Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

απάντηση του Υπουργού σχετικά με τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο Νηλέως

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Παπακωνσταντίνου είχε καταθέσει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, σχετικά με τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο Νηλέως.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού, «είναι αδύνατον να ολοκληρωθούν και να υποβληθούν τα σχετικά πορίσματα, προ των εκλογών»:


«Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι η Δ/νση Επιθ/σης Δ.Δ.Ν.Π. και ΔΕΚΟ, κατόπιν καταγγελίας Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Νηλέως, εξέδωσε εντολή διενέργειας διαχειριστικού – οικονομικού ελέγχου στον ως άνω Δήμο του Νομού Ευβοίας για τη χρονική περίοδο 2002-2006 η οποία ανατέθη στην Οικονομική Επιθεωρήτρια της Δ/νσης Οικον/κης Επιθ/σης Πειραιά κ. Σταυρούλα Λελόβα.

Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης του ως άνω ελέγχου και η υποβολή του σχετικού πορίσματος, οφείλεται στο ότι στην πράξη μετάταξης της ως άνω Οικ. Επι/τριας στον κλάδο των Οικ. Επιθ/των, ακυρώθηκε με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και η υπόθεση επεστράφη στη Διοίκηση για νέα νόμιμη κρίση.

Η διαδικασία αυτή της επανάκρισης, λόγω απρόβλεπτων γεγονότων, όπως η ξαφνική προκήρυξη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, και η χρονοβόρα διαδικασία αυτής, καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του εν λόγω ελέγχου.

Δεν ανατέθηκε ο εν λόγω έλεγχος σε άλλον Οικον/κό Επιθ/τη λόγω των κενών οργανικών θέσεων αυτών, του μεγάλου φόρτου εργασίας των ήδη υπηρετούντων Οικ/κων Επιθ/των, αλλά και κυρίως γιατί το μεγαλύτερο μέρος του ελέγχου είχε ήδη γίνει από την ανωτέρω Οικ/κη Επιθ/τρια και δεν είχε προβλεφθεί η δικαστική εμπλοκή στην ολοκλήρωση της διαδικασίας της μετάταξής της.

Ήδη η ως άνω διαδικασία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και αμέσως κατά προτεραιότητα θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Οι εκκρεμούντες στην Υπηρεσία μας διαχειριστικοί έλεγχοι Ο.Τ.Α. είναι πάρα πολλοί είναι χρονοβόροι περιλαμβάνουν πολλά οικονομικά έτη προ έλεγχο και είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν και να υποβληθούν τα σχετικά πορίσματα προ των εκλογών.»




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν