Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λογιστικές ...διαμάχες στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού


Έντονος διάλογος έχει προκύψει για την ανάθεση των λογιστικών του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.
Παραθέτουμε τις επιστολές Της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α , της επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ουρανίας Παπανδρέου και του πρώην μέλους του ΔΣ Λάζαρου Κυρπισλίδη:

επιστολή Α.Λουκατζίκου
Με αφορμή τη δημοσίευση στην Ευβοϊκή Γνώμη, της καταγγελίας της δημοτικής συμβούλου Κας Ουρανίας Παπανδρέου για απευθείας αναθέσεις που εγείρουν ηθικά ζητήματα, οφείλουμε να ενημερώσουμε.
Εισαγωγικά σας αναφέρουμε ότι το χρέος που παρέλαβε η νέα διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α από τις χρήσεις προηγούμενων ετών είναι 104.000 ευρώ περίπου. Το χρέος αυτό δημιουργήθηκε εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και των υπερβολικών αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της και των εξωτερικών συνεργατών της.
Γι' αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε τη μη καταβολή αποζημίωσης στα μέλη του ΔΣ και τη διακοπή της τριετούς συνεργασίας της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α με τον προηγούμενο λογιστή της, η αμοιβή του οποίου ανερχόταν στις 14.760 ευρώ ετησίως. Με τη καινούργια σύμβαση για λογιστική υποστήριξη που υπογράφηκε, μειώθηκε η δαπάνη στα 3.600 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Ετήσιο όφελος περίπου 10.000 ευρώ.
Επίσης, κριτήριο της επιλογής μας ως προς το νέο συνεργάτη μας, εκτός από τα παραπάνω, ήταν το αναγνωρισμένο ήθος του , αλλά και ο επαγγελματισμός του.
Οτιδήποτε άλλο, είναι εκ του πονηρού ή ενέχει στοιχεία πολιτικών ή άλλων αντιπαραθέσεων και δε μας αφορούν σαν Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση.
Η ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α θα συνεχίσει την προσπάθεια της με πρόσταγμα τις κοινωφελείς δράσεις της στο ύψος των περιστάσεων που της αναλογεί.
Τελειώνοντας επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά ότι το έργο που έχουμε αναλάβει, το καθορίζει η διάθεσή μας για εθελοντική προσφορά και μόνο. Ως εκ τούτου προτιμούμε από αβάσιμες κατηγορίες για την ηθική μας, την εποικοδομητική κριτική και προτάσεις για την καλύτερη επίτευξη του στόχου μας.

H πρόεδρος της ΔΗΚΕΙΑ
Άννα Λουκατζίκου

Σχόλιο  έκανε ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ιστιαίας - Αιδηψού  Λάζαρος Κυρπισλίδης. Ο κ. Κυρπισλίδης στο φέισμπουκ αναφέρει :

 Κυρία Λουκατζικου έχω να σας ενημερώσω τα εξής : 
1) κάποτε τα λογιστικά της ΔΕΚΕΙΑ τα διαχειριζόταν οικονομική υπηρεσία του Δήμου με υπάλληλο του δήμου χωρίς κανένα κόστος για το Δήμο .

2) Στη συνέχεια για λόγους πολυτέλειας και που όλοι καταλαβαίνουμε γινόταν ανάθεση σε λογιστές ελεύθερους επαγγελματίες και σε ημετέρους του κάθε Δημάρχου με ΔΑΠΑΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ .
Εφόσον διαλέγετε την ΔΕΥΤΕΡΗ περίπτωση ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ; έγινε από τα γραφεία της περιοχής πιστεύω πως σίγουρα θα επιτυγχάνατε καλύτερη προσφορά λιγότερη των 3600 +ΦΠΑ . Και σίγουρα υπάρχουν και ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙΑ με αναγνωρισμένο ήθος και επαγγελματισμό μα πάνω από όλα έχουν και ανάγκη για δουλειά.

και κλείνει τον διάλογο η Κα Ουρανία Παπανδρέου ως εξής:

 Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να φαίνεται αλλά να είναι και τίμια.
Με την ΄υπ αρ 4120015 απόφαση του το Δ.Σ της κοινωφελούς επιχείρησης Ιστιαίας-Αιδηψού (ΔΗΚΕΙΑ) την 19/01/2015 αναθέτει χωρίς διαγωνισμό τις λογιστικές-φοροτεχνικές υπηρεσίες της και την παροχή συμβουλών στο λογιστικό γραφείο του Γεωργίου Δημητρίου στα Λουτρά Αιδηψού  έναντι 3.600 e +ΦΠΑ.
Για τους χρήστες όμως του Facebook. Com το συγκεκριμένο γραφείο ανήκει στους Δημήτρη Γεωργίου και την Μυρτώ –Μαρία Παπαιωάννου, Δημοτική Σύμβουλο, αντιπρόεδρο της οικονομικης επιτροπης, μέλος του Δ.Σ της ΔΗΚΕΙΑ και πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού.
Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει δηλαδη………….!!!!!
Αυτό είναι το νέο πνεύμα διακυβέρνησης από την Δήμαρχο Λίνα Ευσταθίου Σπανού, έπονται δε όπως φαίνονται ανάλογες αποκαταστάσεις φίλων, συγγενών και κουμπάρων αφού πλέον ο Δήμος λειτουργεί σαν οικογενειακή επιχείρηση……!!!
                                                             Η Δημοτική Σύμβουλος
                                                  Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν