Λογιστικές ...διαμάχες στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού


Έντονος διάλογος έχει προκύψει για την ανάθεση των λογιστικών του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.
Παραθέτουμε τις επιστολές Της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α , της επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ουρανίας Παπανδρέου και του πρώην μέλους του ΔΣ Λάζαρου Κυρπισλίδη:

επιστολή Α.Λουκατζίκου
Με αφορμή τη δημοσίευση στην Ευβοϊκή Γνώμη, της καταγγελίας της δημοτικής συμβούλου Κας Ουρανίας Παπανδρέου για απευθείας αναθέσεις που εγείρουν ηθικά ζητήματα, οφείλουμε να ενημερώσουμε.
Εισαγωγικά σας αναφέρουμε ότι το χρέος που παρέλαβε η νέα διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α από τις χρήσεις προηγούμενων ετών είναι 104.000 ευρώ περίπου. Το χρέος αυτό δημιουργήθηκε εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και των υπερβολικών αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της και των εξωτερικών συνεργατών της.
Γι' αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε τη μη καταβολή αποζημίωσης στα μέλη του ΔΣ και τη διακοπή της τριετούς συνεργασίας της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α με τον προηγούμενο λογιστή της, η αμοιβή του οποίου ανερχόταν στις 14.760 ευρώ ετησίως. Με τη καινούργια σύμβαση για λογιστική υποστήριξη που υπογράφηκε, μειώθηκε η δαπάνη στα 3.600 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Ετήσιο όφελος περίπου 10.000 ευρώ.
Επίσης, κριτήριο της επιλογής μας ως προς το νέο συνεργάτη μας, εκτός από τα παραπάνω, ήταν το αναγνωρισμένο ήθος του , αλλά και ο επαγγελματισμός του.
Οτιδήποτε άλλο, είναι εκ του πονηρού ή ενέχει στοιχεία πολιτικών ή άλλων αντιπαραθέσεων και δε μας αφορούν σαν Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση.
Η ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α θα συνεχίσει την προσπάθεια της με πρόσταγμα τις κοινωφελείς δράσεις της στο ύψος των περιστάσεων που της αναλογεί.
Τελειώνοντας επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά ότι το έργο που έχουμε αναλάβει, το καθορίζει η διάθεσή μας για εθελοντική προσφορά και μόνο. Ως εκ τούτου προτιμούμε από αβάσιμες κατηγορίες για την ηθική μας, την εποικοδομητική κριτική και προτάσεις για την καλύτερη επίτευξη του στόχου μας.

H πρόεδρος της ΔΗΚΕΙΑ
Άννα Λουκατζίκου

Σχόλιο  έκανε ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ιστιαίας - Αιδηψού  Λάζαρος Κυρπισλίδης. Ο κ. Κυρπισλίδης στο φέισμπουκ αναφέρει :

 Κυρία Λουκατζικου έχω να σας ενημερώσω τα εξής : 
1) κάποτε τα λογιστικά της ΔΕΚΕΙΑ τα διαχειριζόταν οικονομική υπηρεσία του Δήμου με υπάλληλο του δήμου χωρίς κανένα κόστος για το Δήμο .

2) Στη συνέχεια για λόγους πολυτέλειας και που όλοι καταλαβαίνουμε γινόταν ανάθεση σε λογιστές ελεύθερους επαγγελματίες και σε ημετέρους του κάθε Δημάρχου με ΔΑΠΑΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ .
Εφόσον διαλέγετε την ΔΕΥΤΕΡΗ περίπτωση ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ; έγινε από τα γραφεία της περιοχής πιστεύω πως σίγουρα θα επιτυγχάνατε καλύτερη προσφορά λιγότερη των 3600 +ΦΠΑ . Και σίγουρα υπάρχουν και ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙΑ με αναγνωρισμένο ήθος και επαγγελματισμό μα πάνω από όλα έχουν και ανάγκη για δουλειά.

και κλείνει τον διάλογο η Κα Ουρανία Παπανδρέου ως εξής:

 Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να φαίνεται αλλά να είναι και τίμια.
Με την ΄υπ αρ 4120015 απόφαση του το Δ.Σ της κοινωφελούς επιχείρησης Ιστιαίας-Αιδηψού (ΔΗΚΕΙΑ) την 19/01/2015 αναθέτει χωρίς διαγωνισμό τις λογιστικές-φοροτεχνικές υπηρεσίες της και την παροχή συμβουλών στο λογιστικό γραφείο του Γεωργίου Δημητρίου στα Λουτρά Αιδηψού  έναντι 3.600 e +ΦΠΑ.
Για τους χρήστες όμως του Facebook. Com το συγκεκριμένο γραφείο ανήκει στους Δημήτρη Γεωργίου και την Μυρτώ –Μαρία Παπαιωάννου, Δημοτική Σύμβουλο, αντιπρόεδρο της οικονομικης επιτροπης, μέλος του Δ.Σ της ΔΗΚΕΙΑ και πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού.
Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει δηλαδη………….!!!!!
Αυτό είναι το νέο πνεύμα διακυβέρνησης από την Δήμαρχο Λίνα Ευσταθίου Σπανού, έπονται δε όπως φαίνονται ανάλογες αποκαταστάσεις φίλων, συγγενών και κουμπάρων αφού πλέον ο Δήμος λειτουργεί σαν οικογενειακή επιχείρηση……!!!
                                                             Η Δημοτική Σύμβουλος
                                                  Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη

Σχόλια