, τη Χαλκίδα και έως την Αρτάκη και το Βασιλικό, ώστε το θέμα να κοινοποιηθεί, να γίνει θέμα όλου του λαού μας.
Κατάληψη των καταστημάτων: της Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ Χαλκίδας), της Νομαρχίας και του Τελωνείου.
Κλείδωμα και περιφρούρηση των καταστημάτων αυτών και ευρεία δήλωση, ότι δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία τους εάν δεν έχουμε χειροπιαστές αποφάσεις με την προσωπική διαβεβαίωση και ευθύνη του Νομάρχη:
1. για μια φιλεργατική κυβερνητική συμπαράσταση μπρος στο κύμα των απολύσεων.
2. για όλα τα έργα του Δημόσιου τομέα των οποίων η έναρξη κατασκευής εκκρεμεί από παράλειψη κυβερνητικής βούλησης, τα οποία η Νομαρχία πολύ καλά γνωρίζει, όπως:
Περιφερειακή της Αιδηψού.
Οδός Ιστιαίας-Βουτά.
Ολοκλήρωση της μελέτης της Περιφερειακής Χαλκίδας.
Έναρξη των εργασιών του Νοσοκομείου.
Έναρξη των εργασιών του κόμβου της Παράκαμψης Βασιλικού.
Δρόμος Ραπταίοι-Στύρα-Πόρτο Λάφια.
Δρόμος Άγ. Δημήτριος-Καλλιανοί.
Μουσείο Αιδηψού ( Υδροθεραπευτήριο Άγ. Αναργύρων) κλπ.
Έχετε αντιληφθεί ότι λειτουργία των παραπάνω Υπηρεσιών, για τις οποίες προτείνω την κατάληψη των καταστημάτων τους, είτε λειτουργούν είτε δεν λειτουργούν είναι ανώφελο για την Εύβοια. Πρέπει να αναλάβουμε δράση, να καταστήσουμε τις Υπηρεσίες αυτές ανώφελες και  για την κυβέρνηση, αν θέλουμε ο τόπος να δει άσπρη μέρα.
Επισημαίνω ότι τυχόν αναβολή της απόφασης αυτής, ώστε να ενταχθεί σε κλιμάκωση, που φοβούμαι ότι θα προταθεί, θα σημάνει οριστική αναστολή εφαρμογής και απώλεια του μεγαλύτερου αγωνιστικού όπλου σας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                                                         Βασίλης Κεδίκογλου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν