Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ επιταχύνονται.......



Α. Την περασμένη Παρασκευή σε συνέχεια της σχετικής απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου εντάχθηκαν μετοχές της εταιρείας ΛΑΡΚΟ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 55,19% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
Β. Σχέδιο Συμμόρφωσης στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ επέβαλε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ως αρμόδιο για την προστασία του περιβάλλοντος, Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία επί σειρά ετών, δεν συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις των αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) και εν γένει την
περιβαλλοντική νομοθεσία, τόσο στο εργοστάσιό της στη Λάρυμνα, όσο και στους χώρους εξόρυξης στην Εύβοια (Δήμος Μεσσαπίας), όπου ειδικότερα έχουν εμφανισθεί σοβαρά προβλήματα ρύπανσης.

Το Σχέδιο αυτό εκπονήθηκε από την αρμόδια Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες Περιβάλλοντος της ΓΓ ΥΠΕΚΑ και τη νέα Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ.

Θα πρέπει να υλοποιηθεί από την εταιρεία σε συγκεκριμένο και ρεαλιστικό χρονικό διάστημα που δεν θίγει τη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ, ενώ οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ θα υποστηρίξουν την εταιρεία με άμεση τροποποίηση των υφιστάμενων ΑΕΠΟ που θα καθορίσουν ειδικότερους περιβαλλοντικούς όρους και τη χρήση κατάλληλης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
Διευκρινίσεις για τις οφειλές της προς το Δημόσιο παραχωρεί η ΛΑΡΚΟ με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών της λίστας νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Γ.  Η εταιρεία ανακοίνωσε τα εξής:

"Η εταιρεία ΛΑΡΚΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, με ΑΦΜ 094008556, η οποία εμφανίζεται στη λίστα ως οφειλέτης του Δημοσίου, είναι η «παλαιά ΛΑΡΚΟ», η οποία ιδρύθηκε το 1963 και τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης το έτος 1987, ενώ το 1989 ιδρύθηκε η ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.Α.Ε. («νέα ΛΑΡΚΟ»).

Η ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.Α.Ε. συνεχίζει τη λειτουργία της σήμερα χωρίς εκκρεμείς οφειλές προς το Δημόσιο".



Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ επισημαίνει τα συγκεκριμένα γεγονότα των τελευταίων ημερών, που με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο
αποδεικνύουν πως επίκεινται άμεσα εξελίξεις στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.

Είναι ολοφάνερο πως όλα αυτά που γίνονται είναι μεθοδευμένα για να διευκολύνουν τον αγοραστή και τους σχεδιασμούς του.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ απευθύνεται στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στον λαό της περιοχής για να τους ευαισθητοποιήσει και για να συμβάλλει στην κινητοποίηση τους.

Τους καλεί να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να παλέψουν για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εκχωρούν στο μεγάλο κεφάλαιο λαϊκή περιουσία.
Είναι οι ίδιες πολιτικές που καταδικάζουν τον λαό στην φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία. Οι πολιτικές που επιβάλουν περικοπές στους μισθούς και απαράδεκτα χαράτσια. Οι πολιτικές που μαυρίζουν την ζωή χιλιάδων εργατικών οικογενειών και το μέλλον των παιδιών τους.
Σε αυτές τις πολιτικές πρέπει να αντισταθούμε αποφασιστικά και συντονισμένα.

Όλοι στον κοινό αγώνα για την ζωή των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας.




                                                     ΟΙ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                                                           ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                           ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
                                                           ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν