Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμεών Κεδίκογλου σχετικά με τα σχέδια της ΑΓΕΤ


Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου του Συμεών Κεδίκογλου σχετικά με τα σχέδια της ΑΓΕΤ για επεξεργασία λυματολάσπης
Την Δευτέρα ξεκινά ο νέος κύκλος ερωτήσεων της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας. Ο Συμεών Κεδίκογλου κατέθεσε ήδη επίκαιρη ερώτηση. Αφορά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων της ΑΓΕΤ Ηρακλής για συγκέντρωση και διαχείριση λυματολάσπης στο εργοστάσιο τσιμέντου της Χαλκίδας. Την ερώτηση θα συζητήσει ο βουλευτής με τον αρμόδιο Υπουργό την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.
Στην ερώτηση, ο Συμεών Κεδίκογλου σημειώνει ότι η γειτνίαση του εργοστασίου με τον
αστικό ιστό επιβάλλει να επιδεικνύεται ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος και σεβασμό στους γείτονές του. Εκφράζονται φόβοι ότι μια χρήση επεξεργασίας λυματολάσπης θα αλλοίωνε σε σημαντικό βαθμό την ίδια τη φύση του εργοστασίου, ενώ από κάποιους υποστηρίζεται ότι για να είναι βιώσιμη η επένδυση, θα χρειαστούν μεγάλες ποσότητες λυματολάσπης, ενδεχομένως και εισαγωγή από άλλες χώρες.
Κατόπιν αυτών, είναι σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση τόσο για την πραγματική έκταση του θέματος όσο και για τις προθέσεις του υπουργείου πάνω σε αυτό, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να βαδίζουν με γνωστά δεδομένα και να μην μένει τίποτα εν κρυπτώ.
Ο βουλευτής θα πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με τους τοπικούς φορείς, ώστε να μεταφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις θέσεις τους κατά τη συζήτηση με τον Υπουργό. Την υγιή ανάπτυξη του νομού και τη λειτουργία του εργοστασίου τσιμέντων με τις θέσεις εργασίας που προσφέρει τις θέλουμε όλοι. Θα πρέπει να εξασφαλίζουμε παράλληλα και σε κάθε περίπτωση ότι αυτό γίνεται με δέσμευση στη διασφάλιση λειτουργίας σύμφωνης με τον περιβάλλοντα χώρο. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ( Η Αιδηψός στα άρματα και στα γράμματα )

  Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)»  Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - αν...

υποβολή δηλώσεων για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου μας, ότι στις 21/01/2019 ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Οι δηλώσεις θα κατατίθενται στο Γραφείο Κτηματογράφησης Ευβοίας (ΚΤ5-14), που βρίσκεται στη Λεωφ. Αθηνών 24Β, Χαλκίδα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22210 37398 Ηλεκτρονική διεύθυνση: gr.kt.evia@gmail.com. Ωράριο λειτουργίας: Κάθε ημέρα (εκτός Σαββάτου & Κυριακής) από 08:30 έως 16:30 Κάθε Τετάρτη από 08:30 μέχρι 20:30 Για την υποβοήθηση των πολιτών, στο Δήμο μας λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης της μονάδας

ο λαϊκισμός διαβατήριο για τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά

Β. Αποστόλου : «Όταν ο λαϊκισμός γίνεται διαβατήριο για τα ξενοφοβικά  αντανακλαστικά» Σχολιάζοντας την κοινή δήλωση του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και των τομεαρχών του κόμματος, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Κασαπίδη και Φορολογικής Πολιτικής Απόστολου Βεσυρόπουλου , σύμφωνα με την οποία το εργόσημο των μεταναστών που δουλεύουν σε αγροτικές εργασίες, « δεν μπορεί να γίνει διαβατήριο νομιμοποίησης ή προσκλητήριο για τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες », ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την εξής δήλωση: